Найджъл Кенеди напипа "тънката струна" на BG публиката

Музикантът вдъхнови с нов прочит на "Четирите сезона"
18 сеп 2016 11:23, Александър Попов
12

Снимка: Булфото

Световно известния цигулар Найджъл Кенеди вдъхнови над 4000 души, които го аплодираха в зала 1 на НДК.

Заедно със своя бенд от 5-ма музиканти и оркестър "София Симфоникс", Кенеди представи у нас своя прочит на "Новите четири годишни времена", с включени елементи на фламенко, български и балкански фолклор, джаз звучене на Дюк Еленгтън и разбира се -  Вивалди.

Определено допадна и изпълнението на гъдуларя Георги Андреев, който партнира на Кенеди в част от концерта му. Двамата виртуози представиха няколко съвсем нови и специално написани от Андреев композиции, като това е и световната им премиера, предаде Булфото.

Найджъл излезе пред родната публика в екип на любимия си футболен отбор - Астън Вила, където дълги години игра и българският футболист Стилиян Петров. 

Любка Биаджони, инициатор на двата концерта в София и Пловдив, предсави в първата част на концерта програма със своя оркестър "София Симфоникс" и със специално участие на Лондонския български хор. Бившата солистка на ансамбъл "Филип Кутев" и диригент на хора - Десислава Стефанова, доведе 42-ма певци от различни националности. Те изпяха на чист български език автентични български фолклорни и ордодоксални песни, с много ентусиазъм и енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Найджъл Кенеди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
dg преди 7 години
Тая как Любка Биаджони е пълна нула!
11
1
 
1
 
! Отговори
Ела ме ритни преди 7 години
Чакам с нетърпение Брекзит и след това на този грозният трябва да му ударят черен печат.Да си стои в Полша и там да се надсвирва с гъдулки.Не бях присъствал на такавачалга.
10
0
 
5
 
! Отговори
ЕЗИК СВЕЩЕН преди 7 години
"BG публиката"--------------------"BG"??А сега ще може ли да напишете заглавието и на български език, използвайки българската азбука - кирилица?Забележката на П.Петров (4) е вярна:На български език ---> Православни църковни песнопения (вместо гръцкото орТодокс)
9
2
 
9
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Наистина имаше доста самовлюбеност и палячовщина, а надсвирването с гъдуларя - отегчително. Хорът беше сбирщина от самодейци. Молиш се да свърши по-бързо и чакаш с нетърпение Вивалди, но и там си разочарован - не ми харесаха отклоненията и "импровизациите", според мен бяха неуместни и пречеха на възприемането на гениалната творба и насладата от иначе наистина виртуозния цигулар. Шоуто беше безвкусно, с привкус на чалга и много повече от допустимото за добър концерт!
8
1
 
11
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
Класиката трябва да се изпълнява винаги в оригинал.Няма нов прочит.Кенеди е велик цигулар,но се е комерсиализирал и това вреди много на класиката.Ако е бил дрогиран на концерта,това говори лошо за него.
7
0
 
5
 
! Отговори
Надежда Сахариева преди 7 години
"Годишните времена" та "Годишните времена"! Без халтура няма култура. Има халтура - има фризура.Бол халтура, йок култура.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Халтураджия - професионалист. Чалга в класиката. Слушайте си го и гледайте вип брадър. ;))))
5
4
 
8
 
! Отговори
бях там преди 7 години
Страхотен концерт! През цялото време държеше публиката и свири много нахъсано. Голям музикант!
4
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Г-н Попов, нямате ли си проверка на правописа? Първо не е "орДодоксални" и второ има по-подходяща българска дума "православни".Иначе, сигурно би било интересно да се чуе комбинацията от класика и фолклор, звучи като сериозно предизвикателство
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 2 Всичките големи правят наковани ШОУ! Обаче като шоуто на Роби Уилямс в Knebworth 2003-та няма никой да направи. Там очите му бяха червени в началото... и след това направи нещо невиждано като концерт! Който не е гледал тоя концерт, значи нищо не е гледал!
2
4
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Човека е професионалист и накован прави шоу!
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя наркоман първо гостува на Дългия накълван и след това по инерция го кара в НДК. Прекрасно!