Шал, шапка, одеяло... Пьонгчанг посреща гостите с Олимпийски студ

Звезди на ските се оплакват, британци обмислят да не ходят на откриването
5

Снимка: БТА

Остават броени часове до официалното откриване на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, а по-голямата част от спортистите вече са в олимпийската столица. Оказа се обаче, там ги очаква една доста неприятна изненада – студа.

Когато говорим за зимна олимпиада едва ли някой очаква много топло време, но игрите в Южна Корея може да останат в историята като най-студените в последните повече от 2 десетилетия.

Още по темата

Очакванията са през деня градусите да не надвишават минус 10 градуса, а през нощта те ще спаднат до внушителните минус 20.

Затова никак не е изненада, че шалове, шапки, одеяла, дебели якета и ръкавици са неизменна част от облеклото на всеки гост на олимпийската столица. Домакините дори представиха специални одеяла и наметала, които да помогнат на гостите си да преодолеят проблема със студа.

Оплакванията обаче не са малко. Доста скиори вече се оплакаха, че заради бруталният студ в Пьонгчанг някои от тях са били принудени да изхвърлят ските си на боклука след тренировъчните спускания.

"Не може да направим нищо за студа. Снегът прилепва в основата на ските и ги изкривява. Един от треньорите каза, че са изхвърлили ските на боклука след днешните тренировки", коментира Крейг Рандел от техническия екип по поддръжка на пистите, за когото това е трета Олимпиада.

От мразовитата обстановка в Пьончан се оплака и звездата на австрийските ски Марсел Хиршер. По думите му ледените кристали, в които се превръща снегът, буквално разрязват ските.

"Снежинките стават остри като бръсначи на минус 20 градуса и режат основата на ските. Затова всяко спускане е с нов чифт ски", коментира Хиршер, който е фаворит за златото в слалома.

Повечето от спортистите на Великобритания пък вероятно ще откажат да участват в церемонията по откриването на зимните олимпийски игри в Пьончан в петък, съобщава "Дейли Мейл". Причината е очакваното студено време и температура от минус 21 градуса.

Ръководството на британския отбор се безпокои за здравето на спортистите и не препоръчва участието им в церемонията, особено на тези състезатели, които имат стартове в първите дни на олимпийските игри.

На церемонията по откриването на игрите в 13 часа българско време в петък се очаква да присъстват най-малко 40 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
11
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
Пълна изненада за зимните спортисти : СТУД ПРЕЗ ФЕВРУАРИ ! То бива лигавене, ама...
2
0
 
11
 
! Отговори
На зимна.. преди 6 години
...олимпиада е студено? Сняг има и даже не са го почистили?Какъв нечуван скандааааааал!;)
1
0
 
16
 
! Отговори
притеснен съм преди 6 години
В Сочи ви беше топло, сега ви е студено. Аман от ***. Великобританците ако не отидат, това ще е просто много голяма загуба за световния зимен спорт.