Водата или храната: Кое е първо в здравословната диета?

Как да комбинираме храната и водата в менюто си?
22 мар 2018 15:45,
2
Водата или храната: Кое е първо в здравословната диета?
Източник: Reuters

Правилното комбиниране на храни, богати на различни типове хранителни вещества, е основно средство за гарантиране на по-лесното им и бързо усвояване. Освен това повишеното внимание към комбинирането на различни храни може да ни предпази и от неприятните оплаквания, появяващи се след хранене като дискомфорт и тежест в стомаха. Как ще съчетаваме въглехидратите, белтъчините и мазнините в менюто си обаче не е единственото средство за подпомагане на храносмилането. От значение е приемът на течности с храната. 

Сред основните фактори, от които зависи работата на храносмилателната система, е и това дали ще консумираме вода и други течности по време или непосредствено преди или след хранене.
 
Стандартна препоръка на диетолози и експерти по правилно хранене е да не се консумират големи количества вода по време на ядене. Същото важи и за всеки друг тип течности. В основата на тази препоръка стои един прост факт.
 
Водата разрежда стомашните сокове, съдържащи всички важни ензими за разграждане и подпомагане усвояването на храната. Това значително намалява активността на стомашния сок.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Бира може ли ?
1
2
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
Винаги съм се чудил на тази препоръка за по-малък (или никакъв) прием на вода по време на хранене. Тогава какво следва - да избягваме супите ли?