САЩ правят нова ядрена бойна глава за възпиране на Русия

"Гардиън": Тя ще е за ракети с подводно базиране "Трайдънт"
10 яну 2018 11:10, Елка Василева
116
САЩ правят нова ядрена бойна глава за възпиране на Русия
Снимка: архив, Reuters

Правителството на президента Доналд Тръмп възнамерява да отслаби съществуващите ограничения за използването на ядрено оръжие и да създаде нова ядрена бойна глава със заряд с малка мощност за ракетите "Трайдънт". Това съобщи вестник "Гардиън", като се позова на бившия специален съветник на президента Барак Обама по въпросите на контрола над въоръженията и неразпространението им Джон Улфстал.

По думите му новата ядрена доктрина на Пентагона предвижда оборудване на модифицирани ракети с подводно базиране "Трайдънт" Ди-5 с подобни ядрени бойни глави с цел възпиране на Русия така, че тя да се въздържа от използване на тактически ядрени бойни глави в случай на конфликт в Източна Европа.

Улфстал заявява, че "всякакъв опит от страна на Русия или Северна Корея да се използва ядрено оръжие ще доведе до тежки последици за тях".

Изданието отбелязва, че новата политика в тази сфера на САЩ е по-твърда в сравнение с политиката по време на Обама, при когото е имало стремеж да се намали ролята на ядреното въоръжение в американската отбрана.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
1
 
! Отговори
Americano преди 6 години
Viva USA !!!
78
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 91 :Фактор е заради ядрените си оръжия останали от времето на СССР.По всеки друг критерии е на нивото на Бангладеш.
77
9
 
16
 
! Отговори
В.В.Ж. преди 6 години
Звъни Обама на Меркел:-Да ти се похваля - имам на бюрото три бутона - натискам първия и Европа изчезва, натискам втория - изчезва Китай, натискам третия - изчезва Русия.А Меркел му отговаря:- Баба ми имаше три цукала: златно, сребърно и порцеланово, но като разбрала, че руснаците са вече в Берлин се насрала в коридора.
76
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111дори и "бананова", тя е основен фактор, който тресе яко гащите на америка! а ти виж в картинката, къде сме ние! тях ги остави, ще се оправят!
75
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия , от третия пол, да не си мислят, че са на друга планета?! при ядрен конфликт няма начин да не стигне и до тяхна територия! в русия хич не спят и сигурно от десетилетия умуват как да стигнат сащ! и няма начин да не са намерили решение! а това, вероятно, е точене на пари от бюджета за военните концерни!
74
24
 
12
 
! Отговори
111 преди 6 години
Русия е една бананова република,икономическо и технологично джудже,с разпадащи се градове и мизерстващ народ.Това е държава от 3-тия свят ,която е велика само в главите на българските русофили,които са национални предатели.Русия е една Нигерия ,но със сняг.Сега по-ясна ли ви стана картинката ?
73
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Рич ПианаНезнам ,ама са най-развитата технологична страна в света ,както и най-богата и елитна.А САЩ са полу-*** то ,за държава като Русия какво трябва да кажем..че руснаците са аборигени които се наливат по цял ден с антифриз ?
72
7
 
16
 
! Отговори
Рич Пиана преди 6 години
САЩ са страна населена предимно с *** и стероидни полу-***, нормално е постоянно да правят гафове...
71
5
 
14
 
! Отговори
пенчо тайдъна преди 6 години
само да не стане като 2016г когато " восокотехнологичните" на кино палячовци фащ изпробваха трайдънт в атлантика.Нправиха пуска на изток а ракетата тръгна на запад към флорида та се налаожи самоврзивяване на главата.Уммориха хората от смях с допотопните си оръжия.Къртят от смях с допопотните си оръжия от 60-те години.
70
5
 
19
 
! Отговори
спарведливо ли? преди 6 години
за корейци и иранци не може, а за кравари може?
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До баба НИНАТолкова глупости да изпишеш в един пост ,чак е смешно.Вземи прочети нещо първо и после се излагай по сайтовете.
68
4
 
