Бий ме, обичам те! Турчин терори гадже – българка

Устройвал й капани, биел я от ревност, карал я да се забулва
19 юли 2016 07:07,
157
Бий ме, обичам те! Турчин терори гадже – българка
Снимка: Reuters

27-годишен турски студент по медицина в Пловдив насилвал гаджето си да се забулва, следял я както с жива охрана, така и с камери пред дома й, като й обяснявал, че много я обича.

С любовта до полуда той оправдавал ревността си, заради която обаче често пребивал половинката си.

За фрапиращия случай разказва пред "Монитор" съоснователката на фондация "Джендър алтернативи" Рада Еленкова – Рашева.

"Това е истински случай, защото аз видях това момиче в един парк и се правихме, че сме студентки – че учим и че разменяме лекции. Беше много параноично и абсурдно, като в някакъв филм. Седяхме на пейка в парка и се оглеждаме, а тя тогава дори беше и с насинено око", казва Рада.

Случаят между младата двойка започнал съвсем прозаично и без никакви индикации за бъдещото насилие. 24-годишната пловдивчанка, която също е студентка, си хванала гадже с 3 години по-голям от нея. Той бил роден и израстнал в Турция, в богато и известно с традициите си тамошно семейство, които се опитал да наложи във връзката си в Пловдив.

Отношенията между двамата започнали да буксуват заради силната му ревност. Той често се оправдавал пред момичето с думите: "Аз те обичам и затова те ревнувам, а ти трябва да се съобразяваш с мен да не ме нараниш".

Този начин на мислене обаче, според Рада Еленкова – Рашева, вреди върху свободата на партньора, на начина му на изразяване и общуване с другите хора.

Стигнало се до там, че студентът започнал да ограничава тотално момичето, да я кара да се забулва, за да не е  изкусителна. Той искал от нея да крие лицето си, за да бъде готова само за него. Наел двама – трима мъже за нейна охрана. Те следели пловдивчанката дали спазва дневния си режим – кога отива на почасовата си работа в офиса, кога излиза, къде отива, дали и кога ходи на лекции, както и с кого. Гардовете не били ангажирани 24 часа в денонощието, а само в определени часове. Чужденецът сложил камери пред входа на блока й, за да следи кой влиза и излиза оттам.

"С нас се свърза нейна приятелка, защото момичето бе напълно неспособно да се отклони от маршрута си", казва още Рашева. На срещата им девойката отишла с насинено око. Разказала на Рада, че предишната вечер с гаджето й били на дискотека. Въпреки налаганите ограничения двойката все пак излизали по заведения. На дискотеката обаче студентът си въобразил, че приятелката му се заглежда в друг мъж, а и че и нея я заглеждат. Затова, когато се прибрали, й устроил сцена на ревност и я пребил.

От фондация "Джендър алтернативи" вече са помогнали на младата дама да си стъпи на краката и да се отърве от приятеля си насилник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обвързвате се с турци, а после ревете...Колко ли ниско себеуважение трябва да има една жена, за да се обвърже с турчин...
84
0
 
11
 
! Отговори
devilrider преди 7 години
Ако обичаш нещо,пусни го на свобода!-ако го сгази кола,значи не ти трябва!... АЛФ ):
83
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди месец сядаме с приятел на пицария и до нас един дърт англичанин, сам. Пие си хапва си и говори по телефона. По едно време до него дойде една 30-35г силиконка, българка, с дете. Та си говориха за пари, за плащане, за качване в хотела и т.н. По думите и изказа му си личеше, че подхожда и снизходително към нея заради слабия и английски и простия и акъл. Та жените ни явно имат афинитет към чужденци , турци, сирийци, * , дърти западняци и пр. Една колежка пък се хвана с арабин и си изпати.
82
2
 
8
 
! Отговори
Разсъждавам си преди 7 години
1. Има и българи, които следят всяка крачка на половинките си. 2. Има български жени, които искат обяснения от мъжа си за всяка минута закъснение и проверяват дали наистина е имало задръстване там, където съпругът твърди, че е попаднал в тапа.3. Статията ме накара да се замисля: Ако една девойка много обича приятеля си, дали това дава основание тя да иска от него той да ходи с бурка, за да не го заглеждат други момичета, а също и гейове?
81
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Prostichka e
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Французинът бил ревнив тя ако се щтрака с на майка приятелите гаджетата и мъжете. С неговите приятели той знае що е под контрола.
79
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция е страна на контрастите. От една страна са турците, които живеят цивилизовано по заветите на Кемал Ататюрк, но на обратния полюс са тези, които живеят още в средновековието. Нецивилизованите турци смятат жените за неравностойни индивиди, които трябва безпрекословно да се подчиняват на мъжете. Ако трябва да избират козата или жена си да возят в кабината на колата, то те ще изберат да возят козата в кабината. Не знам каква е 24-годишната пловдивчанка, но защо избира средновековен турчин?
78
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази сигурно се е бъгнала нещо, но поне е видяла нещата как са, а не какво дават по бОСФОР ТВ. А този неандерталец е показал на всички, що за стока са мaнaфитe.*** за мъстъфъзите.
77
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като иска бутало без сегменти ще стиска и на бой
76
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми типично, жените ни като цяло са лесно достъпни за всякаква ***, после мрънкат
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милен
74
17
 
0
 
! Отговори
тъпа пичка преди 7 години
Поради непрестанната и глупава пропаганда, момичето не може да се ориентира и е допуснало грешка. Все пак не я е забременил. Знаете ли че някои раждат даже от руснаци? А пък всички *** на запад вече направиха бройка на пена.
73
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредната жълта статия целяща няколко клика повече реклами. и журналистите трябва да ядат леб.
72
7
 
26
 
! Отговори
Баси Държавата преди 7 години
Е тази от цял Пловдив не можа ли да си намери нашенец ?Ама понеже я е черпил едно кафе и малката пуканка е решила ,че е ударила джакпота и няма да бачка,а ще си живее царски.Да ама е пропуснала щамарите,разходката в задния двор и без да има-боли ме главата и тн.За съжаление нашенките са хубави жени,но много кухи *** защото ги мързи та две невиждат и сни мислят,че всяка е обречена да е принцеса.За последното са прави,но обикновенно се оказват с кайма :):):)
71
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17Понеже българин не е същия. От работа и засича време.
70
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма глагол "тероря" в българския език! ТерорИЗИРАМ се пише, не мога да си обясня откъде сте си намерили журналистите
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ревността разваля цялата магия на любовта.
68
4
 
29
 
! Отговори
Tonygl преди 7 години
Преди няколко години една позната взе да ми св хвали как била ходела с турчин. След като и казах, че прабаба и и назад са ги изнасилвали тя що му дава доброволно зе да ми се цъкли а цялата компания заглъхна за минута две. Е тази статия е отговора...
67
4
 
21
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Векове борба за свобода , а сега доброволно им се дупим.
66
1
 
29
 
! Отговори
Моля?! преди 7 години
Терори?! И това в заглавие?! Абе вие съвсем изпростяхте. Думата е тероризира. Във ваше село може да се терорите. Илитерати.