Незаконен пистолет и хилядарки в шефа на КАТ - Благоевград

Свидетели доказват, че става дума за корупция
16
Незаконен пистолет и хилядарки в шефа на КАТ - Благоевград
Снимка: Булфото, архив

Незаконен боен пистолет, боеприпаси и няколко хиляди лева са открити в кабинета на началника на сектор "Пътна полиция” в Благоевград – Данаил Стоицов. Това съобщи директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Шефът на КАТ в Благоевград бе арестуван по-рано във вторник след сигнали за корупционни практики и злоупотреба със служебно положение.

Още по темата

"Има задържани по Закона за МВР още няколко души, но разследването е в начален етап и няма как да кажа повече подробности. Разпитани са 15 свидетели, които подкрепят нашата обвинителна теза – за извършени престъпления по служба и корупционни престъпления”, каза Сарафов, цитиран от Дарик.

Обискирани са 13 помещения – офиси във фирми, служебни помещения в КАТ и домове, както и 6 автомобила. Иззети са още мобилни телефони, компютри и документация. От няколко месеца се работи по този случай. Сигналът е на дирекция "Вътрешна сигурност” към МВР. Използвани са най-различни оперативно-технически средства за разплитането на престъпната схема по регистрацията на автомобили и по раздаването на специални номера за колите.

В акцията участваха още представители на Окръжна прокуратура-Благоевград и НСС”, уточни Борислав Сарафов.

На по-късен етап може да се повдигне обвинение и за вземане на подкуп. Но всичко предстои да се прецизира по отношение на обвиненията. Затова все още не е ясно на колко души и какви обвинения ще им бъдат повдигнати, допълни още шефът на Националната следствена служба.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Ника преди 5 години
Е,и?Какво променя всичко това?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
във Варна е същото даже не се крият.
10
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 5 години
в русе е същото полицаите играят с регистраторите
9
0
 
29
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Хора дори не се и надявайте този да го отнесе, камоли затвор.Ще се окаже че той даже не е знаел са пистолета а парите ги е скрила чистачката. Все пак живеем в държавата цирк, тази същата в която децата се блъскат в кметски джипове.Цирк!
8
2
 
16
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Трябваше и в един по-южен КАТ да направят акция. Там едни и същи регистрират по 10 коли на ден и взимат средно по 50 лева на кола, а ние се редим по три дни за да регистрираме кола. На всичко отгоре регистриращите се държат с нас като с натрапници, защото явно нямат полза от нас.А дано и там се развихрят.
7
2
 
11
 
! Отговори
Добро утро преди 5 години
Нали се сещате на горе до кратуната за какви мутри става въпрос? Всеки който чета, да запитам, ДО КОГА, НИЕ НАРЕД ЛИ СМЕ В ГЛАВАТА, КОЙ ИСКА НЕЩО И НЕ ПРАВИ НИЩО ПО ВЪПРОСА ДА СИ ГО ПОЛУЧИ? НЯМА ДА ЖИВЕЕМ ВЕЧНО!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затвор.
5
2
 
20
 
! Отговори
МИХАЛ преди 5 години
До Анонимен: ЗАЩОТО, АКО ХВАНАТ ВСИЧКИ ОБЛАСТНИ УПРАВЛЕНИЯ НАВЕДНЪЖ , ГЕРБ ТРЯБВА МОМЕНТАЛНО ДА НАПУСНАТ ВЛАСТТА- ТОЛКОВА СА СЕ ОМОТАЛИ В КОРУПЦИЯ , КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ. ИНАЧЕ ВЛАСТ НЕ СЕ ДЪРЖИ ТАКА-МИНАХА ВРЕМЕНАТА ,КОГАТО ВЛАСТ СЕ ДЪРЖЕШЕ И ДАВАШЕ С КРЪВ.
4
1
 
21
 
! Отговори
ало преди 5 години
До ДаниПолицията се е превърнала в ОПГ,а от МВР ги е страх да въведат ред в полицията.
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо разгласяват този случай, преди прочистят и другите катове? Там положението едва ли е по-различно, но сега ще се покрият за известно време...
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега няма нито един осъден, защото законите са кофти, обаче няма кой да ги промени. Катаджията или полицая рискува единствено работата си и 20 заплати, които обаче може да ги направи за две години ако не го хванат и пак ще е на печалба след уволнението...
1
2
 
31
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Полицаите все плачат и лъжат че заплатите им малки,а от свободния са се превърнали в бандити....