Новият 8 декември: Българските студенти – в сръбските кръчми

Празникът при съседите предпочитан заради ниски цени и свободно пушене
28 ное 2016 07:00,
33
Новият 8 декември: Българските студенти – в сръбските кръчми
Снимка: архив "Булфото"

Българските студенти масово ще вдигат наздравици за празника си 8 декември в сръбски заведения. Те се оказват привлекателни за младежите ни заради ниските цени, балканската музика и това, че се разрешава пушенето на закрито, пише "Труд".

Изборът на стотици български кандидат-висшисти се е спрял на близките градове Пирот, Ниш и Димитровград. Там две нощувки с включена празнична вечеря, жива музика и осигурен транспорт излизат около 120 лева.

Още по темата

Столицата Белград тази година не е популярна, защото цените там са почти двойно по-високи, обясниха от голяма туристическа агенция.

В България и тази година фаворит на празнуващите студенти се очертава Банско. По данни на туроператорите най-търсени са пакетите с две нощувки и празнична вечеря, които струват между 80 и 120 лева за по-луксозните хотели.

Велинград също е търсена дестинация от любителите на СПА почивките, като цените там са малко по-ниски и пакет с две нощувки излиза между 60 и 100 лева.

Отсега са резервирани и голяма част от заведенията в София, отчитат представители на бранша. Цените за празнична вечеря с включено питие започват от 20-25 лв. и достигат до 60 лв. в най-популярните механи, които предлагат програма с жива музика или нестинари.

В борбата за привличане на клиенти все повече от кръчмите в София през тази година организират томболи с награди или конкурси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сръбските кръчми са пълни с неприятни изненади,като старо месо,лош алкохол и националшовинизъма на домакините,прикрит зад прекалената любезност и сервилност.
26
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко имам пари тая година отивсм на банско сръбска кръчма и чалга как пък не
25
1
 
1
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
В българия от всеки 18 годишен студент във ВУЗ(вуз -квото и да значи)ако не поне в колеж.......всеки втори изучава нещо си .....голям бизнес е затова държавата си го крепи щото който дойде на власт и той *** с преподавателите във вузовете...за бъдещи творчески планове и дума а нестава!!!
24
5
 
10
 
! Отговори
даскал Пандо преди 7 години
Значи за една вечер могат да дадат 120 лева ,а за цял семестър таксата им била висока ?Дери ,Баце !
23
6
 
5
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 7 години
В едно крайпътно заведение / доста прилично впрочем/ храната се приготвя пред очите ти-топла и вкусна ! И не е само там-в цяла Сърбия е така...
22
11
 
9
 
! Отговори
Един селянин преди 7 години
И щото у Сърбето храната е мега ултра "по качествена" и нема гмо и други там раОти от гадната еФропа - та за той от хормоните в месото жените им са кат травестити с 45ти номер крака и дебели гласове........
21
1
 
7
 
! Отговори
Един селянин преди 7 години
Беднотия братооооо.....
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В кръчмите се предлага хубава храна, не томболи! Колко и томболи, да давате, с замразена и претоплена порция или полуфабрикат с неясен произход, нема как да стане!
19
4
 
4
 
! Отговори
Брайън Епстайн преди 7 години
Джон Ленън , като всеки атеист, поддухва таратореца всред "hot and molten magma".
18
4
 
22
 
! Отговори
Факт преди 7 години
То и в Сърбия е забранено пушенето в заведенията, но там нарушават забраната още по-масово, отколкото в България. Иначе за какво да си дават парите на мутрите в България и срещу тях да не получат нищо свястно?! Хората преди мен са изборили защо в Сърбия е по-добре и няма да ги повтарям.
17
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българското пътуване до съседни държави е само с цел ядене до пръскане и пиене до напиване.Няма смисъл за 8-ми декември да се пътува хиляда километра само заради едното напиване. В България има много барове пък и винаги може да взривиш блока с музика.
16
1
 
18
 
! Отговори
к'во да пра преди 7 години
беднотия до шия братче
15
9
 
15
 
! Отговори
Джона преди 7 години
Тука вече някои се уляха тотално, ще слушаш Джон Ленън и можело да се озовеш в Белене!!!
14
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми ефтинджос си е там кво - евтина и вкусна храна, добра музика, хубави жени, какво повече :)) в БГ жените са по-хубави ама са големи kовpи
13
5
 
43
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
За българските студенти всеки ден е 8ми декември. Стига тате да носи, а мама да меси - дискотеката е гарантирана. А ученето - то е за 2 дни преди изпит.
12
16
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
и аз съм бил студент преди години, ама не си спомням да сме почитали Джон Ленън! Можеше да осъмнеш в Белене, а при демокрацията вече малко хора си спомняха за Бийтълс
11
8
 
60
 
! Отговори
Не заради пушенето преди 7 години
А заради истинската храна. В Сърбия храната е такава, каквато беше у нас преди 30 години - истинска. Ракията е истинска. У нас мутрите държат винпромите и продават спирт. Храната ни е пълна с химикали , много от зеленчуците са ГМО, сиренето менте и като цяло няма вкус. Ето затова всички ние избираме Сърбия и Македония. Нека Бай *** да се замисли (макар че едва ли).
10
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да. В сръбските кръчми да им пее някоя сръбска певачка или у нас с чалгата на Слави Трифонов - това са днешните студенти, супер *Ентелектуалци !!Преди години първото което правеха на 8 дек. студентите, беше да почетат паметта на Джон Ленън и да.организират купони с песни на Бийтълс.Сега никой даже не се сеща, че Ленън е бил убит на този ден, а и не го интересува. В Париж или Лондон няма кръчми с чалга, затова и не ходят там. Биха умряли от скука!А Какво правят българските студенти, учещи в Лондон на 8 дек ? Канят Ивана да им пее Води ме в някоя квартална кръчма:D
9
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То пък поне да имаше какво да празнуват на тая "празнична вечеря". Влизат си неграмотни без грам изпити, едвам добутват за диплома между чалготеки и купони и си излизат още по-неграмотни и безработни. Ебреее, студентски живот!
8
9
 
63
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Не са проблем празниците на студентите. Проблем са делниците им !Не посещават редовно лекции и упражнения. Никой не изисква това от тях !Почти отпаднаха приемните изпити и сега във ВУЗ влиза куцо, кьораво и сакато.Критериите са толкова занижени, че мога да твърдя, че един средношколец от времето на социализма беше по-грамотен и по-добре подготвен от днешните магистри.А, в това, че младите хора са отишли да празнуват в Сърбия няма нищо лошо.Сърбия и православна, бяла държава. Там може !