За назидание – хулиганите на пътя да чистят улици, градинки...

Българският шофьор – невъзпитан и много комплексиран
Обновена: 27 фев 2016 07:41 | 26 фев 2016 21:44,
102
За назидание – хулиганите на пътя да чистят улици, градинки...
Снимка: Youtube

Хулиганите на пътя, които засичат опасно с колите си, обиждат, заплашват, бият, да бъдат наказвани с общественополезен труд. Такава поправка смята да внесе в закона за движение по пътищата депутатката от ГЕРБ Нели Петрова, съобщи тя пред Dnes.bg. 

Още по темата

Според Петрова наказанието трябва да е публично. Така то ще бъде и превантивно, защото ще предупреждава и другите джигити какво ги чака.

"Трябва да направим така, че тези шофьори да не бъдат дълго време по пътищата на България", каза още депутатката. 

Нели Петрова е майка на 21-годишната Лора, която бе убита от моторист на пешеходна пътека във Варна през 2011 година. 

Тя настоява да бъде приет изцяло нов Закон за движение по пътищата, защото сегашният е много стар и кърпен. Петрова е категорична, че наказанията за джигитите трябва да бъдат още по-строги.

Тя предлага на пиян шофьор книжката да се отнема за шест месеца. При повторно нарушение  - завинаги. Или в краен случай - да му се дава възможност след десет години да му се даде възможност да отиде на изпит за нова. 

"В малките населени места, и това не е тайна за никого, масово започват да пият от сутринта. И после се качват на колите", каза депутатката.

Според нея българският шофьор е невъзпитан, избива си комплексите на пътя и последният случай на побой на Околовръстното шосе в София е доказателство за това. 

И според Красимир Янков от БСП побоят на Околовръстното е ежедневие за българите. 

"Прави впечатление, че много активно се ангажираха и главният прокурор, и МВР, и медиите, а българските граждни знаят, че това е ежедневие, а също и липса на адекватна полиция, на адекватни институции", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tesi sa s msner na faschisti v Satvora i da gi spukat ot Boi bes sabi da ostinat a Schefa im e saschtija Moje bi stom ima takiva bia4i mojega da go Ubiat
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V Satvora Pone 10 g i pari4na do 100.000 lv sa bolkite Sabite Sibirien ot Gadovete i Stresa na Jena mu i Stresa na dem mu
72
1
 
2
 
! Отговори
---- преди 8 години
Закон има и санкции са предвидени, но полицията се крие, не работи. Работата на КАТ е превантивна - контрол и след това санкции, просто трябва да се въведе ред. Спират се избирателно коли, лъскавите минават на парад, защото ще изтине мястото на ченегето ако закачи мутрата, която е властелин. В последния случай - говори се наркобосове???? Легални ли са, ако ги знаете, защо не ги вкарате на топло. Наркобос вече звучи като професия - инженер, учител, лекар, ей така се споменава.
71
1
 
2
 
! Отговори
СТАРА ИСТИНА: преди 8 години
"АРБАЙТ--МАХТ ФРАЙ"--------още Фюрера го е измислил , Сталин го е въвел.....А ВИЕ ОТКРИВАТЕ "ТОПЛАТА ВОДА"...!"БУХЕНВАЛД" И "ГУЛАГ"-----СА СЪЗДАДЕНИ ЗА ТАКИВА ХОРА ,БЕ......АМА НЕМА КОЙ ДА СЛУША...!
70
1
 
