Девиз: Черно-бели учебници - цветно училище

Столичното 51-во СУ е единственото със собствена система от соларни панели
Обновена: 12 сеп 2017 11:09 | 12 сеп 2017 10:52, Анисия Иванова
8

1255 гледания   |  Още видео

Черно-бели учебници - цветно училище – това е девизът на 51-во средно училище "Елисавета Багряна" в София. От началото на годината всяка класна стая ще бъде украсена с тематичен тапет, който отговаря на предмета, който приоритетно се изучава там. В стаите има изображения от Стив Джобс и банди като Rolling Stones до българските ханове с техните коне.

"Искаме да разчупим щампата, че в клас трябва да е сиво и скучно. Децата наистина идват с желание. Боядисването на кабинетите правим съвместно с различни фондации. За другата учебна година няма да има стая без тематичен тапет. Учителите избират как кабинетите ще бъдат украсени и често помагат за прилагането на тапета", обясни директорът на училището Асен Александров.

Столичното 51-во училище е единственото в страната, което има собствена система от соларни панели.

"Фотоволтаична система е разположена над физкултурния салон. С нея произвеждаме около 6-7% от годишното потребление. Надявам се до 2 години училището произвежда до 50% от енергията, която консумира", отбеляза още Александров пред Bulgaria ON AIR.

 


8
Още от Образование
Над 25 000 българчета посрещат 15-ти в школо зад граница
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Напред, далтонизма е "слънце"! А в напредналите държави от Еврото вече е изградена тенденцията за учебни таблети и телевизори в класните стаи с над 4К резолюция. На дали е така в Азърбайджан както у нас! Смях се като разпран на една реклама където пишат "Пътуване във времето и Балканите прес средновековието"! Много ни отива особено в днешната "епоха"!:)))))))))))))))))))))
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За далтониста или само добро или - нищо!
6
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тоя дето си пусна снимките по патлак- що още не си е подал оставката наглеца?
5
3
 
12
 
! Отговори
Браво преди 1 седмица
Инициативата е добра - да, може да плащаме за фотоволтаиците, но получаваме много повече. Децата ходят на училище, привлича се интереса им, намалява се стреса и омразата, като цяло инвестираме в бъдещето си.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен2
Да, ама те си влизат в цената на всеки продукт, който си купуваме и така щем-нещем си ги плащаме...
3
3
 
0
 
! Отговори
нереалист преди 1 седмица
От тапети ще го докарват! :)
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А само като си помисли човек големите магазини колко милиона безсмислени цветни реклами,,брошури и плакати печатат които никой не поглежда..по избори също колко милиона афиши с му цуни висят по стени и дувари..
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
51-во училище, което така и не се сети, че първото нещо, което трябва да го има на сайта им е къде се намира това училище.