Москва отговаря на Мей: Безпрецедентна провокация!

Мерките, приети от Лондон са неприемливи, отсякоха в Русия
14 мар 2018 21:00,
113
Москва отговаря на Мей: Безпрецедентна провокация!
Снимка: архив Reuters

Русия оценява заявленията на британския премиер Тереза Мей по случая около отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал като безпрецедентно груба провокация, която подрива основите на междудържавния диалог. Това се казва в разпространено в сряда заявление на Министерството на външните работи на Русия, предава ТАСС.

"Оценяваме заявлението на министър-председателя на Великобритания Тереза Мей в парламента на 14 март относно мерките за "наказване" на Русия под фалшивия предлог за участие в отравянето на Сергей Скрипал и неговата дъщеря като безпрецедентно груба провокация, която подрива основите на нормалния междудържавен диалог между нашите страни", подчертаха от руското външно ведомство, пише "Фокус".

Още по темата

От там добавиха още, че смята за неприемливи враждебните мерки на Лондон, включително изгонването на 23 руски дипломати.

"Смятаме за категорично неприемлив и недостоен факта, че правителството на Великобритания в своите неблаговидни политически цели отиде към по-нататъшно сериозно изостряне на отношенията, обявявайки редица враждебни мерки, включително изгонване от страната на 23 руски дипломати", подчертаха от руското министерство.

В заявлението се отбелязва, че правителството на Великобритания е направило избор да се конфронтира с Русия, отказвайки се от разследване и задействане на установените международни формати по делото на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал.

"Вместо да завърши собственото си разследване и да задейства установените международни формати и инструменти, включително в рамките на Организацията за забрана на химическото оръжие, за което ние бяхме готови, британското правителство направи избор да се конфронтира с Русия", се казва в заявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен без ръце
86
2
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Новичок <5> :Мястото на производство, както и тестовия полигон са били разположени в гр. Нукус, Узбекистан. В първите години на 2000та, под контрол и с финансиране от САЩ производството е закрито, а запасите унищожени... Дали? UK е най-долната *** на САЩ, за това и излязоха от ЕС..Толкова ли са прости руснаците да тровят някакъв плъх с бойно отрвно вещество от времето на ссср?
85
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай, Вова!
84
2
 
13
 
! Отговори
Поредна провокация преди 6 години
Moskwa да поиска обещетение от Лондон з а набеждаване..Имали сниман целия процес на отравяне.вкл записи и филми от тези които са наредили диверсията.СОфия да иска от САЩ да докладват данни за предишни подобни провокации вкл случая Георги МАрков,набеждаването на ОСфия за атентата срещу ВОитила
83
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 92Gлупакът си е gлупак и пред компютър да го сложиш! Руснаците се хранят много по-добре от нас, например. РФ е най-големият производител и износител на зърно в света.Американският шоколад е като някогашния наш марципан в сравнение с руския! Риба,хайвер, деликатеси, крабове, водка- това е визитната им картичка пред света. Ние внасяме домати от... Полша, сливи - от Чили, дини и грозде - от ЮАР! Нищо, Бойковците ще вземат нови заеми!
82
14
 
4
 
! Отговори
горно коле преди 6 години
Няма значение,дали Русия е виновна или не,важното е,че е обвина за хиническа атака срещу Англия.Не е за първи ***.Русия,така или иначе трябв аот време на време да изпоузва химически вещаства или да заплашва с ядрена война,щото иначе няма шанс срещу Запада.
81
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам, но предателите винаги умират като кучета или се удавят във ваната след като оставят разкаятелно писмо. С този ход англичаните искат да мотивират предателите, че видите ли, ни се застъпваме за вас. И кво - отровеният си е отровен. Да би мирно седяло или как беше...
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брекзит до дупка.
79
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В интерес на истината, аз също не вярвам правителството на Путин ако иска да извърши убийство, че ще ползва вещество което ще води следи към Русия.Този полковник е бил в руски затвор и не е бил убит там.При това този двоен агент от 8 години се мотка из Англия и няма нищо какво ново да каже.По логично е Мей да беше атакувала Путин само за това, че не могат да си опазят опасните секретни химически оръжия.Дали това вещество е попаднало в руската мафия или в ръцете на вражеска на Русия страна?
78
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредното прозрачно изпълнение на трупата на краварите и наглосаксонците. То не бяха измислени химически атаки в Сирия то не бяха измислени убийства на острова. Но да не забравят приказката Играчка играчка и накрая Плачка
77
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
интелигентно заплашване с конфротация!!! Руската мафиотска политика все очаква резултат от заплашване. Показват някакво изобретение бомба или танк или.................... А после тръгват на срещи&#128512;&#128512;&#128512;&#128512;. Вече станаха наистина смешни!
76
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента в цял свят в Русия запасите на вода са най - големи. А по производство на храна и енергия на глава от населението няма кой да ги бие.
75
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните направиха тоя скандал с цел да прикрият факта, че са снабдявали ислямистите в Сирия с средства за изработка на бойни отровни вещества. Много прозрачно.
74
3
 
44
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Какво точно произвежда този островен народ, който е смазал с огън и меч уелсци, шотландци и ирландци и е основал своята колониална грабителска империя на базата на едни договор между "кралица" и пирата Дрейк? Някой да ми каже английска стока, услуга, някакво английско производство?
73
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Русия глад и мизерия? режим на ток и липса на вода?ти май вместо хапче пийна ракия!!!
72
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да се издаде заповед от Интрерпол за арестуването на Мумията !
71
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са тръгнали тия смешни английски лилипyти да се дъpвят на Русия. Путин ще ги смачка като хлeбарки.
70
41
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато света и хората живеят живота си, забавляват се, обичат се и се смеят, в Рашка е глад и мизерия, режим на ток и липса на питейна вода, но иначе рашките си избират путин с 99%
69
3
 
42
 
! Отговори
фен на конвенции преди 6 години
Как па се наизмисляха на санкции и на врагове тези? Как така тези си утрепали шпиончето - 1 бр. са страшен враг и ще им изземват имоти и т.н., а на арабелите дето 1000 атентата направиха, превзеха ги отвътре и живеят от техните данъци и на техен гръб и т.н. и т.н. не са врагове, срещу тях няма санкции.... Не знам за старите българи дали живеят в соца, ама тези са си още зад желязната завеска.
68
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата есен английска телевизия показа криминален филм, в който руската и беларуската мафии убиваха с газа "новичок". Преди две седмици документалните кадри от 2000г. за предаването на английския шпионин на Англия бяха качени в Ю Туб. Видно от качеството им са съхранявани добре. За съжаление на англичаните съшитата от тях с бели конци провокация започва да се разпада.