Очевидец на атаката в Торонто: Беше като сцена от военна зона!

Жертвите на терора станаха 10, атентаторът е Алек Минасян
Обновена: 24 апр 2018 06:12 | 24 апр 2018 05:36,
36
Очевидец на атаката в Торонто: Беше като сцена от военна зона!
Снимка: Reuters

Още един от ранените в атаката с камион в Торонто е загинал, съобщи Франс прес. Така общата бройка на загиналите достигна 10, а официално потвърдените ранени са 15.

Самоличността на атентатора беше идентифицирана – Алек Минасян.

Пешеходците бяха блъснати в ранния следобед вчера северната част на града, на около 30 км от центъра, където се провежда среща на външните министри на страните от Г-7.

Още по темата

Шефът на полицията в Торонто Марк Сандърс обяви пред медиите, че атаката може и да е терористична, но разследването ще изясни това.

Според Сандърс, следователите в момента работят с 25-годишния шофьор, който заби камиона си в тълпата.

Към момента полицейските служители нямат подробности за възможния мотив на извършителя.

Министърът на обществената сигурност на Канада Ралф Гудейл, обяви в Twitter, че атаката в Торонто няма изглед да е била свързана с националната сигурност, по този начин намеквайки че не е атака към срещата на Г7.

От полицията обявиха, че действията на шофьора изглеждат преднамерени.

Гудейл допълни, че "канадците са ужасени от случилото се".

"Благодарен съм за смелия и професионален отговор от полицията на Торонто и другите, които първи се отзоваха на ужасяващата атака на "Йонг" и "Финч". Жертвите и техните семейства имат нашите най-дълбоки съболезнования".

Диего ДеМатос, очевидец на терора, заяви пред CNN, че е отбил с колата си, за да помогне на човек, който е бил ударен от шофьора на камиона.

"Беше като сцена от военна зона. Имаше кофи за боклук навсякъде, разбити автобусни спирки и счупени пощенски кутии на земята. Беше просто ужасяваща сцена. Беше наистина, наистина ужасно", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
дон кихот преди 6 години
Навремето прекалих с романите, днес някой прекаляват с филмите.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тони Кутев е един от най простите хора който съм имал нещастието да познавам макар че на фона на другите червени зелки може и за умен да мине
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека ие Исперкал левичар анархист
29
0
 
1
 
! Отговори
ктк преди 6 години
На Минасян трябва да му пратим адвоката на нашия терорист от Сектор"Б". Той ще си пробута тезата, че Минасян е бил повлиян от ОБЩАТА ЕУФОРИЯ покрай срещата на Г-7.
28
0
 
2
 
! Отговори
???? преди 6 години
Като чета коментарите - голяма част одобряват??? Радикални коментари, на стресирани и радикализирани хора, подкрепящи насилието. То не е само по тази тема, по всички теми болшинството са за крайни мерки... от типа "да ги убием с камъни".Уж сме християни,пък що така сте се ... радикализирали?
27
1
 
0
 
! Отговори
???? преди 6 години
Властите и медиите насърчават такива хора (по-лабилна психика) да извършват така наречените "терористични атаки". Медиите прославят извършителя, като му се обръща доста внимание, къде е живял, как, защо, създават си "герои" за "новините" им, които се "харчат" като "топъл хляб". От друга страна властите (режимите - уж демократични, пък всички партии водят до едни и същи хора) "затягат" контрола - ограничават свободата и личното пространство на човека. Отделно стресираните хора по лесно се манип.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A VIE KAKVO O4AKVAHTE.
25
0
 
3
 
! Отговори
стратег преди 6 години
само така!
24
1
 
17
 
! Отговори
noFreeman преди 6 години
Канада и Австралия бяха постоянни поддръжници на всички агресии на демократичния свят срещу Мала Азия и Африка... и сега се чудят защо това се случва с тях. Хората там така си живеят кротко, че не знаят техните управници какви ги вършат по света... и си знаят само едно - ред мечета, ред сълзи... ами арабските и африканските невинни хиляди дечица кой ще ги оплаче... ???
23
11
 
4
 
! Отговори
Osman преди 6 години
Християнски фундаменталист. Кажете го. Стига само където направи нещо мюсюлманин сте очерняли Исляма. Християнски терорист убиващ невинни хора!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам едно-две реалита за недвижими имоти от Канада, и освен двамата "водещи" всичко останало е латиноси, пакистанци и църни- опитват да ги крият от камерата , но винаги когато влезе някой в кадър е такъв- като работиш цял живот по къщи за 2-3млн. $ , а после се прибираш с автобуса до квартала на 1 час от центъра си лесна мишена за радикализиране.
21
1
 
6
 
! Отговори
хииийяаааа.. преди 6 години
цивилизованите пак ги ритат нецивилизациованите-кеееееф....
20
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Нека нека, да видят там онези отвъд океана, че не са недосегаеми. И в случай на нова световна война няма да гледат сеир отстрани, както при ВСВ, а ще бъдат активни участници в нея.
19
0
 
7
 
! Отговори
факт преди 6 години
Сега ще го изкарат луд,запада се бой да признава че в страните им бъка от терористи и те са безсилни да ги спрат.
18
9
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
До чудя сенадявай се, надявай се. това не ти е българия, там хората са цивилизовани :)
17
0
 
11
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
държавата да отпусне безплатно мечета и свещи, за да се прати послание "не на насилието и страха"
16
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
убиици 110 ракети кьм невинни хора в сирия от какьв зор и всички подкрепялиударите на сащ хаиде сега да ви подкрепят плюшени мечета и свещи
15
1
 
20
 
! Отговори
usa = на джудже преди 6 години
Още след измисленият повод за химическа Атака и последвалия ракетен удар в град Дума ,който беше поредния англосаксонски терористичен акт ,казах ; очаквайте камиони в талпите и тема подобни за джендърския прогнил свят. Освен всичко друго мисля че нещата тепърва предстоят.Това е оръжието на невъоръжения унижен човек. Не ми е жал за запада. Заслужил си го е.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно е била арменски опозицонер, привърженик на Наакашвили.
13
3
 
27
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
"Гудейл допълни, че "канадците са ужасени от случилото се".Сирийците също са ужасени от канадската подкрепа за ИД.