14
 
! Отговори
предсказание преди 6 години
След седмица като руснаците орговорят че ще модернизират и те ядрените бойни глави, веднага по медиите ще ги обявят че стртират надпревара във ядреното въоръжаване.Нали?
67
3
 
17
 
! Отговори
Логиката в заглавия преди 6 години
"за възпиране на Русия" за благозвучие ли го слагате или за прикриване на престъпни действия?!?напишете го просто както си е:"САЩ правят нова ядрена бойна глава"(иначе всички ги знанем колко са миролюбиви и сдържани)
66
4
 
17
 
! Отговори
ПАРАДОКСИ преди 6 години
"Война за Мир""САЩ правят нова ядрена бойна глава за възпиране на Русия""Миролюбиви американци":):)
65
4
 
16
 
! Отговори
баба НИНА преди 6 години
УЖ ХОДИХА ДО ЛУНАТА,ПЪК НЯМАТ РАКЕТИ ДАИЗЛИЗАТ В КОСМОСА,ТУКА НЕЩО НЕ МИ СЕ ВЪРЗВА,,ЦЯЛ ЖИВОТ ВОДЯТ ВОЙНИ И НЕ СА УСПЕЛИ В НИТО ЕДНА,САМО ДЕТО ИМА ПАРИ И НЕФТ,ЩО НЕ ЗАВЗЕМАТ АФРИКА И ДА Я НАПРАВЯТ ДЕМОКРАТИЧНА,А ИДВАТ ПРИ СОЦА ДЕТО ИМА КАДРИ,ПОСТРОЕНА БАЗА,,САМО ДА ЛАПАТ.
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откога чакаме да се сбият, а те само се срещат и се здрависват. Бой ще ядат Украйна, Афганистан, Ирак, които се бутат между великите.
63
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахахахахаа ;)Ами като изстреляш този заряд срещу Русия тя какво ще изстреля срещу тебе бе, умник? Тея са толкова зле, че няма повече на къде. Причината, която посочват е силно неадекватна и ако наистина в нея има някакъв здрав смисъл, то това е само предтекст.
62
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тука гледам за триполови обичате да говорите. Само дето Западните гейове имат по-висока раждаемост от българските мачовци-алфа мъже-православни ристиени.
61
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Ехх ЕкспертииЕхх ЖурналяяЕхх СписачиРакетата трайдънт Р4 варианта е един прекрасен пример, станал нарицателно даже, за надежност. Но последните ракети са произведени преди 30 години минимумсъответно и бойните глави за тях.Но подобни бойни глави не могат да се ползват в да го наречем "Локален конфликт с ограничено ползване на ядрено оръжие" всяка монтирана бойна глава е убиец на градовеЕ и САЩ са решили да сложат нови бойни глави които няма да рзарушат цял град, но са и по-точни.
60
7
 
14
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
ОТ КАКВО ДА ГИ ВЪЗПИРАТ,ТА ТЕ СА НАЙ ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВА ПО ТЕРИТОРИЯ И ВЪОРЪЖЕНИЕ,СМЕШНИЦИ СА АМЕРИКАНЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ПРОТЕЖЕТА,САМО ДА НИ ЕКСПЛОАТИРАТ,КАТО КОЛОНИЯ ДА НИ ВЗЕМАТ ВНОСКИ И НИЩО ДРУГО.ТЕ АКО ИСКАХА РУСИЯ ДА НИ ЗАВЛАДЕЯТ ДО СЕГА ДА СА ГО НАПРАВИЛИ СТО ПЪТИ.НАИСТИНА ТРЯБВАШЕ КАТО СТИГНАХА ДО БУРЛИН ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ,А ДА ПРОДЪЛЖАТ ДО ОКЕАНА.,НА ТАКАВА БЪЧВА ТРЯБВАТАКЪВ Г РЕЗДЕЙЙ.