Липсата на почивка – причина №1 за ПТП-та с автобуси и камиони

Алкохолът и високата скорост са другите причини
20 окт 2016 11:30, Красимир Ангелов
4
Липсата на почивка – причина №1 за ПТП-та с автобуси и камиони
Снимка: Булфото, архив

Неспазването на времето за почивка от страна на шофьорите е една от основните причини за възникването на катастрофи с участието на автобуси и камиони.

Тази констатация идва от Областната дирекция на МВР в Търговище след проверки на 183 товарни автомобила и 54 автобуса на територията на областта.

Специализираната операция е проведена във всички държави-членки на европейската организация на службите на "Пътна полиция" - TISPOL.

Превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите са другите причини за пътно-транспортни произшествия.

По време на акцията са констатирани три случая на управление на товарен автомобил след употреба на алкохол, както и четири - на нарушение на скоростните режими от водачите.

Контролните органи са установили 15 случая на неизползван на колан, а в други 10 случая са констатирани технически неизправности по автомобилите.

12 са нарушенията, свързани с нередовни документи на водача, 3 - с нередовни документи на превозвания товар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Основната причина за ПТП е неработещият КАТ,а изброеното в статията в следствие на неработещия КАТ.
1
1
 
1
 
! Отговори
Дедо мъди преди 7 години
Ако либералните туркофони на ГЕРБ се махнат от някои министерства това ще доведе до по-добър контрол на турските тираджии които ни убиват систематично!