Путин призова руснаците: Гласувайте в неделя!

Кремъл се опасява, че избирателната активност ще е ниска
16 мар 2018 15:45, Елка Василева
90


Президентът Владимир Путин призова руските граждани да гласуват в неделя на президентските избори, за които Кремъл се опасява, че ще протекат при ниска избирателна активност, предаде Франс прес.

"За кого да се гласува, как да бъде упражнено правото на свободен избор е лично решение на всеки човек. Но ако решите да не взимате такова решение, този важен и определящ избор ще бъде направен, без да се отчита вашето мнение", обяви Путин в специално обръщение към избирателите, разпространено от руската телевизия RT.

"Убеден съм, че всеки от нас е загрижен за съдбата на нашата родина. Ето защо се обръщам към вас, призовавайки ви да отидете в неделя в своите избирателни секции. Възползвайте се от правото си, за да изберете бъдещето си", добави той.

Владимир Путин, който вече повече от 18 години е начело на Русия като президент или премиер, се очаква - освен ако не се случи нещо много изненадващо - да спечели четвърти мандат и да остане държавен глава до 2024 г., отбелязва АФП.

В сравнение с него другите седем кандидати за президентския пост на практика нямат шансове: за кандидата на Комунистическата партия на Руската федерация Павел Грудинин според социологическите проучвания смятат да гласуват около 7-8 процента от избирателите, за ултранационалиста Владимир Жириновски - около 5-6 процента, за либералната журналистка Ксения Собчак - около 1-2 процента, а останалите кандидати общо събират около 1 един процент.

На основния опонент на Путин - Алексей Навални беше забранено да се яви на изборите заради съдебен процес, завършил с осъдителна присъда. Навални обяви процеса за режисиран и призова руските граждани да бойкотират изборите.

Въпреки че те изглеждат предрешени, Кремъл се страхува от ниска избирателна активност, която ще отслаби легитимността на резултата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
5
 
! Отговори
НЕ СТАВА ЯСНО... преди 6 години
" как в неделя, за нас руснаците всеки ден от седмицата е неделя, тоест кога да гласуваме? "
71
1
 
0
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Който не гласува - после няма да има моралното право да пс---у---ва!!!!!-)))))))
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 69Абе руски пиздак, не виждаш ли че Русия е държава на меганекадърници. Ако нямат подземни богатства щяха да са по-зле от Бангладеш. Ти на това велика държава ли му викаш? Защото аз му викам *** държава.
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА ИЗБОРИ ВЪВ КОИТО ВКЛЮЧВА КРИМ!!!!НАСЕЛЕНИЕТО ДА СЕ ВДИГНЕ И ДА АРЕСТУВА И ПРЕМИЕРА И ПРЕЗИДЕНТА ФАЛШИВИЯ ***!!!!И ДА СЕ ПРОВЕДАТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ С КОНТРОЛ НАД ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ И БЕЗ УЧАСТИЕТО НА КРИМ В ТЯХ!
68
7
 
5
 
! Отговори
Захариева преди 6 години
Успех Путин! България е зад вас!
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ КОГАТО СТАНЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА.
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"помоща на некадърна анимация до необходимата активност. Примери Циркон, Сармат и так далее."-Значи ти успя да прозреш истината.Браво.Запада се поуплаши здраво ,но там няма такива блестящи аналитици като тебе.Де се чуди човек как не са те взели в ЦРУ.А сега сериозно:заради такива като тебе в Европа ни наричат трето качество,а любимите ти господари отвъд океана не дават визи на *** като тебе.И с пълно право.Кому са нужни такива същества.***
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетете записките на руския външен министър Владимир Рамсдорф от 1891г.където е записано ,че "руските интереси изискват силна Сърбия и Гърция и до колкото е възможно слаба България.",и че на Балканите трябва да има малки и слаби държавици,за да се нуждаят от руско покровителство.
64
2
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 59,"...при падането му ще бъде още по лошо."Това е точно така! Но със свалянето му поне ще дръгнат на някъде! Защото в момента той "точици" природните ресурси на Русия.
63
3
 
2
 
! Отговори
Православен патриот преди 6 години
До 41 "Борис Джонсън обвини лично Путин, че е издал заповедта за натравянето на Скрипал."Чакай сега. Борето нали беше от добрите,като призоваваше за Брекзит ? Нали и Тръмп беше от добрите, а Реджеп от лошите ? Сега взе да става обратното.Трябва от ръководството да дадат ясни инструкции,че съвсем се обърках.
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато в Русия Путин каже " Гласувайте ", в превод това означава :"Всеки който не гласува, ще бъде посетен от милицията на другия ден"
61
1
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 50 (Прокурора) "Ха-ха ,а американците пускат ли външни наблюдатели ,а ?"Ти пък де си "тръгнал" да се пишеш "Прокурора"!? Ти аджеба като прокурор, би ли казал на Уважаемата аудитория, дали наличието на сходно престъпление оневинява извършеното.Уважаеми прокурор, САЩ и Русия лежат в различни ИЗМЕРЕНИЯ и дума не може да става за уредбата на съдебните и върховенството на закона!
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо тези седем кандидата се съгласиха двойника на Путин ( оригинала се спомина ) да не ходи на дебати ?
59
5
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 40,"За разлика от теб съм виждал Москва и не само центъра, "Ти де си ходил не те знам, но си имал квалитетен екскурзовод! Вземи малко се образовай, за същността на Москва : Бандитская Москва: самые криминальные районы столицы.Има най-малко 10 опасни (меко казано) района!!
58
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е Путин на власт, толкова по тежко е положението на руснаците и при падането му ще бъде още по лошо.
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все повече ми прилича ,това положение в Русия на изборите , като при нас преди 28г. Знаеше се предварително.Като при нас все пак имаше много партии и избора бе голям.
56
1
 
3
 
! Отговори
АлексСпб преди 6 години
До ПУТИН ЗАВИНАГИ60-70% Путин... 10-15% - КПРФ ( ако Зюганов вместо тоя Грудинин издигна малко по харизматична личност - може и повече да вземат), 6-7 % за Жириновски ( ако имаше възможност да направя Save As.. в тоя живот, щях да избера него - той ще натисне червеното бутонче още на инаугурацията), по 2-3 % за всички останали
55
1
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Слушайте какво ви говори Професора...
54
1
 
13
 
! Отговори
ПУТИН ЗАВИНАГИ преди 6 години
99 ПРОЦЕНТА ПУТИН ЩЕ СПЕЧЕЛИ
53
11
 
14
 
! Отговори
слава Расия преди 6 години
Путин е от Бога пратен,той ще е