Разследват склоняване към самоубийство след смъртта Стефан

9-годишното момче почина в неделя в дома си
30 окт 2019 13:30, Александър Попов
26
 Разследват склоняване към самоубийство след смъртта Стефан
Снимка: Булфото, архив
Трите отровени деца в добричкото село Кардам са погълнали лекарства или други вещества. Прокуратурата разследва склоняване за самоубийство, съобщава bTV.
 
В неделя вечерта 9-годишният Стефан почина в дома си, а състоянието на 11-годишната му сестра остава тежко и е с опасност за живота. Тя, заедно с още едно дете от семейството, са настанени в болница във Варна.
 
Останалите три деца от многодетното семейство също са били изведени и са настанени за наблюдение в болницата в Добрич. Основната версия, по която работят институциите е отравяне.
Още по темата
"Досъдебното производство е образувано по чл. 127, ал.1 от НК. Това е престъпление за склоняване към самоубийство. Това е версията, по която се работи. Насочени сме, естествено, от лекарите, към отравяне, тъй като три деца от това семейство са били със симптоматиката, която е имало и починалото дете за съжаление. Химически експертизи са назначени, съдебно-медицинска експертиза, взети са вътрешно-органни части, които са изпратени във ВМА в София", уточни ръководителят на районната прокуратура Йорданка  Чанева.
 
Докато не излязат експертизите е трудно да се каже причината за отравянето. Според бабата, децата нямат достъп нито до лекарства, нито пък до други препарати.
 
"Вкъщи нямахме никакви лекарства. Нямаха нищо. Нямаме отрови, откъде отрови? Те даже ме попитаха за нафталин, за спирт. Той е голям, той не може да вземе такива работи, той никога не е взимал такива работи, без да ни пита", каза бабата на починалото момче Стоянка Йорданова.
 
За да се изключи хранително отравяне са взети проби, както от училищния стол, така и от магазина, от който са пазарували близките на децата. Резултатите от от пробите  ще бъдат готови до края на седмицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
До 23 Сата НАТО преди 4 години
И не само на едно дете е поставил инжекция. Три от децата са повръщали. Тоест половината семейство. И дядото също е имал оплаквания. Значи ПРАВИЛНО са постъпили колегите им като не са транспортирали децата до Спешното с линейката, защото е щяла да се счупи по пътя предполагам! Само дето възниква логичния въпрос защо след като вече е починало детенцето са транспортирали другите две деца до болницата?! А после също и останалите три деца, които са нямали оплаквания?! Защо са постъпили НЕПРАВИЛНО???
18
0
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Защо не се работи върху версията "лекарска грешка", след като е имало два пъти лекарска намеса, преди детето да почине?
17
0
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Самоубили се чрез повикване на "Бърза помощ".Само един кръгъл ***, не само без познания, но и без сърце, може да сложи инжекция против повръщане и да си отиде, без да се поинтересува за причините. И изнасиленото момиченце в Сливенско умря заради доктор, на когото му е омръзнало да лекува.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите са виновни. Не оставяйте децата си в ръцете на тези убийци. Познавах 5 човека вкл майка ми, които починаха заради некадърността и алчността на бялата мафия.Ще направя всичко възможно да се махна от тази ***. Тази териория не заслужава да се раждат бели българчета. Българчетата заслужават най-доброто медицинско обслужване и образование. Но алчните политици съсипаха всичко. Стигна се дотам, че деца умират в ръцете на родителите си. Това е позор.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не забравяйте и сестрите Белнейски и Хитрино !
14
0
 
9
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Има нещо МРЪСНО във всичко това а ще се направи всичко възможно да се покрие ! Спомнете си Нови Искър и журналистката от Варна ?
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В близост до къщата на натровените деца има арендатор.Да не би да са намерили някоя изхвърлена туба за растителна защита,да са я поизмили и ползвали за вода? Починалото дете бе много дружолюбно и възпитано.Да почива в мир!
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яли са хапчета вместо бонбонки.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла България гледа докторите, а те вече 3-ти ден не знаят от какво си отиде детето, представям си ако нищо не се беше чуло, въобще нямаше и да търсят, понеже децата са ни в повече.
10
15
 
1
 
! Отговори
Често 7-мото дете е преди 4 години
ГЕНИЙ!В това българско семейство са се размножавали...6 деца...???В това, в което са живели, може би само плъхове биха преживели!ПОЗОР!Да не би семейството да е от земеделци, та има нужда от толкова работна ръка?То бива, ама...Може и да има нещо вярно в заглавието-я си представете, че "родителите" са се отказали от 7-мо и са решили, че и тия са много:Руска рулетка и фатален изход."Плачи дете, баща ти е виновен"!
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото, отровите за плъхове напоследък са предимно антикоагуланти. Т.е. не би трябвало да доведат до това. Кой знае каква химия е попаднала не където трябва. И не разбирам, защо никога не излиза информация за марките на храната. Ако има престъпление, не е нормално законът да ги защитава. В Испания имаше голяма драма с листериоза, знаеше се кой какво е произвел, даже имаше репортажи от производителя. А тук излизат някакви новини за някакви палмови масла, ама никой не знае в кои продукти.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този случай трябва да бъде много старателно проучен. Малко вероятно е и трите деца да набарат лекарства, да ги изпият и нито едно да не каже какво е направило, особено след като братчето е починало. Най-вероятно става въпрос за хранително отравяне, което значи, че някъде в хранителната мрежа има отровна храна. На която може да попадне ВСЕКИ. Защото дори да не купувате ***, е достатъчно да си купите някаква бърза закуска и да го изядете. Полицията да се събуди и да се задейства!
7
1
 
21
 
! Отговори
ГОСТ преди 4 години
Какво склоняване ви гони? Ядем всякакви *** и имаме много компетентни лекари, та я да го пишем самоубийство и всичко е наред. Да ама нищо не е наред,жалко за детенцето .
6
5
 
15
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 4 години
Досъдебното производство за склоняване към самоубййство си е чиста проформа, просто разследващите нямат друг по - близък член от НК, който да се доближава до този случай. Дано децата се оправят и разследването установи причината, за да не се стига до други подобни инциденти.
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко ще кажат ,само и само да не признаят "качеството" на *** които ядем
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кисели краставички произведени в Индия за Лидъл България,представям си в каква вода плуват,къде са произведени като знам какво представлява Индия като държава!
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
горките деца, а бащата осеменител къде е?...
2
1
 
31
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До Анонимен 3 " лекарят тогава е сложил инжекция против повръщане, което е противопоказно при тези случаи ?! "Щото гинекологът откъм тая дупка нищо не разбира. Следващият път ортопед да изпратят, само той може да е по-зле. Ама дали скоро ще има въобще къв да е лекар в линейката - това е неизвестно. П.П. Съболезнования на майката. Всичко това е ужасно, моля се другите деца да оздравеят.
1
1
 
43
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Къв нафталин ги гони тия? Нафталин имат в мозъците! Нали ако беше нафталин или спирт, повърнатите материи на това щяха да миришат? Няква гадост в храната е; я в слатата, я в наденицата. В гаражите, където се бъркочат тия "храни", отровите за гризачи стоят свободно сред суровинитв, нещо от тях е попаднало в продукцията и семейството е уцелило "печелившата" кутия/или наденица. Преди време щяха да отровят деца с млякото в детска градина, щото блокчето за плъхове се беше лепнало на черпака.