Домашно куче нападна и нахапа дете в Кубратско

Животното разкъсало единия крак на момичето
Обновена: 31 мар 2018 08:23 | 29 мар 2018 13:00,
21
Домашно куче нападна и нахапа дете в Кубратско
Снимка: flickr

Пореден инцидент между животно и дете притесни хората от село Севар, община Кубрат.

12-годишно момиче от населеното място е нападнато и нахапано от домашно куче, съобщиха от ОДМВР - Разград.

Инцидентът станал около 18:30 часа на 28 март на улицата, пред къща в селото.

Пострадалата, с инициали Р. М., е откарана в Спешния център в Кубрат с разкъсно-контузна рана на лявата подбедрица.

Собственикът на кучето, с инициали С.Х., е на 50 години и е от същото село - Севар. Момичето е прегледано и му е оказана медицинска помощ, след което й е назначено домашно лечение.

Образувано е досъдебно производство, не се уточнява породата на домашния любимец

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха да бяхте намерили малко по зловеща снимка на куче, а не на този усмихващ се голдън, хахахаха направо нямам думи. Какво сте се запънали за тези домашни кучета, а не виждате, че градовете се пръскат по шевовете от улични злобни кучета. Няма контрол, няма кастрация! Преди три седмици едвам спасихме едно бременно кокерче, нападнато от улично куче, разкъса го пред очите ми, нападна и собственичката на кучето, ами ако беше дете на 5г. Добре, че познавам ветеринари и го оперираха до 9 вечерта!
15
0
 
4
 
! Отговори
15 преди 6 години
Благодаря че махнахте снимката на моето куче .За в бъдеще бъдете по- внимателна какво качвате Надежда Йосифова....
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като начало да кажа,че обичам животните,и котки и кучета,и даже съм приютила в двора си бездомни такива.Но ,моето дете беше на 2год.,когато без никакъв повод чакайки на опашка,го нападна ретривър,пуснат на свободна разходка от слабоумната си стопанка!!!Кучето е животно с инстинкти на такова,ако има нормални стопани който да разбират ,че за тях кучето е безопасно,но за непознат човек може и да не е така,няма да стават такива инциденти.Хората са виновни,не кучетата.
13
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 години
Снимката е на Булфото, не е "открадната", а е въпрос на абонамент към снабдителя със снимки. Апропо, голдън ретривър да изобразява снимка за зло куче? ХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХНАДЕЕЕЕЕ, ЗАВРИ Я ТАЯ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ДИПЛОМА ВЪВ ФУРНАТА, МУЦЕ!
12
2
 
3
 
! Отговори
Ташко преди 6 години
До #8, всичко се свежда не до породата или злобата на кучето, а до сивото вещество на собственика му! Всеки от притежателите на кучета разбира колко са умни домашните им любимци, как само ако ги ядосаш могат да нападнат човек, но колко от тях са взели мерки, преди да изведат кучето, да не напада хората?Всеки е с претенции, че живота на Запад е по-добър, но колко правят така, че да постигнат този живот? Защото на Запад НИКОГА няма да видиш куче без каишка, а тук това е ежедневие.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре е че няма пострадали кучета.
10
7
 
6
 
! Отговори
кучкар преди 6 години
Не обиждайте кучетата, заради крака на някакво дете.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще има кучкарски протест в защита на поми яра...
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много малко е информацията за случая. Принципно кучетата не нападат и не хапят, освен ако специално не са обучавани за това, ако имат малки кученца или някой ги дразни нарочно.
7
3
 
7
 
! Отговори
До 8 пепо преди 6 години
Много близко е до акъла, ако го има, защо големите кучета ги разхождат без каишка, а малките са на каишка. Малките кучета не слушат, докато големите кучета няма как да не са научени да слушат. Големите кучета по правило са по-дружелюбни, а малките по правило са по-злобни и страхливи. Има изключения, но това е правилото. В крайна сметка кучето е такова, каквото го направи стопанина му, а хората, които не искат да си имат ядове заради кучето, го възпитават подходящо, най-вече по-големите кучета.
6
3
 
9
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Каква да е породата-Ши Тцу или Йоркшерски териер, добавяме, че е скъсало каишката, с която е било водено, и картинката е ясна. Не знам защо собствениците на големите породи кучета, в повечето случаи извеждат на разходка кучето си без каишка, а тези, притежаващи малките породи кучета -на каишка? Кучето ли така желае или няма подходяща каишка за даденото куче?Или е най-добре и собственика и кучето да бъдат водени от правоспособен водач, на една каишка, че да няма инциденти???2
5
4
 
11
 
! Отговори
Плъхозащитник преди 6 години
ЗАЩО кучкарите веднага започват със защита на кучето. За тях детската травма е без значение. Това, че на момичето ще остане белег на крака за цял живот, това, че може да започне да заеква, за това не ви дреме. Вас ви интересува кучето да е добре. Инцидентът е станал на улицата. Какво прави това куче там, без да е със стопанина си, без намордник и без каишка?
4
2
 
5
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Как така,да няма снимка на едно свирепо куче-порода питбул!?!?
3
6
 
6
 
! Отговори
До 3 -Кучелюбец преди 6 години
Многото злоба ти пречи да мислиш - погледни статията и ми кажи това новина ли е. Но ако по принцип искаш да изразиш мнение давай. Само да ти кажа, че така йато теб разсъждават в бедните краища на света / Афганистан,Ирак... На другите местахората влагат мисъл и разглеждат всеки конкретен случай и обстоятелствата около него. А кучетата немогат да живеят с намордници постоянно, че и в дворовете си.
2
1
 
6
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
Така БСП напада и нахапва ГЕРБ.
1
8
 
10
 
! Отговори
Кучелюбец преди 6 години
Детето е виновно. Кучето е било според изискванията на 4лапи. Да се гледа като домашен любимец и да не е вързано. За намордник дума да не става! Били виновни хората, а не кучепоклонниците, които бойкотират всяка нормална и ефективна мярка.