Бежанският натиск ще се увеличи през зимата

Имаме готовност да увеличим военните на границата, заяви Ненчев
18 окт 2015 12:44, Александър Попов
45
Бежанският натиск ще се увеличи през зимата
Снимка: Булфото, архив

Ако е необходимо, имаме готовност да окажем пълно съдействие при охраната на българо-турската граница и да увеличим числеността на изпратения досега военен контингент. Това каза пред журналисти в Елхово министърът на отбраната Николай Ненчев.

"Съвместно с гранична полиция ще решим дали е необходимо да увеличим сега ангажираните 120-130 души с военна техника за оказване на логистична подкрепа и участие в съвместни патрули в граничната зона", допълни той.

На въпрос при какви обстоятелства военните могат да употребят сила и огнестрелно оръжие, Ненчев отговори, че това може да стане само в условията на неизбежна отбрана.

Той поясни, че са изготвени конкретни указания и инструкции за действията на военните. По думите му те трябва "да се придържат строго към вътрешното законодателство, към Международното хуманитарно право и към Устава на ООН".
 
Ненчев каза, че целта на посещението му е да провери на място изпълнението на поставените задачи от военните и спазват ли се изготвените инструкции от Министерството на отбраната. Министърът ще провери и условията, при които работят и почиват униформените.

През тази нощ на българо-турската граница е задържан тежкотоварен камион с нелегални имигранти, съобщи заместник-директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" Елхово Деян Моллов.

На Малко Търново е задържан ТИР с румънска регистрация, с турски водач и 31 нелегални мигранти.

Според очакванията на "Гранична полиция" бежанският натиск ще продължи да се усилва през зимните месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: бежанциНиколай Ненчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
32
 
! Отговори
Алекс 1 преди 8 години
Господин Ненчев, дано прочетете тези коментари, макар да се съмнявам силно, че обръщате внимание на плебеите, т.е. на обикновените смачкани и уплашени хорица.Та, значи, АЗ, плебсът, питам:какво тук значи НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА???Те си минават,не ме заплашват, не ме ругаят, не ме крадат, а аз, граничарят, щастливо им се усмихвам, козирувам и им пожелавам на добър път! Нали така! Ами, тогава вместо да пращате войска, командировайте пенсионерките от селата, да ги приветстват.Ще минете по-евтино!
29
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчев, ще пратиш и шофьора си не границата ли, че да станат трима военните там ли?! То армия в България отдавна няма!
28
0
 
34
 
! Отговори
Rotacia преди 8 години
Zimata na granicata ste pratim pojarnikarite s markuchite s topla voda,a granicharite ste stavat pojarnikari i katadjii prez zimata.
27
0
 
44
 
! Отговори
влгр преди 8 години
На въпрос при какви обстоятелства военните могат да употребят сила и огнестрелно оръжие, Ненчев отговори, че това може да стане само в условията на неизбежна отбрана.Е, какво излиза бе господинчо ненчев, значи граничарите трябва да пазят само себе си?!? Ако някой "мирно и тихо" мине границата и не нападне граничар или полицай - няма никой право да стреля по него (та ако ще половин село или държава да разграби и избие)...
26
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя текезесар не спря да ръси акъл! Аман!
25
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Облечете ги в народни носии и с бъклици да посрещат бежанците.А сик*** *** *** у министрите
24
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо, ще пратим не трима, а четирима полицаи на границата.
23
0
 
56
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Ненчев е един *** и срам не само за армията, но и за България. Ако нямаше да излезе на гърба на народа щях да му пожелая бежанците през Гърция да тръгнат през България и да вася какво ще прави. Отишъл в Елхово да прави предизборна агитация.... ***!
22
0
 
48
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 8 години
Тоя *** (Ненчев) има готовност от три месеца, ама нищо не прави...
21
1
 
33
 
! Отговори
Mirnareklama преди 8 години
Orajeinia biznes pro tsaftiava.biznesa za germanski sportni obuvki i drehi ot china, kambodja, bangladesh, india, laos,vietnam v ogromen vazhod.
20
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 23А ТОГАВА НАРОДА ЩЕ Е НА УЛИЦАТА- ЗА ДА СЪДИ ТЕЗИ КОИТО СА ГО ОСЪДИЛИ...
19
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчев признава че Вълкан ще бъде съден за убийство защото рикошета не е самоотбрана.
18
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В провинцията има обезлюдени села и градове с ромско население и ГЕРБ може да раздават общинска земя и изоставени къщи и на бежанци.Така ще отпадне и нуждата от дистанционно гласуване, защото новите българи ще заменят емигриралите като избиратели и партиите ще си увеличат парите от субсидии.
17
2
 
55
 
! Отговори
ННН преди 8 години
ТИ ИМАШ ГОТОВНОСТ ,НО ПИТАЛИ ГИ ТЯХ,ДАЛИ СА ГОТОВИ ,.ДА СА САМО ЧУЧУЛА НА ГРАНИЦАТА И ДА ЧАКАТ И ГЛЕДАТ БЕЗУЧАСТНО КАК НАХЛУВАТ УБИЙЦИ..КАК МОГАТ ДА БЪДАТ УБИТИ,КАК МОГАТ ДА ГИ ОСЪДЯТ,И КАК СЕМЕЙСТВАТА ИМ СА ОБРЕЧЕНИ НА ЛИНЧ..ОТ РАЗНИ ИЗМИСЛЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ***.ВЗЕМАЙ 240те ИЗБРАНИКА МЯТАЙ ПЕРЧЕМА И НА ГРАНИЦАТА.
16
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз предлагам да ги поемем всички с нови КПП и после да ги пращаме на приятелския ислямски ЕС и Германия. Едва ли някой ще иска да остане в България, а и ще се спестят пари от дежурства на полицията и армията, които и сега не се справят и рискуват военен конфликт с приятелска Турция. Борисов може да помисли и за нови лагери в България ако ЕС дават еврофондове за метрото.
15
0
 
61
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
До Луцифер 14Джихатите са готови да атакуват ! Не само в България няма мъже годни да вземат оръжия а и половин Европа се напълни с евромеки китки които явно си имат слабост към атлетични ориенталци!
14
3
 
47
 
! Отговори
оптимист преди 8 години
спокойно руската телевизия няколко пъти обяви че нашата армия има разрешение да стреля без предупреждение..... а за инцидента обяви че имало престрелка с един убит и няколко ранени . Афганистанците имат лаптопи и гледат интернет ......
13
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този национален предател е за доживотен затвор и много скоро ще бъде осъден от народен съд заедно с цялата евроатлантическа продажна мафия, която вече 26 години унищожава България и българския етнос. Няма да ви спаси ни Нато, ни Тато, ни Господ от народната любов.
12
2
 
47
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 8 години
От ЕС ни похвалили нашата армия била най добра каза борчето премиер .Похвалили ли са ни или са ни са присмивали явно не се е разбрало от преводачите му ... и те преводачите са хора трябва да превеждат както трябва да не останат гладни.
11
0
 
61
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
И нашите ,,мили" управници продължават да виждат ,,бежанци"в тая армия от атлети. То бива угаждане, става страшно.