9 жертви на руския въздушен удар срещу военна база близо до Лвов

Там работят чуждестранни военни инструктори
121
9 жертви на руския въздушен удар срещу военна база близо до Лвов
Снимка: БГНЕС

При руски въздушен удар срещу военна база близо до град Лвов в Западна Украйна са убити девет и ранени 57 души, съобщиха военното управление в Лвовска област и кметът на града Андрий Садови, цитирани от световните агенции.

В поразената при удара база в Яворов, която се намира близо до полската граница, работят чуждестранни военни инструктори, каза украинският министър на отбраната Олексий Резников, цитиран от Ройтерс. Не е ясно дали някой от тях е бил на мястото по време на атаката.

"Русия атакува Международния център за поддържане на мира и сигурността близо до Лвов. Там работят чуждестранни инструктори. Информацията за жертвите се изяснява", посочи Резников в пост в интернет. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как върви блиц-криега?
91
0
 
6
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 2 години
Мили мои лековерни заблудени овчици. Ако поназнайвате английски, четете АL Jazeera, Indian Times и стотици други, нееврогейски и американски новини. Ликвидирани са над 180 чужди "съветници", предимно американски и огрмно количество новодоставено оръжие. А тук пише "9 жертви".. С 30 ракети?? Какк можаха да допуснат кра/варите, че Путин ще допусне да влезе оръжия?
90
0
 
5
 
! Отговори
Pit преди 2 години
Те ги предупредиха, сега пак са виновни, че не са им изпратили телеграма. Ей нагли ама нагли. Нали от там влиза военната помощ.
89
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краварските и други инструктори сега ще ги върнат в консерни кутии на близките им.Когато ги отворят там ще си ги разпределят,кой кой е и кой за къде е, защото ще са напълнили консервите с различни останки.Нали са били там да показват как се убива,но са пропуснали да покажат и как се умира.Трябваше да им се напомни и това.
88
2
 
4
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
До България:СЛАВА
87
4
 
13
 
! Отговори
България преди 2 години
СЛАВА Русия
86
3
 
7
 
! Отговори
Вова преди 2 години
Е ее. Най сетне и ние да отбележим успех ххх че танкове не останаха
85
0
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
. Кам 40 са загиналите и Кам 150 ранените, *** няма наемници а вс техника отдавна е по локациите си заедно с т нар наемници=доброволци, понеже предимно те могат да боравят с usa техника. Пострадалите са военни от запаса и доста цивилни.мдаа.ще дават пак скоро в тубата отворени консерви фъссснал боб
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Декато са ДЖАВЕЛИНИТЕ???
83
22
 
3
 
! Отговори
Гринго преди 2 години
До байдъняк. Ами като е толкова ербап *** и американците са ви виновни, що не нападна САЩ, ами си го изкарва на нещастната Украйна? Щото май ще изцапа гащите от гринго.
82
28
 
9
 
! Отговори
Кличко преди 2 години
До 91. Нещо много си скаран с реалността, глу.пак. Ако бяха само фашагите в Украйна против русия, тази война щеше да е свършила за 2 дни. Само че почти целият украински народ е против гнусните агресори. Защото знае как се живее под кремълски ботуш и как в демокрация от западен тип. И затова се бият като лъвове, затова и милиони бежанци отиват на ЗАПАД. Що не отиват в русия или в беларус според твоята логика бе, църввул? Що? Не знам дали имаш нормален мозък да го разбереш.
81
21
 
3
 
! Отговори
Анализ преди 2 години
Някъде към август, Путин ще изхаби живата сила и ще въведе обща мобилизация. Касапницата ще продължи с години.
80
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тази база ли разквартироват западните интербригади? Джавелини тука ли раздават?Да мина да си взема един. Може и втора ръка
79
28
 
7
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
НАТО не е нужно да се намесва, Украйна е достатъчна да се справи с бутафорната армия на великая и могучая, а въпросните инструктори просто ще се преместят на 20 км западно в Полша и ще си продължат работата. Просто е.
78
2
 
13
 
! Отговори
до 2 седмици преди 2 години
алооо я си събери мислите, че нещо им липсва логиката. Какво НАТО кви путинофили бе. Зеленски ли е путинофил дето всеки ден мучи Къде е НАТО, дайте самолети....
77
2
 
42
 
! Отговори
до Кличко преди 2 години
Какви партизане бе, Украина си остава държава, просто без фашагите от десен сектор на Кличковците. На Русия още 40 милиона гладници не и трябват. Толкова ли е трудно да си балансирана държава а не маша срещу Русия.. Защо САщ 62 ра скочиха на Хрушчов за ракетите в Куба а сега Руснаците да мълчат и да гледат как ядрено оръжие ще се разполижи на 7 минути полет до Москва. Хайде без двойни стандарти
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 84. Ами глу.павичък си пич, и явно не си достатъчно информиран какво е това, та ще ти обясня. Едно време при комунизма на обвиненията от САЩ, че в соц. страните се преследват инакомислещите, се отговаряше "А вие защо биете нег.рите". Ама трябва да се чете, не само да се плюнчиш по сайтовете.
75
26
 
5
 
! Отговори
Юда преди 2 години
Наемниците на Путин ги чака същата участ като страшните главорези на онзи *** рам заан кад и ров. Цру не спи блядчетаа. Отдавна се знае кви ги мъдри кремълското джудже. Търси си ги и като ги опипа и си ги чисти тихичко.А сега шанса е идеален. Путин печели също защото знае добре че хвърляйки ги в боя чеченци, сирийци и т. н си решава проблем пред който предстои да се изправи много скоро.
74
4
 
16
 
! Отговори
до Байфидан преди 2 години
да им писне на НАТО, значи да очскваме ядрена зимс като им писне, това ли искаш да кажеш. Я сравни кой имс пивече за губене РУСИЯ ИЛИ ЗАПАДА. Ти май не си разбрал недвусмислените ьуми на Путин, свят без Русия няма да има. Виждал ли си котка притиснста в ъгъл как действа, не търси изход а напада на живот и смърт.
73
0
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 81. Глу.пак, къде видя да съм написал, че имали право да се месят и палят.