Денков към студентите: Ще изграждате по-добро бъдеще за България

Мит е, че висшето образованието у нас не е качествено, убеден е министърът
8 дек 2021 12:22, Анисия Иванова
42
Денков към студентите: Ще изграждате по-добро бъдеще за България

Вече 119 години 8 декември е не просто празник на студентите. Той е символ на младостта и независимия дух, на смелите идеи и мечти, на свободата и погледа в бъдещето. И никоя пандемия не може да промени това, независимо от трудностите, пред които изправя цялата академична общност, се казва в поздравление на министър Николай Денков към студентите, цитирано от МОН.

Висшето образование както в България, така и в целия свят, се развива динамично. Все повече университети работят заедно, като разработват съвместни учебни програми. В ход е и процес на европейска интеграция – българските висши училища вече се включват в европейските университетски мрежи. Не на последно място – университетите все повече си партнират с научните организации. Всичко това разширява максимално достъпа на студентите до знание и модерна материална база.

Още по темата
Мит е, че висшето образованието в България не е качествено. Доказва го фактът, че абсолвентите на нашите университети се реализират успешно навсякъде по света. Затова, скъпи студенти, възползвайте се максимално от възможностите, които предлагат българските висши училища. През тях минава пътят към успешната реализация и кариера, казва Денков.

"Пожелавам ви да бъдете здрави, силни и упорити. С вашето постоянство и амбиции са свързани днес надеждите на цялото ни  общество за икономически просперитет, толерантност и активна гражданска позиция в обществото. На вас разчитаме за изграждане на по-добро бъдеще за България.

Бъдете любопитни, взискателни, непримирими, защото това ще гарантира качествено висше образование. Учете се всеки ден, доверете се на опита и знанията на своите преподаватели, бъдете дръзки и уверено вървете към реализацията на мечтите си!", завършва министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не се спазват мерките, приети относно пандемията? При заболеваемост 250-500 на 100 хиляди учениците трябва да са на ротации, а не да изсипете всички накуп в училищата! Имате ли представа колко класове вече са под карантина, само за последните 2 седмици, откак сте ги напускали? Наясно ли сте, че удряте ножа на всички, участващи по олимпиади и състезания, заради тези си решения? Няма как да участват, ако са под карантина или в още по-лошия случай заразени, понеже тестовете ВИ нищо не ловят.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя в момента е в бТВ ,Кадриев го пита поканиха ли ви за министърът ,а той почти заплакал Ами НЕ )
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви студенти бе, те не знаят да четат и пишат!
30
1
 
7
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Българските ''дипломи'' в коя държава важат , щото нИ сЪ сещам ?Последна беше Турция , която се чудеше , ама само тя !
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх ме е да си помисля какво е това "по-добро" бъдеще. Това предвид всеобщата неграмотност и хедонистични нагласи у младите.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъдеще наистина ще се гради, друг е въпросът че заради онлайн обучението, тези няма да са строители, а само материал.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков излагаш се! Това че имаш научна група и голямо финансиране в Химическия факултет на СУ, не значи че цялостната смърт на образованието в Бг е мит. Да то умира от средното да висшето децата излизат неграмотни дори след университета. Качеството на обучениетето с срива по всички възможни начини. Мафията обаче прибира едни големи пари по различни европейски програми и проекти.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 - Еха - 65 годишни в днеска ли уе?
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Фактите !- "и най-важното че : НИКОЯ държава НЕ ПРИЗНАВА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ." - Този факт е грешен.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е мит, не е!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз мишок що се обажда ? От опит знам, че е хубаво да замълчиш, когато изглеждаш глупав :)))
22
0
 
4
 
! Отговори
АМИ ДА ... преди 2 години
До питане !От 300 поста , виждаме само 27 !
21
2
 
14
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Какви ти ''студенти'' , какви ти ''дипломи'' , и какво ти ''КАЧЕСТВО'' , след като в Бг всичко се КУ-ПУ-ВА , и най-важното че : НИКОЯ държава НЕ ПРИЗНАВА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ . Защо в България , всеки 2-ри ОФИЦИАЛНО Е НЕГРАМОТЕН ?Умря сИГАНКАТъ дето ни фАЛЕШЕ .
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На какво вика висше образование. Този учил ли е в Софииският университет преди 40 години когато аз завърших висшето си образование. В момента този университет е сведен до търговско дружество и дипломи се продават под масата. На това ли вика добро образование.
19
2
 
15
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 2 години
Не е мит! Абсолютната истина е! Образованието в България е кръгла нула! Разсипано от министри, политици, учители, професори и всички маймуни на клона! Единствено слухтят от къде да вземат пари.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не е мит че българското образование средно и висше е ***. Казвам го съдейки от непосредственото си участие в него. Някои хора летят в облаците и нямат представа какво се случва в училищата и университетите ни!
17
4
 
7
 
! Отговори
Студенти престъпници преди 2 години
Студентите свърши лиготенето при бойко! По една лопата и ще градите промяната или директно Белене ви чака!
16
2
 
9
 
! Отговори
Какъв лицемер преди 2 години
С желанието да набоде младите им пожелава само тромбози, безплодие и купища здравословни проблеми..
15
2
 
9
 
! Отговори
Истината преди 2 години
В очертаващия се режим на ДС (независимо дали ще е Радев или друга куклата) , всеки умен човек трябва да се изнесе в 300 от тая държава. Да я оставят на "умните и красивите". В противен случай, ще трябва да плаща за техните "решения".
14
0
 
15
 
! Отговори
Shark преди 2 години
това знаете ли откога го слушаме. Отакто ние бяхме студенти, а това беше през фаталната 89та , когато едни псевдодемократи заграбиха властта, излъгаха ни че ни чака нещо по-добро, говориха ни точно така, че ние сме тези, които ще изграждаме по-доброто бъдеще и ние взехме че им повярвахме. Тези лъжци освен че съсипаха моето поколение, окрадоха родината и съсипаха всичко де що имаше. Силно се надявам и искам да вярвам, че няма да сте същите! За да съсипете и живота на децата ми!