Венецуела: Американските санкции са незаконни!

Изборите бяха посрещнати с критики от много държави
22 май 2018 09:30, Елка Василева
12
Венецуела: Американските санкции са незаконни!
Снимка: Reuters

Венецуела определи като "незаконни мерки" новите санкции на Вашингтон, които имат за цел да ограничат възможностите й да извършва операции с държавни активи и дълг в САЩ, предаде Ройтерс.

"(Санкциите) са лудост, варварство и в абсолютно противоречие с международното право", заяви венецуелският външен министър Хорхе Ареаса в изявление.

В отговор на преизбирането на президента Николас Мадуро на изборите в неделя американският президент Доналд Тръмп подписа указа за нови санкции в опит да затрудни финансирането на правителството в Каракас.

Още по темата

Изборите във Венецуела бяха посрещнати с критики от множество държави.

Правителството на Канада реши да ограничи всякакво сътрудничество с южноамериканската страна, посочва ТАСС.

Посолството на Канада във Венецуела няма да се оглавява от посланик, а от временно изпълняващ длъжността. Забранява се всякакво двустранно сътрудничество, ще бъде ограничено издаването на покани за венецуелски официални лица за участие в мероприятия на канадска територия, официални канадски делегации няма да посещават форуми на територията на Венецуела и др.

Мексико също не признава резултатите от президентските избори, намалява до минимум сътрудничеството си със страната и ще извика посланика си за консултации.

Мексиканските власти също така ще предупредят финансовия и банков сектор за риска да извършват операции с правителството на Венецуела. Мексико спира също така визитите на високо равнище "до второ нареждане".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Д. Тръмп преди 5 години
До АнонименАз пък няма да го поздравя но ще го почеша тоя Мадуро, с нови санкци.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветните революции вече не са много удпешни.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМЕРИКАНЦИТЕ СКОРО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА НАЛАГАТ САНКЦИИ САМИ НА СЕБЕ СИ.В КОНГРЕСА ИМА ЕДНИ ИЗГЛУПЕЛИ ДЪРТАЦИ, КОИТО СТОЯТ ТАМ ПО 40 ГОДИНИ И НАКРАЯ МОЗЪЦИТЕ ИМ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ПИХНИЯ.
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро беше поздравен от путyo!!!!
7
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ВЕЧЕ НЯМА ВЕНЕЦУЕЛКА ДА Е " МИС ВСЕЛЕНА " ! МОЖЕБИ ЩЕ Е САМО В КИТАЙ ... ИЛИ НЕ ? МАЛКИЯТ БРИТАНСКИ ПРОТЕКТОРАТ КАНАДА ИСКА ДА Е "ВЕЛИК" -...КАКВО ЛИ СИ МИСЛИ ГУБАРНАТОРЪТ МУ ??? А МЕКСИКО СЕ ОПИТВА ДА СИ УРЕДИ " ДУПКИ " В ОГРАДАТА !?! ОБАЧЕ ИСПАНИЯ СИ Е НА "ЛИНИЯ" ! ЯВНО ЛИЖЕЩИТЕ "з" НА САЩ НАМАЛЯВАТ И НАМАЛЯВАТ !!!
6
2
 
7
 
! Отговори
Расате преди 5 години
Уго Чавес национализира целият петролен бизнес, който тогава бе изцяло собственост на американски компании.Договорите бяха не изгодни за Венецуела- нещо подобно на нашите американски ТЕЦ.САЩ смятат Южна Америка за лична колония и всяка еманципация на някоя страна е стопирана я с преврат,я с пряка военна интервенция-Чили,Колумбия,Никарагуа,Хаити и пр.Не само но отделиха Панама от Колумбия за да владеят по добре канала.Засега премахнаха неудобните в Аржентина и Бразилия-останаха още трима.
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като всеки комунист, социалист и Мадуро обича авантата без да произвежда. Той мрази и тия които произвеждат дори и да са частници. Прибра им собствеността , други прогони. И сега като няма нищо в държавата виновна е САЩ , че не дава.!
4
9
 
6
 
! Отговори
Жеков преди 5 години
Тогава Венецуела да наложи санкции на САЩ като искат:))) Комунистическата идеология трябва да се определи като престъпление срещу човечеството и геноцид!
3
9
 
5
 
! Отговори
Ужс! преди 5 години
Когато комунистите захапят властта, започват наистина големите проблеми. Венецуела е само един от многото примери.
2
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Режима ти е незаконен...А не санкциите. САЩ могат да работят с които си решат. Защо да работят с вас след , като сте ухо в друга посока. Искайте пари от тях донори.
1
20
 
8
 
! Отговори
КЕКС преди 5 години
Където са дошли на власт тия с червените ризи от снимката, и богати да са били обедняват. Венецуела, някога просперираща, богата на петрол страна, сега тъне в мизерия и глад. Хората бягат, защото още не са им построили кльон като у нас през соца и не стрелят по всеки, който се опитва да се спаси от "светлото бъдеще". Все още не стрелят.