Спипаха мъж, намерил портфейл с пари, задържал си го!

62-годишният открил портфейла в строителен магазин
23 мар 2018 18:15,
58
Спипаха мъж, намерил портфейл с пари, задържал си го!
Снимка: Dnes.bg

Задържаха 62-годишен столичанин за кражба на портфейл с над 1000 лева и лични документи, изпуснат от клиент в строителен магазин на бул. "Шести септември" в Пловдив.

24-часовата мярка спрямо мъжа е взета след проведено разследване в Шесто РУ, съобщиха от полицията в града на тепетата.

Самоличността на извършителя е установена в хода на проведените издирвателни действия и благодарение на активното съдействие от граждани, разпознали го от разпространените видеозаписи, допълват още от МВР.

От полицията разпространиха видео от охранителните камери на магазина, на което добре се вижда лицето на мъжа, който вдига изпуснатия портфейл и го взима със себе си.

Портфейлът паднал от чантата на Валентин Парпулев, който отишъл да купува материали за ремонт на апартамента си, пише "Дарик". 

След като забелязал липсата на портфейла Парпулев помолил служителите на магазина да прегледат записите от охранителните камери. От кадрите се вижда как мъжът губи портфейла си на входа на магазина, а друг клиент го намира и го изнася.

Работата по пълното документиране на случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
3
 
! Отговори
Неочаквано тъп. преди 6 години
Взимам ги,правя си някой козметичен ремонт по колата,чипосвам я до колкото позволява,ще оставя портфейла и документите на място където ще ги намери длъжностно лице,и отивам да се дърпам с БМВ кошници.
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите са мои крада ги от воле. А личните данни и документи няма да ги пипам и ще оставя портфейла на земята и готово.
50
7
 
12
 
! Отговори
ненаситни същества преди 6 години
На 62 год.човек са му взели,късмета.И ко правим,а МВР-то,удари джак-пота.Ще има банкет,у МВР-то
49
13
 
12
 
! Отговори
Кккк преди 6 години
Намерени пари не се връщат,да е гледал собственика на портфейла... да си го пази аз ако съм няма да го върна вземам парите и го хвърлям това си ми е късмета😉
48
8
 
17
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Човека не е крадец, а дали е моралано или не човек сам може да прецени за себе си. Този пък който си е загубил протмането да не е спал. Връщала съм телефон на охрана на хипермаркет и 1 час никой не каза нищо по уредбата за да се намери по-бързо собственика.30 мин след това аз загубвам нещо. Така че няма не наказано добро.
47
13
 
9
 
! Отговори
Селянка преди 6 години
То се счита като кражба,дори и да ги намерил има документи, има си адрес би трябвало да ги предаде,как се изкарва на днешно време лични документи
46
13
 
24
 
! Отговори
Явор преди 6 години
За мен това не е кражба.Никой не е длъжен да върне това което е намерил.Що за простотий се говорят
45
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено ,че е кражба,присвояваш чужда собственост.Ако той загуби документи и пари,няма ли да очаква някой да му ги върне.Време е да бъдем общество ,от отзивчиви и добронамерени хора,не ***.
44
13
 
14
 
! Отговори
Бат колйо преди 6 години
Длъжен да върне като го намери
43
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В портомонето има чилни документи, така чеможете да се свържете със собственика много бързо или просо да го предадете на полицията. Ама разбира се, когато дойде момента, да покажем, как сме добри хора и граждани, започваме малодушно да се кривим, като долни червии. Едно е да се говори, друго е да се действа. Помнете, че ВИСКО лошо, което се случва в държавата си го заслужавате.До CcЗащото си сгaн !
42
15
 
33
 
! Отговори
Любо преди 6 години
Еми намерил го е и не го е върнал, какво толкова....не го е откраднал както твърдят. Не е морално,не е честно ,но кражба няма.
41
15
 
20
 
! Отговори
Cc преди 6 години
И аз нямаше да ги върна(парите)!
40
9
 
34
 
! Отговори
1 преди 6 години
Защо е задържан,крадци и апаши не ги задържат,а човека намерил портофел,го задържат.
39
0
 
17
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
До Джедай Мастървсе-още не е изминал 7 дневния срок- значи полицията си е превишила пълномощията!
38
3
 
18
 
! Отговори
Спец преди 6 години
И ко прайм ся?Намираш портмоне,вземаш парите и го подхвърляш в МВР.
37
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами оня ден човека който е загубил портфейла каза пред НТВ че вътре е имало около 1000 лева.Днес по същата телевизия казаха,че в портфейла е имало 1500 лева.Та сега питам защо след като е намерен вече човека и портфейла сумата се увеличи?Точно заради това положение намери ли човек портфейл с пари са си за него!
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, тя не е минала още една седмица.
35
7
 
19
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
До Анонимен 35Не е кражба, но пак е престъпление:Чл. 207... Който намери чужда движима вещ и в продължение на една седмица не съобщи за нея на собственика, на властта или на този, който я е загубил, се наказва с глоба от сто до триста лева.
34
0
 
32
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Преди време бях намерил комплект батерии. Нищо грандиозно, но на стойност 15лв. Първосигнално реших да ги оставя на жената, която работеше на щанд до мястото където ги намерих да ги предаде ако някой си ги потърси. Каза - добре. Обърнах се да си тръгвам след 20 метра погледнах назад и я видях да си ги прибира в джоба. Ако пак намеря нещо ще оставя телефон ...
33
6
 
27
 
! Отговори
я да видим пак преди 6 години
Кое доказва //НАМИРАНЕТО// на портфейла - един запис на камера , на който така ИЗГЛЕЖДА ? ? ? ? ? Не се шегувайте , господа съдебни заседатели ! ! ! ! !