Brexit-ът настрои британците: Go home, българи!

Полицията на Острова с 6200 случая, свързани с омразна реч
28 юли 2016 11:30, Петя Славова
226
Brexit-ът настрои британците: Go home, българи!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Четири седмици след решението за Brexit ксенофобските настроения във Великобритания рязко са се покачили.

В полицията са получени около 6200 случая, свързани с ксенофобски атаки, омразна реч и нападения, а най-потърпевши са българи, румънци и поляци, съобщи пред Bulgaria ON AIR Емил Русанов, издател на българския вестник "Будилник" в Лондон, който също е станал жертва на подобна атака.

Русанов е получил съобщения във Facebook от фалшив английски профил на Найджъл Фараж, в което е било написано, че българите и румънците трябва да се прибират вкъщи, защото са престъпници.

Той признава, че тези коментари са го разстроили, защото живее от години във Великобритания и дори има гражданство.

Още по темата

"Аз самият веднага взех мерки, обърнах се към полицията, които много професионално реагираха на това нещо, задействаха случая и започнаха разследването. От българското посолство също се свързаха с мен. Информираха ме за начин, по който се реагира. Аз го разпространих сред българската общност чрез вестник "Будилник" и призовавам всички българи, които са във Великобритания и са жертви на омразна реч, ксенофобски атаки веднага да се свържат с полицията", призова Русанов.

По думите му вече се усеща и неприязън към българите на работните им места на Острова.

Българи и румънци са обект и на подобни медийни атаки от няколко години насам, посочи Русанов. Според него целта е да се отклони вниманието от истинските проблеми на Великобритания.

"Настроенията срещу българи и румънци започнаха да се усещат още след създаването на партията на Найджъл Фараж, който таргитира нас - българи и румънци като основен проблем за всички проблеми, които Великобритания има. Това беше много смешно, но явно хората му повярваха", коментира Русанов и добави, че някои политици ги определят като "престъпници, криминален контингент и т.н."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че има расизъм спрямо българи и румънци в Англия и това е 100 процентов факт. Тези, които не са го усетили сигурно не излизат от вкъщи и живеят на помощи.
161
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 186Родина!? Ти май не си в час! Родината ми е там където се чувствам най-добре! За най-голямо съжаление не е България! А защо е така ние всички го знаем. Напълни се с "родолюбци" тази наша хубава страна!
160
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните не са нагли като германците.Немските фирми и особено болниците като хиени идват тук и грабят българските специалисти. Прават т.нар. трудови борси ,на които сключват договори и хората заминават там.Държавата спи
159
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами правилно не ги уважават.В България няма кой да работи.Те плюли на Родината си и заминали. Да си затварят човките и да работят, щом искат пари
158
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това просто не е вярно. Нито аз нито някой от познатите ми,които живеем на Острова от много години дме усетили нещо подобноА този пич си търси медийна изява,защото вестника му издиша и практически никой не му обръща внимание.
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СЛАВА РУСИ Никой от нормалните англичани и руснаци не толерира подобен тип изява! Нормалните хора по света не толерират такива простотии! От какъв зор си го писал не ми е ясно!
156
1
 
4
 
! Отговори
истинска случка преди 7 години
Упътили ги да потърсят в близкото бюро за изгубени вещи. Двамата отиват без никаква надежда, но им казват, че някакъв човек забелязал чантата с камерата и я предал, без дори да я отваря....Англичани: )
155
1
 
