Отсъствията на учениците ще се извиняват по стария ред

Готвят мерки срещу фалшифицирането на бележките
8
Отсъствията на учениците ще се извиняват по стария ред
Снимка: БТА, архив

До момента, в който няма нов законен акт, остава старият ред за извиняване на отсъствията на учениците от училище. Това каза вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева пред журналисти по повод исканията в някои училища отсъствията да се извиняват с амбулаторен лист от личните лекари.

Още по темата

"Работим много плътно с колегите от Министерството на здравеопазването, ще излезем със съвместна пресконференция. Идеята е да не се затрудняват личните лекари, но да има идентификационен номер, за да е ясно, че медицинската бележка не е фалшива", заяви Кунева, цитирана от БТА.

Преди дни от МОН съобщиха, че работна група с участието на експерти от Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари ще изработи мерки за решаване на проблема с медицинските бележки, които да не натоварват допълнително административно личните лекари, но и да гарантират невъзможност за фалшифициране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА СИ БЕШЕ ПОРЕДНАТА ОТ МНОГОТО ГЛУПОСТИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
6
0
 
8
 
! Отговори
запознат преди 7 години
тази нова система самите директори няма да го искат. Просто защото децата не ходят на училище, но като им станат много отсъствия ще ги изключат. Да - ама като ги изключат - системата за "парите вървят по ученика" ... нататък да продължавам ли? Никой няма интерес от тая работа. Просто направете така че на децата да им е интересно в уч-ще
5
2
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Проблемът има просто решение - бележките се регистрират в онлайн платформа, а учителите правят справка дали бележката е фалшива за секунди..
4
2
 
10
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
дайте да дефинираме първо какво е фалшива бележка = писана от нелекар или писана от лекар но на неболен ученик? ако е само първото...с тези гладни лекари никакъв проблем да пишат каквото им се каже...като с болничните...да сте видели фалшив болничен...не, но се издават под път и над път...егати държавата!!
3
1
 
9
 
! Отговори
логиката преди 7 години
Където се ''спускат'' пари , МигРена Кунева е все там ...ДОКОГА , САМО ЗА ЕДНИ ?
2
4
 
14
 
! Отговори
Доца , от СОЦА преди 7 години
Образованието по времето на соца , си беше ОБРАЗОВАНИЕ , а сегашното образование е под кота ''0'', даже и в Турция вече не ни признават дипломите ...За учениците трябва да има , униформи , дневен режи , вечерен час , и високи изисквания , защото сегашната американска 6-ца , се равнява на 3 минус от времето на соца .
1
0
 
16
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Като се чуе шума на пари всичко живо забравя за принципи и правила.