Непоискан SMS, подарен смартфон – оръдие за проследяване

Вадете батерии, лепете камери, съветва частен детектив
Обновена: 20 сеп 2016 10:01 | 20 сеп 2016 10:00,
27
Непоискан SMS, подарен смартфон – оръдие за проследяване
Снимка: Reuters, архив

В един свят на глобална технология всичко, което използваме в бита си, в работата си - лаптопи, компютри, таблети, може да бъде използвано за следене, подслушване и наблюдение, коментира частният детектив Марин Маринов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му вариантите за следене са няколко - със специална програма, която доставя информация за нас и местонахождението и разговорите ни.

"Подаряват ви лаптоп, смартфон и от този момент той е оръдие за наблюдение. Другият вариант е дистанционно - хора, които се занимават с това изпращат SMS, който вие ще отворите и от този момент съществува тази програма във вашия телефон", обясни детективът.

"Ако телефонът ви бъде следен, от това, което набирате и банкирате може да бъде придобита информация за вашите активи и пасиви, както и за кодове, които набирате и могат да се използват за източване на пари. Има програми, които следят до пет метра близост къде се намирате", допълни той.

Марин Маринов заяви, че много работодатели използват този начин за наблюдение на работниците си. По думите му камерите, които са на самите компютри и лаптопи, се използват за наблюдение.

"Разбираемо е там, където се работи с поверителна информация за бизнеса, парични преводи, хората да наблюдават собствения си персонал за злоупотреби", посочи той.

"Вече има абсолютен достъп, като тръгнем от сателитно наблюдение и стигнем до домашните лаптопи, таблети и телефони, личните неща, граници отдавна няма. Тя се разми в края на 90-те години", каза още частният детектив.

Като начини за защита от нежелано наблюдение Марин Маринов посъветва да затваряме лаптопа си, да закриваме камерата и да вадим батерията на телефона си. "Или да използвате телефони, които не са смартфони, а от тези старите. Те са най-сигурни", твърди детективът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Мирена Йорданова Адв преди 5 месеца
Следя своя съученичка със сателит, защото ме издаде на мама и тати, че съм обща *** и се крия. Известна адвокатка съм...Каза на тати Татарски, че съм правила се.кс с Михаил Чапкънов...
26
2
 
3
 
! Отговори
Бай Лазо преди 7 години
Следенето се извършва от мошни сървъри които следят за определени думи и фрази. Никой не стои със слишалка в ушите да Ви слуша какво говорите. Аз лично нямам какво да крия и от какво да се притеснявам. п.п. Със всяко ваше тагване в соц. мрежите казвате на всички къде сте и с кого сте.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25 АзОтговор. Атентатите не се пресичат в зародиш, и никога няма да се пресичат в зародиш! Те се предлог за управляващите, за ограничаване на гражданските свободи, както и за увеличаване на мерките за сигурност на себеподобните им. Виждате го на практика от доста години, и един ден спойно може да кажете че живеете в тоталитарна демокрация /колкото и нелепо да звучи/.
24
2
 
9
 
! Отговори
Hello преди 7 години
Изтеглете си приложение за блокирване на смс . В google play store има не е като да няма.Голяма врява за няма нищо.
23
4
 
5
 
! Отговори
Аз преди 7 години
13 коментар-Много си прав,ако толкова се подслушваше и следеше щяха да спират атентатите в зародиш!А и кой ще тръгне да следи Пенка и Пенко,от село Селча,например!Абе щурава работа!
22
8
 
3
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Аз съм с BlackBerry Passport. Ако някой иска да ми праща СМС, с кеф ще му отговоря. Даже на Дефкон нямаше нужда да го изключвам. Да му мислят тези с Андроидите дето нямат ъпдейти или тези с iOS 9 и надолу (еле па ако са джейлбрейкнали)
21
8
 
1
 
! Отговори
К преди 7 години
Сименс А35 - и нЕма проблеми! :)))
20
11
 
10
 
! Отговори
Бо преди 7 години
На моя телефон батерията не може да се извади. Какво да правя? Ако го увия с дунапрен и го сложа в оловен кутия ще помогне ли?
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подарен телефон-оръдие за проследяване ахааахааааТо тоя номер е много изтъркан за да могътРевнивците да си следят Половинките
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХхххххххТоз детектив бил голяма работа бе АхахааааааааДа не е от начинаещите Ахааааааааа
17
9
 
21
 
! Отговори
252 преди 7 години
Вадим батерии на телефоните на баба си.... с циркулиращите на пазара модели смарт телефони ще ни трябва флекс
16
8
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Преди години и другаря Живков се е криел,пък никой не го е търсил.Просто на едни хора у нас им е готино да тормозят и шантажират по умните от тях
15
9
 
22
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Ако искате да изчистите смартфона си, или лаптопа си от вредни вируси, топнете ги за 30 секунди в кофа със сярна киселина, и вирусите мигом ще загинат.
14
8
 
19
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Най-добре е, вие да работите с телефона на някой ваш познат, а вашия познат с вашия телефон. Тогава те ще подслушват "правилния" телефон, но неправилния подслушван.
13
6
 
54
 
! Отговори
е тогава преди 7 години
Що не хващат телефонните измамници и подадените сигнали за бомби в обществени сгради, м?!
12
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дрън-дрън, милата ни държава и без това предоставя инфо за всички ни
11
6
 
21
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
В Блиц са още по- уникални. Там даже един човек пише по 5-10 коментара на статия. Създава трафик явно.
10
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помлях смартджаджите и сега съм непроследим
9
7
 
6
 
! Отговори
Warning преди 7 години
За риска от холограмни оръжия предупредихме срочно службите в София още 1997 година..След внедряване на лични документи с холограми диверсанти обезпечиха проследяване на всеки с точност тогава до 40 сантиметра .По моя препоръка започнаха да свалят батерии и сим карти .Преди Борисов да подаде оставка първия път предупредихме писмено че тов а вече не помага новите спец раз средства маскирани като лични документи телефони,банкови карти обезпечават обемно следене ,снимане и подслушване без батерии
8
6
 
38
 
! Отговори
Айти преди 7 години
Много по сигурно е с пирон да изчовъркате камерата на лаптопа.А за да премахнете вируси и троняски коне от смартфона го сложете за минутка в микровълновата печка.Така целия зловреден софтуер се унищожава.Доказано работи!