Животът на жените в Турция няма стойност - 430 убити т.г.

Случаите на насилие над жени в страната се увеличават
6 дек 2019 13:33, Елка Василева
52
Животът на жените в Турция няма стойност - 430 убити т.г.
Снимка: архив, Reuters

Най-малко 430 жени са били убити в Турция от началото на годината, съобщават турски опозиционни вестници.

В информация, озаглавена "В деня на жените списъкът е ужасяващ", в. "Сьозджу" пише, че на 85-ата годишнина от въвеждането на правото за жените в Турция да гласуват и да се кандидатират на избори (на 5 декември) е станало ясно, че страната вместо да върви напред върви назад.

В Турция животът на жените няма никаква стойност. С последните случаи на брутални убийства на жени броят на убитите достигна 430.

С всеки изминал ден случаите на насилие над жени в страната се увеличават, посочва изданието, цитирано от БТА.

През 2018 г. в Турция е имало 441 такива убийства спрямо 121 през 2011 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Турцияубийства на жени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
4
 
! Отговори
Чал(М)осания, преди 4 години
откакто Ян Собиески разказа игрицата на ислямофашетата при Виена (1683), те са все марионетки в ръцете на някой кукловод- "неврник". Турция все още съществува единствено по благоволението на "неверниците". А ер малък... ако беше такъв "херой", какъвто ти се привижда, първо щеше да направи нещо с евреите, ама хич му не стиска ( и на останалите ислямофашисти също)... А ти не спирай да мечтаеш;-)...
46
2
 
5
 
! Отговори
Девушка гейка преди 4 години
Като иде реч за липсващи закони в България, и аз имам предложение: да се забранят напъните на геищата-человекоподибия да пробутват пред мнозинството "странностите" си за нормалност.
45
3
 
7
 
! Отговори
Айде, преди 4 години
всичкото феминаци на "баламатума" ! Да обяснят що - въпреки ратифицираната от комшуларите т.н. "ИК" - ханъмите продължават да дават фира с нарастваща ежегодно доза??? Или когато фактите говорят - феминацитата се снишават ...временно???
44
3
 
8
 
! Отговори
НЕизнднадан преди 4 години
Изобще не се учудвам що има ЧЕРНИ ВДОВИЦИ, а ЧЕРНИ ВДИВЦИ липсват...
43
10
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Доста неприятно ще се изненадате като разберете колко малко са мъжете, убити от жени, макар че жените напр. спокойно могат да ги разстрелят или отровят, така че по-леко.......
42
2
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
А бе умнико, преди да получат права жените и да излязат от кухнята, както дълбокомислено заявяваш, са били убивани много повече от сега, и наистина никой няма право да отнема правата другиму, независимо какъв е, както някои пропагандират тук!
41
2
 
7
 
! Отговори
една жена преди 4 години
Направо не е за вярване колко балкански задръстеняци защитават убийците и искат отново да въведат робството за жените, лишавайки на практика от всичко, но и хабер си нямат, накъде е светът, а зищатавайки убиеца, и през ум не им минава, че същия този ще убие и мъж, и дете, тъй като е агресивен по приирода и за такъв няма друг начин на общуване, а като ви тормозели жените ви, ами че и вие им отговаряйте по същия начин, то да трепете някой по-слаб е лесно!?
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
AMI PA DOBRE V BG JIVOTA I NA JENITE I NA MYJETE NQMA NIKAKVA STOINOST ZA POLITICITE
39
3
 
9
 
! Отговори
Отлична преди 4 години
реклама на ратифицирана та от турците "стамбулската конфекция" и на ефективността ѝ в опазването на жените!!!
38
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, то защото в България животът на жените има огромна стойност, та се загрижихте за туркините !? хаха Пък и законите ни са толкова стабилни, че само който не е поискал да набие жена си/дъщеря си , не го е направил. Ние сме им съседи на тези, със същия анадолски манталитет! Не сме поляци или чехи, вие знаете ли как поляците и чехите се отнасят към жените си? Аз ги видях на морето - като принцеси! Тук някой не набие ли жена си, не го считат за мъж.
37
5
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ТУРЦИЯ Е ОКОЛО 70 МИЛИОННА . ДА ПРИЕМЕМ , ЧЕ ЖЕНИТЕ СА 45% -АЙДЕ 30 МИЛИОНА . СЧИТАМ ,ЧЕ ДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ОТ ЖЕНИТЕ ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА СА ЖЕСТОКИ ;БЕЗМИЛОСТНИ ; МАНИПУЛАТОРКИ; КОНТРОЛЬОРИ И БИЯТ ЖЕСТОКО ДЕЦАТА СИ !!!!!! ДА МАХНЕМ МАЛКИТЕ И МЛАДИТЕ ЖЕНИ И ОСТАВАТ 20 МИЛИОНА -КЪМ 10 % -2 МИЛИОНА ТУРКИНИ СА ЗАСТРАШЕНИ ДА БЪДАТ УБИТИ ПО ЗАСЛУГИТЕ НА ГАДОСТТА ИМ !!!!!!!!!
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тука нашите нашундрени и наджофрени с джуки жени пищат Няма мъже Няма мъже. Абейй кифлоци някой ден ще тъ търсите сегашните момчета. Навремето като ви биеха, като пълен чувал.. Живот невиждахте.. Сега мн отворени станахте, като ви ходят подир Гъзаа всички.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който убие човек,все едно е убил целият свят,и другото, е как да го разбирам това,лъха ми на лицемерия.И още ходжата в Турция какво ще каже за тия убийства
34
13
 
6
 
! Отговори
f преди 4 години
Най-голямата ни грешка е, че им позволихме да гласуват. След това излязоха и от кухнята и виж сега какво стана...
33
10
 
6
 
! Отговори
Чалосан преди 4 години
Франция и Великобритания са същите тенекии като Русия! Ако Ердо реши може да бие всички наведнъж с все още непостроеният турски изтребител. Нито ядрени бомби ще спрат пашата нито летящите руски щайги!
32
1
 
0
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
Ами Франция и Великобритания? Техните тенекии да не би да са на 100г?
31
19
 
1
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 4 години
Наложително и спешно е в България да се приеме закон, защитаващ правата на гей и хората от третия пол. А иначе, за жените е нормално - те без това са си второ качество хора.
30
12
 
1
 
! Отговори
Чалосан преди 4 години
Франция, Великобритания и Русия имат най-силните армии в Европа.Ти знаеш ли колко му е дълго дулото на пищова на Ердо? Русия има стари железа, Ердо ако пожелае може да капичне всеки един! Ама не е поискал!
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убити убити, ама Турция си знае интереса и ще построи завода на фолЦваген, нали?Турците всеки ден се дупат по пет пъти в джамията. Ходят с фесове като преди 500-години и не ядът свинско за да не ги хване свински грип. Теа са по-зле и от нас, няма какво да ми ги давате за пример!
28
3
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Франция, Великобритания и Русия имат най-силните армии в Европа.