Съвет към феновете в Русия: Без теми за гейове, леко с руските патриоти

Препоръчват на британците да не се надпиват с руснаците
Обновена: 11 юни 2018 19:19 | 11 юни 2018 19:18, Красимир Ангелов
111
Съвет към феновете в Русия: Без теми за гейове, леко с руските патриоти
Снимка: Reuters

Чуждестранните фенове, които ще посетят Русия за световното първенство по футбол, не бива да доближават Чеченската република и границата със сепаратистки Донбас в Украйна, препочътилено е да не говорят за гейове и да не предизвикват руските патриоти.

Това са част от препоръките, отправяни в САЩ, Великобритания и Украйна към запалянковците от тези "страни, чиито отношения с Москва се изостриха", пише в своя материал вестник "Новая газета".

Световното първенство по футбол – най-голямото спортно събитие в световен мащаб, започва в Русия на 14 юни. А над половината билети са купени от чужденци.

Още по темата

Само чрез сайта на ФИФА са продадени над 2 милиона билети. Интересното е, че едни от най-многобройните гости се очакват очакват от САЩ, където са купени почти 87 000, въпреки че националния отбор на страната не се класира за участие в Мондиала.

Бразилците са купили към 72 000 билета за турнира, колумбийците - 64 хиляди. По 60 хил. са купени в Германия, Мексико и Аржентина. По данни от медиите в Русия ще пристигнат около 100 000 фенове от Китай и едва 10 000 от Великобритания.

Два месеца преди началото на Световното първенство Белият дом посъветва американците "добре да помислят", преди да заминат за шампионата в Русия, тъй като с оглед намаления брой дипломати заради взаимните санкции, американските консулства нямат възможност пълноценно да подпомагат през това време своите граждани.

"Независимо от масираната русофобска кампания във водещи американски медии, а може би и благодарение на нея, интересът към страната ни расте. Американците искат да видят с очите си как всъщност изглеждат нещата в Русия", цитира вестникът коментар на руското посолство в САЩ.

Заради силно обтегнатите отношения между Англия и Русия в последната година, както и заради враждата между руските и британски фенове, прерастнала в масови побоища по време на Евро 2016 във Франция, властите в Лондон също обръщат специално внимание на своите сънародници, които ще посетят световното.

Британският външен министър Борис Джонсън сравни през март Световното в Русия с олимпиадата от 1936 г. в хитлерова Германия. Според него "Путин ще използва спортното събитие, за да се прослави", но не бива да се наказват заради това британските фенове и националите, отбелязва "Новая газета".

В справочник за британските запалянковци, издаден от външното министерство, се препоръчва туристите да избягват посещения в Чечения, Ингушетия и Дагестан - кавказките републики на Русия, да не доближават и границите с проруските сепаратистки региони на Украйна, където продължават военни действия.

По-добре е британците да не се качват в кола с непознати, да не носят със себе си всичките си ценности и да научат няколко израза на руски. Отделено е "специално внимание на подготовката на феновете хомосексуалисти". От 2013 г. в Русия е забранена пропагандата на "нетрадиционни сексуални отношения" сред непълнолетни, включително разговорите по проблемите с хомосексуализма, което де факто забранява публично да се демонстрират правата на ЛГБТ-общността, посочва британското министерство.

"Великобритания за жалост е подготвила много инструкции как британските фенове да употребяват алкохолни напитки по време на Световното по футбол, отбелязвайки, че е по-добре да не се състезават в това отношение с руснаците", цитира всекидневникът изявление на Мария Захарова, говорителка на руската дипломация.

По данни на "Таймс", британската полиция е отправила към местните фенове, заминаващи за Русия, молба да се въздържат от провокации с оглед "високите патриотични чувства" сред руското население.

Украинското външно министерство пък "настойчиво е препоръчало" на гражданите си да не посещават шампионата в Русия поради, "сериозни заплахи за личната им сигурност".

"Руските силови структури и наказателните органи" задържат украинци, обвиняват ги в шпионаж или тероризъм. Властите във федерацията "извършват и други провокационни действия" спрямо украинци, ограничават и достъпа на консули и адвокати до задържаните, предупреждава Киев.

Украинската радиотелевизионна компания дори няма да излъчва Световното, а във Върховната рада е внесен и законопроект за забрана на телевизионни предавания от турнира, за "да не се допуска държавата агресор да бъде популяризирана в Украйна".

По данни на ФИФА украински граждани са купили до момента близо 5000 билета за мачовете в Русия.