4
 
! Отговори
БРАВО ,БЕ...ХА,ХАА.. преди 8 години
ОТКРИХТЕ "ТОПЛАТА ВОДА"..ха,ха,хааааааааааа"ОБЩЕСТВЕЕНО ПОЛЕЗНИЯ ТРУД"----прави човека красив ,възпитан и учтив!ТРУДА КРАСИ ЧОВЕКА-----ВРЕМЕ Е ДА ПРЕВЪЗПИТАМЕ НАРОДА СИ!!!!!!!!!!!!!!!В БЪЛГАРИЯ ---ИМА РАБОТА ЗА ЦЕЛИЯ КИТАЙСКИ НАРОД......ХА,ХА,ХАААААААА...ЗА БАНДЮГИТЕ ----СЪЩО!!!!!!
69
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 8 години
пияните водачи си имат номер - просто отказват да бъдат изпробвани и така избягват наказателна отоворност, ако концентрацията е над 1,2 промила алкохол. Трябва при всеки отказ прокурорът да разпорежда вземане принудително на кръвна проба. По НПК съдът дава такива разрешения, но къде по българските земи се е видяло съдът да работи през нощта и в почивни дни? А алкохолът е летливо нещо и след няколко часа вече ще е без значение.
68
0
 
3
 
! Отговори
as преди 8 години
Хора осъзнайте се. По улиците се движат коли, които струват по-малко от телефона ми. Какви хора карат тези коли и защо ги пускат да шофират? Какво очаквате от такъв водач? Просто не трябва да се допускат такива превозни средства. Кон с каруца струва повече от 50% от автопарка в бг, а каруците се забраняват.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Морал няма. Това е проблема. По-лошо ще става.
66
2
 
9
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 8 години
ЗА ВРЪЩАНЕ НА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ!ХАНКРУМВОВСКИ ЗАКОНИ!
65
2
 
12
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Мислите ли че ще отидат да чистят улиците.Те немогат в затвора да ги вкарат,само си говорят н а вятъра
64
0
 
13
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Всичко започва оттам, че безобразното шофиране и пълното пренебрегване на правила и знаци остава безнаказано.Всеки прави каквото си иска и няма санкции. Това само стимулира появата на джигити и други улични престъпници. Трябва да се търси коренът на злото. Това важи и за възпитанието, което в наши дни е силно дефицитно.
63
1
 
14
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Какъв обществено полезен труд бе, та тези са си потенциални убийци. Ефективни присъди и в затвора докато не са убили някого.
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до живот за тия луди и дано да се оправим не като тая пикла вървеики си свободно вчера по улиците да ме занимава с гллупостите си искам да я попитам съвест има ли мисли че като ме унизи и подиграе ще постигне това което иска но това дали нее работа на другата де се води с нея да с какъвто се събереш такъв станеш но има господ това е човешко отношение съвест горния гледа
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Minimum 5 godini zatvor za tezi jivotni !
60
1
 
28
 
! Отговори
Тежък труд трябва преди 8 години
Какви градинки, кой ви изпи мозъка, бе госпожа. На тях им трябва варница, солница, каменоломна, тухларна. Там за трошат мускули. Малко полза за хората.
59
1
 
19
 
! Отговори
Белене преди 8 години
Трябва отново да отворят Белене и да изпратят там биячите!
58
0
 
9
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
Защо да чистят градинки?Най-добре ще им приляга да чистят Рози в обществените тоалетни!По-подобаващо би било за такива долнопробни индивиди,които не зачитат човешкото достойнство!
57
1
 
11
 
! Отговори
гадател преди 8 години
Хора, не им се сърдете на тия дебели момчета - бият, щото природата и без това ги ощетила откъм ум и красота. А и им гледах на боб и няма да живеят повече от 5 години- единият ще го очисти приятел, другият ще вземе свръхдоза, а третият ще го изнасилят и пребият в еда гора в пазарджишко.
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам да чистят селски нужници със сламка за коктейли,ще им отива на мозъчния капацитет.
55
1
 
23
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Страшни идеи виждам тук. Който бие - общесвено полезен труд. Аз ли съм откачил нещо или? Който бие другарчетата си ще прекопае градинката. Евнтуално и плаца може да премете. В западаната цивилизация (към която уж принадлежим за добро или зло) наказанието за такъв вид престъпление е лишаване от свобода плюс финансова компенсация на жертвите. Кво метене, кво копане, кви пет лева.