Трима италианци "спазарени" за ?43 евро от полицаи в Мексико

Те били продадени на организирана престъпна група
26 фев 2018 09:45, Елка Василева
5
Трима италианци "спазарени" за ?43 евро от полицаи в Мексико
Снимка: архив, Reuters

Трима италианци, които бяха обявени за изчезнали в края на януари в западната част на Мексико, били продадени за общо 43 евро от мексикански полицаи на членове на организирана престъпна група, заяви Франческо Русо, син на единия от тримата неаполитанци, предаде Франс прес.

Тримата италианци - 60-годишен мъж, неговият 25-годишен син и 29-годишен племенник - са в неизвестност от 31 януари, когато са били задържани от полицията на бензиностанция в град Текалитлан, щата Халиско.

"Мексиканските полицаи продадоха членовете на моето семейство за 43 евро /.../, това е нечуван срам", заявил Русо по италианско радио. "Те са престъпниците, а не баща ми, брат ми и братовчед ми", добави той.

Четирима мексикански полицаи бяха арестувани във връзка с изчезването на италианците, съобщи прокуратурата на щата Халиско.

Арестуваните полицаи, трима мъже и една жена, "признаха, че са предали (италианците) на организирана престъпна група в Текалитлан", заяви в петък на пресконференция щатският прокурор Раул Санчес.

Халиско е дом на картела "Халиско ново поколение", един от най-влиятелните наркокартели в Мексико, но Санчес не каза дали италианците са предадени на негови членове.

Според Франческо Русо тримата италианци се намирали в Мексико, за да продават електрически генератори и не били замесени в организираната престъпност. Той опроверга слух, че баща му използвал фалшиви документи по време на престоя си в Мексико.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
И да се сърди преди 6 години
Президентът на Мексико, че ТРЪМП иска да СИ ПЛАТЯТ за стената!!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Интересноа прав си, умници като теб ако искат може и в Ирак, Сирия, Афганистан да идат да правят бизнес със семействата си, сигурен съм, че генераторите за ток ще се харчат.
3
2
 
10
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
е като са чували за мафия,то трябвало да с седят дома. Ти не излизай от дома си ,щото си чувал за мафия,ей какъв капацитет умствен имате . Не е лошо когато един е изостанал умствено ,лошото е когато друго 7 му вярват ,а това означава ,че те са повече изостанли с IQ .Оф ,умен народ ...!!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
значи България е рискова за чужди инвестиции, а Мексико не. Защо се съмнявам, че не са продавали само генратори за ток, а са имали и друг по доходоносен бизнес.
1
4
 
24
 
! Отговори
Goto преди 6 години
Е така де. То защото италиянците никога не са и чували какво е мафия са останали много изненадани. Смях в залата...