Поне петима убити при атаката в хотел в Кабул

От хотела са извадени около 100 души, сред които 16 чужденци
21 яну 2018 08:00, Петя Славова
4
Поне петима убити при атаката в хотел в Кабул
Снимка: БТА

Най-малко петима са убитите в атаката, която продължава срещу хотел "Интерконтинентал" в афганистанската столица Кабул, предаде Франс прес, като се позова на информация на афганистанското разузнаване.

Още по темата

Осем души са ранени и са били извадени от хотела през нощта. Специалните сили се опитват да се справят с четвъртия нападател, който е взел заложници.

Сред заложниците има афганистанци и чужденци и се чува как те викат, че нападателят ще ги убие, ако не успее да излезе от сградата, пише БТА.

По-рано бе съобщено, че останалите трима нападатели са ликвидирани. От хотела са извадени около 100 души, сред които 16 чужденци, измежду които и 8 жени.

Атаката продължава вече единадесети час. Нападателите нахлуха малко след 21 ч. местно време и първо предизвикаха експлозия, а после откриха огън по хората в хотела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Кабулжертвитероризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
36
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Къв народ бе, това са кучета. Думата "петима" в заглавието трябва да се промени на "пет", защото "петима" се използва за хора. Не е хубаво изобщо да се говори в новините за тях, и не трябва да им се дава никакъв шанс да излизат извън границата на *** си, камо ли да мигрират към Европа.
3
1
 
35
 
! Отговори
Интелект преди 6 години
До Анонимен Ами ние знаем коя е религията ... но има нещо друго и друг въпрос: кой е виновен за това? също така уместен въпрос е защо сунити и шиити се мразят и избиват нали са една религия? Защо само шиитите мразят еврейте ? политика на базата на: риба се лови в мътна вода, разделяй и владей ... отговорите от Чичо Сам и до някъде от Мечката ..
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия се изпотрепаха бе, егати народа ...?!
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"религията" коя е?