Поне петима са убити на летището в Кабул

Американските военни поеха контрол над него
16 авг 2021 11:08, Нели Христова
28
Поне петима са убити на летището в Кабул
Снимка: БГНЕС

Хаос се възцари на летището в Кабул, след като хиляди афганистанци панически се втурнаха да напуснат страната, бягайки от талибаните. Свидетели казват, че са чували изстрели във въздуха през цялото време. Стрелба се чува и на видеа, заснети от очевидци.

Според The Wall Street Journal има поне петима убити цивилни на летището в Кабул след стрелба на пътническия терминал. Американският вестник цитира свидетели, които казват, че са видели окървавени тела, лежащи на земята. Появиха се и свидетелски видеа в социалните медии.

В статията не се посочва откъде е дошла стрелбата, но очевидци казват, че именно американските войници са стреляли. В свое изявление американските войски посочват, че са били принудени да изстрелят предупредителни изстрели във въздуха на летището в Кабул, за да контролират тълпите от отчаяни граждани, които се опитвали да се качат на самолетиге.

Един от служителите казва пред Ройтерс: "Тълпата беше извън контрол. Стрелбата беше предприета само за да разсее хаоса."

Изстрели могат да бъдаг чути в няколко видеоклипа в социалните медии. Отчаяните сцени включват тълпи, които се навъртат около самолети и се катерят по стълби.

Американските войски поеха контрола над летището. Те дават приоритет за евакуацията на служители на посолствата и на военни полети.

САЩ по-рано заявиха, че са евакуирали целия си персонал от посолството на летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е против демократичната стрелба и демократичните убийства на цивилни на летището в Кабул.
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взеха ми златото сега се изнасят и ги оставят да се оправят. Талибаните са глупави хора не могат да разберат, че свободата им струва цялото злато от техните земи
18
2
 
8
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Щатите първо изоставиха съюзниците си - кюрди. Сега изоставиха съюзниците си - афганистанци. Всички, които са им помагали и симпатизирали през тези 20 години, ще имат много безрадостна съдба. Който оставя своите - остава без свои.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците са толкова страхливи че стрелят и по най-малкия повод по всичко което се движи.Може да е жена,животно,или някой техен съюзник.Бягат от Афганистан по най-мизерен начин,оставяйки на произвола цивилно население и хора които са работили за тях.Помня как руснаците се изтеглиха от Афганистан в края на 80-те.Организирано,под строй,тържествено.Всичко беше договорено,включително следвоенното развитие на Афганистан.Нямаше никакви сблъсъци.А сега хаос,паника,стрелба по цивилно население!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай ще се справи като половината население умори .
15
11
 
6
 
! Отговори
путинофил преди 2 години
Руснаците трепеха афганистанци много по-хуманно, 20 години ги бомбардираха с килими от бомби само от голяма височина. Американците са много нехуманни и лоши.
14
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Талибаните пускат жените отпред за да поемат куршумите.
13
4
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Къде е международната общност сега да осъди избиването на мирни жители от американските окупатори?
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
баф тея американци, за да заграбят петроло цела талибанска даржава саздадоха:)
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не успя да озапти дивите талебани, даже тоталитарна Русия. Остава Китай да се пробва.
10
3
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
След тези изцепки.... А дано на много хора по света им просветне от къде е корена на злото... фащисаните направо цепят мрака...))
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нискочелият брадат талибан победи, дупe да ни е яко, ще стане развъдник на джихад и тероризъм.
8
10
 
6
 
! Отговори
гербист-евроатлантис преди 2 години
Бийте ги тези афганистанци, колкото може повече афганистанци да го отнесат, че да разберат, че трябва да правят каквото им се каже от САЩ. Само боя ще им помогне да разберат, че те не трябва да мислят, а да правят каквото им се нареди. Иначе американците ще ги погнат както милицията погва протестърите зад колоните на министерския съвет.
7
5
 
14
 
! Отговори
До балгърин преди 2 години
Вие им помогнахте. Колко контингента пратихме да обслужват едни окупатори и всяват страх в един народ. Това са последствията. когато не си канен някъде. Добре, че ги изтеглиха нашите, иначе краварите в тази паника щяха да ги зарежат като мръсни котета, тук щеше да има вой до небесата, а така наакани ***.
6
5
 
17
 
! Отговори
аз преди 2 години
Още една страна с демокрация донесена от ФАЩ
5
8
 
9
 
! Отговори
балгърин преди 2 години
Американците с последни сили се опитват да опазват демокрацията в Авганистан, опитват се да закрепят режима и да отбълснат народа. Нека и ние да се включим и да им помогнем за да може със сила да наложим демокрацията там.
4
5
 
10
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Приятелски огън, ко да прайш
3
5
 
17
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Не е възможно. В Афганистан има демокрация! Лично банкерите-демократи-интернационалисти я наложиха!
2
8
 
21
 
! Отговори
Уейн Джон преди 2 години
Краварска работа - отидат на майната си, откраднат каквото могат, разрушат каквото си наумят, после почнат и да стрелят по невинните, които искат да избягат от краварските им разрушения.
1
10
 
15
 
! Отговори
Радомир преди 2 години
Егати и наглите хамериканци. В чужда държава, на чуждо летище, си стрелят както си искат. Сега като отиде местната полиция сигурно ще си е в правото да ги натрушка заради тероризма които всяват.