3
 
! Отговори
Истинска случка преди 7 години
В лондонското метро в пиков час. Българско семейство туристи разтоварва багажа си на една пейка и отива да си вземе сандвичи от близкия магазин. Хапват и се качват на мотрисата, но в бързината забравят на пейката скъпата видеокамера с която вече са направили множество ценни кадри на забележителности в Лондон. Сещат се на 2-3 спирки път с метрото и се връщат на мястото, но не намират камерата. Жената се разплакала, понеже спестявали за нея доста време. Отиват при полицаи наблизо и им разказват какво се е случило. Единият съчувствено възкликнал: О, тя вече плаче! ,упътили ги да потърсят в бли
154
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Емил НиколаевНикой никого не гони! Спрете вече с тази балканска психоза! Учете езика и се интегрирайте! Имаме какво да научим от тази велика нация! В това няма нищо родоотстъпническо! Просто ще станем по-богати!
153
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 165Хората имат право на избор. Това че не са останали в България не ги прави по-малко българи! Не всеки иска да става съпричастен с безхаберието и простотията която цари в България. В Англия закони има и щ-годе се спазват. В България закони има но се игнорират особено когато се наложи да се настъпи някой от голямото "доброутро". С това ли да се бием в гърдите че сме в България и се навеждаме всеки път когато трябва да си получим заплатата или да кихнем рушвет за нещо!!?? Айде слезте!!!
152
5
 
1
 
! Отговори
Емил Николаев преди 7 години
Браво британци! Гонете тия навлеци....
151
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 178А защо родителите не са подали жалба? Могат да подадат писмена жалба до директора на училището, до полицията и до месния член на парламента. Може да има подобни случаи но ако родителите са достатъчно артикюлейтед не би им представлявало никакъв проблем да се обърнат към съответните органи. Подобни "инциденти" се разглеждат доста обстойно от властите!
150
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е.Приятели се прибраха преди дни, детето им е подложено на тормоз и от ученици, и от учители, които рязко симпроменили отношението към него.Макар че е на 3то място в училището помуспех, макар че вече 4та година учи там, и има "приятели" сред децата, изведнъж дори и при децата се е появила неприязън. Което е още по-жалко.А най-страшното е, че на деца 12-13год, в училището им е била пусната анкета-" какво мислите за брекзита"Сериозна кампания, и медийна, и политическа.
149
0
 
7
 
! Отговори
До 84 преди 7 години
И аз така - една дума не съм прочела в английски форум против българите! Само малко след Брекзита прочетох една реплика на англичанка на сайта Get GB out of EU: най -накрая румънските пришълци ще напуснат страната. ни! Е, явно проблемът на англичаните не са българите по принцип, а такива които хем са отишли да работят в Англия, хем не щат да им говорят "тъпия " език, а все ги тегли към родните чалготеки и кръчми. И пренасят родната простотия в тази прекрасна страна.Няма да отидат да слушат Елтън Джон, ама като дойде оня плешивия с червеното ферари,ще се избият да му пълнят залата и щ
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай ПеткоНе отговаря на реалността скъпи ми Петко. Ако Английската икономика има и един % от ягодовата индустрия твоя довод би бил малко по-логичен. Просто си писал като драги ми смехурко за Баба Цоцолана! :)))))))
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДеянВърнете им ги за да могат те да ви върнат Шопите! :))))))Я направи една дребна сметка! Колко англичанина има в България и колко Българи има в Англия? За какъв шувинизъм става на въпрос или просто така пишем за да keeping up appearance! :))))))
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АНОНИМЕН 170Достойнство или личностно разтройство? Правиш ли разликата? :)))))
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 172Можеш ли да смяташ? Колко е 4% от 64 000 000? :))))))
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо, нищо. Скоро в полицията и др. такива служби ще работят предимно имигранти, да ги видим тогава старите англета как ще станат малцинство в държавата си :)
143
2
 
12
 
! Отговори
Емигранта преди 7 години
Не,несъм забогатял но разбрах първо някой неща за мен самият,разбрах,че българите не сме толкова черни колкото мислех преди.Разбрах,че тук е много по-трудно от България или може би в началото.Разбрах,че хората тук ги вълнува само дали си добър човек и колко работиш,всичко друго е маловажно.Научих и продължавам да уча как да бъда по-търпелив,по-добър и тн...неща които в нашата родина ми бяха чужди.Сега едвали повечето които не са били навън ще го разберат,аз съм тук от година но го разбирам.