Междувременно в Аржентина излезе наръчник със съвети за държавни служители, футболисти и журналисти, заминаващи за Русия. Там има дори съвети и препоръки как да се харесат и свалят руските момичета - да бъдат чистоплътни, да се обличат добре, да използват приятен одеколон или парфюм. Освен това авторите съветват аржентинските мъже "да не задават глупави въпроси за секса", отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
3
 
! Отговори
mdaa преди 5 години
Най-малко британци ще посетят Русия - около 10 000.Ами британците повечето са хомосексуалисти, което в Русия е забранено.КОлкото повече гейове, толкова по-малко зрители на мондиала.
97
4
 
1
 
! Отговори
до 81 преди 5 години
Саудитска Арабия ще отнесе Русия с 3:1 на откриването! На 14.06.2018г. руската държава ще изживее много по-голям шок и ужас, отколкото по време на ВСВ!
96
0
 
4
 
! Отговори
орбатности преди 5 години
всички хомосексуалисти дружно се възмутиха и написаха обидени коментари срещу Русия. Пфу, обращеняци!
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украинските силови структури и наказателните органи задържат руснаци и цели руски риболовни кораби, обвиняват ги в шпионаж или тероризъм. Властите в Куев "извършват и други провокационни действия". 0граничават достъпа на консули и адвокати до задържаните руски граждани.
94
5
 
2
 
! Отговори
Това световно преди 5 години
Е обречено да бъде жертва на политикатаИ рассия и Катар не стават но корумпетата от ФИФА ги интересуват само пачките
93
1
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен 95Ти май не си виждал руски ултраси? Приличат малко на английските, но са поне два пъти по-зли... :)
92
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е сценария преди няколко години *които се разигра по улиците на Англия* да се повтори , този път обаче Английските фенове ще смажат жалките русначета
91
2
 
16
 
! Отговори
123 преди 5 години
ХЕХЕЕХЕХЕ "да научат няколко думи на руски". Смях. Вие чували ли сте как англоговорящите говорят руски. Можеш да припаднеш от смях. Толкова са глупави миличките ингилизи, че чак е жалко. А запалянковците им много ще ги маризят. Заради авоарите дето блокираха на разни руски олигарси, сигурно ще стане страшно на първенството. Не че ми е жал за нАглите.
90
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англетата само като се сетят за 2016 и им се отщява и футбол и све.
89
1
 
16
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Както винаги хищните западняци се чудят как да навредят на Световното по футбол в Русия! То не бяха заплахи, то не бяха заклинания, то не бяха ултиматуми! Сигурно ще има и провокации. Онзи ден и баба Ангела каза, че ще ходи да гледа някой мач в Русия. Не я ли е страх от руснаците?
88
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Английските *** бая бой ще отнесат в Русия, това е без никакво съмнение! Украинците не знам дали нарочно не се класираха от страх, ама със сигурност за тях е по-добре че няма да ходят в Русия, защото техните фенове можеше да ги връщат и опаковани
87
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуДжендър ходи виж на слънчака твоите ингилизки любимци какви ги вършат пък тогава пиши колко са цивилизовани обитателите на Албиона.
86
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много правилна е препоръката английските *** да не се опитват да се надпиват с братушките
85
27
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Това ми прилича на нещо като: "Наръчник на цивилизования човек как да влезе в джунглата при дивите животни и да оцелее" :)))))))))
84
6
 
29
 
! Отговори
Страх лозе пази преди 5 години
Най-малко са англичаните, защото по-голямата част са гейове и ги е страх да отидат в Русия.
83
25
 
5
 
! Отговори
Само САЩ преди 5 години
Всички тези фенове са авантюристи, шапка им свалям, скучните хора за нищо на света не бихме се доближили дори на хиляда километра от дивия пущинак.
82
2
 
31
 
! Отговори
прайд vs световнo преди 5 години
Без теми за гейове - същинските европейци това не биха го преживели.Достатъчна причина е за да се откажат да ходят на първенството и да отидат на прайд.
81
25
 
8
 
! Отговори
турчин преди 5 години
Е рускините ще са няй-доволни от цялата тая работа покрай световното, много нации ще се наместят в тях.
80
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
затова си ходил цели пет пъти в Русия.Ама казваш че човек трябва много да се мрази за да отиде там.Интересно-***, ходил съм, защото обстоятелствата са го налагали.
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМогат, но няма да ги допуснат режисьорите за жалост...