Ще режем ръце, уши... ало апаши заплашиха кмет

Поискали 30 000 лева като съдействие на полицията
9 май 2018 20:25, Анисия Иванова
9
Ще режем ръце, уши... ало апаши заплашиха кмет
Архив: Булфото

Неизвестни ало извършители опитаха да измамят кмета на старозагорското село Кирилово. Двама мъже и жена последователно звънили на служебния телефон в кметството и по схемата "съдействие на полицията", последвана от заплахи за физическа саморазправа настоявали местните управници да им дадат 30 000 лева.

Мъж, представил се за полицейски инспектор Лъчезар Иванов, позвънил в кметството на старозагорското село Кирилово около 9:30 часа тази сутрин.

Обяснил, че открил тефтер на телефонни измами със списък, в който номера на кметството фигурирал на четвърто място. Настоял за съдействие.

Последвало обаждане от мним доктор с пострадала жена, която се представила за дъщеря на секретаря на кметството и поискали 30 000 лева за спешна операция, разказва кметът Станимира Маринова.

"Обадиха се пак от полицията, казват, че сега трябва да проследят разговора. Отново звъни телефонният измамник. При нас обаче покритието не е много добро и прекъсна телефона. Набраха ни отново, започнаха с обиди и заплахи, че ще ни отрежат ръцете, носовете, ушите…", допълни още тя, цитирана от БНР.

Служители на ОД на МВР в Стара Загора са посетили селото. Извършителите се издирват, а по случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е тръгнала работата и на полицята ще се обадят и тях ще им вземат парите.
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак гласувайте за Герб ,, тва са техни хора и са недосегаеми вече 8 години
4
1
 
17
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Кой да ги хване и кой да ги съди ? Тези дето трябва да свършат тази работа са на заплата при измамниците.
3
2
 
21
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Това са едни ....... от пазарджик най вероятно .... тя полицията ги знае
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази работа с кметствата няма да свърши добре за измамниците. Това са хора на терен също като тях. Ще попаднат на не който трябва кмет и ще ги търсим после в някоя канавка или под моста на някоя река.
1
0
 
31
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Тези, които са звънели сигурно са от ИД, предвид заплахите, които отправят. Трябва да бъдат съдени строго като терористи.