Най-близката приятелка на Цвети: Много я обичам!

Винаги ще съм до нея каквото и да се случва, каза Цвети Найденова
Обновена: 18 юни 2016 17:42 | 18 юни 2016 14:43,
44
Най-близката приятелка на Цвети: Много я обичам!
Снимка: bTV

Борихме се докрай, не се предадохме и не се отказахме. Сигурна съм, че Цвети ще се гордее с това, което правим в момента. Това каза най-близката приятелка на гимнастичката Цветелина Стоянова – Цветелина Найденова пред bTV.

Тя е убедена, че правилното решение е било да участват на Европейското първенство в Израел след инцидента.

"Искахме да играем за Цвети по най-добрия начин и мисля, че го направихме", подчерта тя. 

Още по темата

"Искам да й кажа, че много я обичам и винаги ще съм до нея каквото и да се случва и вярвам, че ще се оправи и ще бъде същият човек както преди. Всички го вярваме и направихме всичко това за нея", каза Цветелина Найденова.

По думите й отборът е искал да покаже на Цвети, че в този живот трябва да се бориш, за да постигнеш нещо.

"Сега не осъзнавам на 100% това, което направихме, но след време ще осъзнаем колко сме силни", призна Найденова.

Допълнително изпитание за гимнастичките ни се оказа организаторска грешка - сбъркаха музиката на съчетанието им с обръчи и бухалки.

Наложи се те да излязат от килима и да изиграят наново съчетанието с правилната музика.

"Господ ни даде сили. Това никога не си се е случвало, беше още едно изпитание за нас", коментира Цвети Найденова.

"Не знаехме как да реагираме, нашият капитан каза излизайте от килима. Излязохме, отдъхнахме, треньорите ни дадоха сили, казаха давайте напред, продължавайте, сега трябва да го изиграете. Застанахме и с нови сили го изиграхме", допълни тя.

Междувременно психоложката на националния отбор по художествена гимнастика проф. Татяна Янчева коментира, че атмосферата в ансамбъл е различна от тази при индивидуалните гимнастички.

"Ти започваш да дишаш с всички останали, сърцето ти бие в еднакъв ритъм, за да постигнеш тоя синхрон на терена ти трябва да бъдеш истински отбор и може би за нас това наистина беше най-ценното постижение, че наистина успяхме да направим отбор. И всяка болка на една е болка за всички, и всяка радост на една е радост за всички. Така че в момента може би преживяха най-големия шок в живота си", каза Янчева.

Психоложката добави, че момичетата са решили да продължат участието си на първенството, въпреки трагедията, за да изразят подкрепата си към Цвети, която се бори за живота си.

Янчева обясни, че гимнастичката не е показвала признаци, че ще посегне на живота си.

"Тя по принцип е по-особена. Тя е дете, което няма нормалната подкрепяща семейна среда и може би заради това беше повече обгрижвана от другите. Много фина, много деликатна, но много затворена и на моменти и дистанцирана. Никакви симптоми нямаше на това. В един момент имаше доста здравословни проблеми, имаше нарушение в съня си. След Световната купа в София започна да говори, че иска да се отказва, но те го правят периодично преди всяко голямо състезание", разясни Янчева.

Психоложката разясни какви мерки е предприела, за да помогне на гимнастичката да се справи с проблемите си: "Консултирах я с клиничен психолог, който ме убеди, че няма сериозни проблеми. При едно такова решение много голямо значение има и фамилна обремененост. Отключват се такива особени състояния на съзнанието при които се взимат мигновени решения. И така, много ми е мъчно, че се правят спекулации, че спортът им е повлиял. Напротив, аз съм убедена, че спортът й даваше подкрепа, онова усещане за общност, за съпричастност".

"В такива моменти човек трябва да сведе глава и ако може да подкрепи, ако не да не създава допълнителни проблеми. Нека да помислят за тези деца", завърши Янчева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така трениране на худ.гимнастика .От психолог имат нужда не момичетата в залата ,които са там за да тренират и го правят а Треньорките в залата които крещят дърпат коси и обиждат малки деца пред други малки деца вместо да ги обединят и да тренират заедно да направят тренировките поносими и още по-желани , който е ходил до залите по худ.гимнастика знае
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тренирането на художествена гимнастика, а и на всеки спорт не е задължително. Пожелание е !Като ти са тежки тренировките,гладуването и казармените порядки,напускаш и ставаш касиерка в БИЛЛЛЛА.
30
0
 
1
 
! Отговори
AF преди 7 години
Проблемът на гимнастичката не е за психолог, а за психиатър, макар че и психиатърът е гола вода. Знаят само да тъпчат със силни опиати (знаят около 20-30 опиати и пробват, ако не едното, то следващото) или да връзват. Препоръчват разходки, СПОРТ И ПАК СПОРТ. Е, това е било и при гимнастичката при наследствено заболява - самоубила се майка й. С помощта на отбор, треньори и т.н. близки, познати се справяла - ДОКАТО НЕ СЕ ОТКЛЮЧИЛА ДЕПРЕСИЯТА. а как се отключва - НИКОЙ НЕ ЗНАЕ. и разни *** и дръ
29
0
 
