МОН: Няма развален телефон за скока на заплатите

Зам.-министър разочарован от негативния отзвук след събора
23 юни 2016 19:22,
29
МОН: Няма развален телефон за скока на заплатите
Снимка: архив Булфото

От просветното министерство са категорични, че няма развален телефон за скока на заплатите на учителите.

Вдигането им бе обявено в неделя от Меглена Кунева на учителски събор в "Арена Армеец". Ден по-късно премиерът съобщи, че увеличението не е съгласувано с него и пари за по-високи заплати няма.

Още по темата

"Няма никакъв развален телефон, всички говорим, включително и вие, на един и същи език, езикът е ясен", каза зам.-министърът на образованието Диян Стаматов.

Той допълни, че всички е ясно, че образованието е абсолютно необходим приоритет и затова трябва да се говори постоянно за промяна на начина на финансиране.

Стаматов обясни, че националният учителски събор е било мястото, където за първи път да бъде споменат колективният трудов договор с новите му клаузи. Те са били разписахме в същия ден.

"Аз лично, за пореден път съм разочарован от ситуацията, че в нашата страна всичко хубаво може само за миг да бъде разочаровано за цяла голяма гилдия, каквато са учителите", каза Стаматов, цитиран от БТА.

Той допълни, че е разочарован от негативния отклик, настанал на следващия ден след събора.

"Учителят е най-силно потиснатият в нашата страна, аз много години съм го виждал в погледите на абсолютно всички колеги, с които съм работил. Това са най-ниско платените хора, хората от които се очаква да работят най-много, да бъдат духовно богати, да имат възможността да направят най-кадърните специалисти. Те имат нужда от уважение", заяви Стаматов, който дълги години е бил училищен директор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
24, казваш и полиция високоплатена- ти измисляш ли си или да- 500 лв/800 лв това са парите на хората които жертват живота си всеки ден, за да могат ей такива като теб фриволно да си играят с професията им. Полицаите на мястото на катастрофа, пожар, убийство, бедствие- а фантазиите на журналята са безкрайни.
18
1
 
8
 
! Отговори
908А преди 7 години
Кой в България е високоплатен? Далавераджии,мутри и мутреси,депутати,министри,полиция,адвокати,лекари,офицери,съдии и прокурори,висши чиновници,зидари,мазачи,пазачи,бодигардове,кметове и секретарки,съветници,банкери,дистрибутори....но не и УЧИТЕЛИ!Е,как ще успеем!?За напредъка на една нация са нужни подготвени хора,а това става вече 21-ви век само в училище-никъде другаде!
17
1
 
8
 
! Отговори
33 преди 7 години
150 години ни бяха нужни да разберем,че сами трябва да се освободим от византийско робство.500 години ни бяха нужни да разберем,че трябва сами да започнем да се борим за освобождаването си от турско робство. И т.н.....Колко години ще ни трябват да осъзнаем,че единствения път към прогреса е развитито на науката и технологиите,високото ниво на образованост на цялата нация-други пътища няма.А учителите са най-ниско платените у нас и в ЕС!С такова виждане нямате абсолютно никакво бъдеще!Запомнете т
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чорбаджииското дете се не бие...Е, докато не доходят камунягите с големите сопи....
15
2
 
5
 
! Отговори
Преди 2 века преди 7 години
После тия убедителни доказателства добрите родители се върнали назад, а Николчо останал в разсадника на образованието да срича и да събира ум и разум. Той се учил дотолкова добре, щото след четири години или в онова време, в което ние го намираме, че скуба чуждите гъски и че лови врабчета, той знаял вече и "Помилуй мя Боже", и "Верую". Неговото поведение било така също достойно за уважение. Ако Николчо и да бил още твърде малък, но той бил вече в състояние да разбере мненията на майка си и понятията на учителя си за много предмети, и пожелал да играе между съучениците си такива също роли, какв
14
1
 
7
 
! Отговори
Преди 2 века преди 7 години
Аз бия само царвулановците - отговорил даскал Славе с достоинство. - Ако за едно дете е нужна тояга, то за друго стигат и няколко думи. Не грижете се. От Стояновите момчета е проплакал всичкият град, а аз до тая минута и с пръст не съм ги побутнал. Чорбаджииското дете се не бие... Ако да не би били чорбаджиите, и сиромашките деца би останали пукали. Кой се грижи за душата на учителите? Чорбаджиите. Кой поддържа божиите храмове? Чорбаджиите. А с какви очи ние ще да погледаме биените чорбаджийски деца, когато тия порастат и когато станат и сами чорбаджии? Кукувицата не е още изпила ума и на даск
13
1
 
2
 
! Отговори
СЕМ преди 7 години
До 16 номер. Пич, не знам пенсионер ли си, текезесар ли, или мухлясал ***, но определено имаш нужда от психиатър. Прочети си коментара малко по-спокойно ако можеш и си взимай направление.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Паре нема ......
11
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен14-------------------------------------------Не си учител, очевидно не си грамотен, камо ли инетлигентен, но имаш самочувствие на пророк.Диагноза: пенсионер. Озлобен, вмирисан пенсионер.Това е положението...
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никакъв развален телефон, всички говорим, включително и вие, на един и същи език, езикът е ясен_____________________________________Езикът е ясен, разбира се! Ясно е и това, че на този език съвършено ясно говорите противоположни, взаимноизключващи се неща. А именно там е проблемът, не в "яснотата" на езика!
9
2
 
1
 
! Отговори
Lutz преди 7 години
Nedeite da izmachvate premiera s trevojni vaprosi - toi e v vakancia 60 dena s termometera i sledi temperaturata na vodata v moreto...sledi kolko bistro, kolko bialo, kolko suho... i nekoi da ne se promushva otkam vodata i piasaka i da preskacha proverkite na mvr i na turministarkite...:-)
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в нашата страна всичко хубаво може само за миг да бъде разочаровано----------------------------------------------Хахахахаххххххх - кре.тен с език на кре.тен, вероятно е обучавал Делян Пеевски, който втрещи всички с неговото "страхуват ли ви???"!Това е положението с даскалите у нас!...
7
5
 
10
 
! Отговори
Стар преди 7 години
Няма развален телефон ама има развален мутрафон, т.е премиер, така че гласувайте за разваления мутрафон /премиер/!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука има, тука нема!
5
4
 
10
 
! Отговори
тт преди 7 години
Преуритет?! Дано не си учител!
4
3
 
7
 
! Отговори
Posti i s burki преди 7 години
Da chetat Korana, da se moliat po 5 pati na den...Allah e Velik!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как е напърчила циците....
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то телефона не е развален ,развалени са политиците и министрите и мин.съвет и мен.председателят
1
5
 
16
 
! Отговори
ами преди 7 години
Куневица....крава!!!