1
 
! Отговори
AF преди 7 години
to 33 - Не само психологията, но и психиатрията е мижи да те лажем наука. Психиатрите освен да натъпчат с опиати или да вържат изпадналите в депресия (знаят една поредица от 20-30 опиати), друго НЕ ЗНАЯТ. А а а а знаят и още нещо ... " ЧЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО СТАВА В МОЗЪКА НА ЧОВЕКА, накратко - НИЩО НЕ ЗНАЯТ, САМО ПУНТА МАРА
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E то психологията е ала-бала наука. Може така, ама винаги може и иначе. Каквото и да кажеш като психолог, винаги си прав. Проблема е, че има хора-психолози, които си обичат работата и се раздават за нея, но има и такива на които не им пука и седят за да взимат заплатка. Все пак имат китап за психолог, примерно издаден от СУ. И си го барат цял живот. Правят стойки и важничат, че вършат нещо значимо, едва ли не. Е да, значимо щеше да е... ако бяха спасили живот. Да, ама не!Психолога за оставка!
27
0
 
0
 
! Отговори
Св Николай Велимиров преди 7 години
Деца земни, думата любов е най-дългата молитва!
26
2
 
3
 
! Отговори
Корепетитор преди 7 години
Какво да каже момичето ?!!! Правилно било да играят в Израел...Нали ако каже нещо друго ,Насковица ще я изяде с парцалите и няма да види повече национален отбор...
25
4
 
1
 
! Отговори
кифли преди 7 години
Много ли я обичате? А защо я продадохте?
24
1
 
7
 
! Отговори
... преди 7 години
Абе, тая Янчева - психоложката на отбора, вместо да "разяснява" по медиите, да беше си подала оставката десет пъти досега. То бива гьонсуратлък, бива, ама това вече не е човешко. Тая сигурно ще продължи да "разяснява" кое как било, дори и ако целият ансамбъл, или направо целият отбор, се самоубие наведнъж.
23
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Eh,ILqnche ti si prosto ubica,a si chakala vnuche.S kakvi ochi chte mu se radvach na tova vnuche,kogato otnemach drugi chovechki jivoti?
22
4
 
8
 
! Отговори
Eli преди 7 години
Според мен самоубийците с постъпката си искат да накажат някого,някого,когото мразят...Не е случаен денят на падането на момичето от 6 етаж,точно,когато другите са заминали..без нея...И защо всички като ехо обясняват как искали да играят за нея,да бъдела силна и тем подобни? Може би с постъпката си Цвети е искала точно обратното,да не играят,да се провалят,като един вид отмъщение,че са я изхвърлили в последния момент или,че просто вече не е можела да играе поради някаква причина....
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господи, каква гадост! Че момичето е в кома да стане повод за самохвалство, колко "силни" били самите те, че не им пука за нея, и на това отгоре били и дали и егати мъдрия урок. Точно такива "приятелки" са докарали момичето до самоубийство, те и корумпираното ръководство. Не напрежението от работата пречупва шампионите, а мерзостта, мобинга, злорадството, мръсотията. Това изказване ми показва точно това.
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бог да пази момиченцето!Само искам да питам, тия девойки защо не си намерят едно нормално момченце, ами само с футболисти се залюбват?"Е как що, бате!? Не стига, че им съсипват психиката и ги държат в казармен строй, ами даже им налагат леееееекккаа-полека мнението си с какви хора трябва да се срещат. То това си е традиция. Има приемственост. Мария Петрова и Боби Михайлов какви са? Илияна Раева и Наско Сираков? Те край нямат!!! Да продължавам ли? Мисля че няма смисъл!
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да пази момиченцето! Само искам да питам, тия девойки защо не си намерят едно нормално момченце, ами само с футболисти се залюбват?
18
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не знам професионални спортисти в белите държави да се самоубиват когато не участватПак някаква българска мизерия има заровена тука ... има нещо за което никой не смее да говори.От приказки от типа ""Колко сте велики и дръжте се"" никой няма полза
17
3
 
19
 
! Отговори
патриот преди 7 години
Дръжте се момичета !
16
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E стари еврейски номера са това с обърканата музика. Игра на нерви и то в момент, който и без това е напрегнат. Подмолна държавица е Израел... това си е... Как се бърка музика в 2016 година? То това да не е като да пускаш плочата на грамофона?! Има си компютри, разписания, тайминги, дати, специализиран софтуер... ясно е коя музика трябва да тръгне и ще тръгне.Грешката с музиката е умишлена!
15
7
 
2
 
! Отговори
ГГГ преди 7 години
До АнонименГЕЙЧЕ КОЙ ТИ ИСКА МНЕНИЕТО
14
1
 
49
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
По какви причини Европейското е в друг континент в територия , чието население , освен че няма Конституция обърка музикалния съпровод само на България ??!!
13
4
 
23
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
Еееее *** и *** народ сме. Бе хора с жалки душички......просто запалете по една свещичка, застанете за една минута на терасата си и замълчете........мълчете и се замислете. Животът не е компютърна игра........