Пълна къща, голям празник: Как се празнува Коледа с 13 деца?

Къщата на Веска Петрова е винаги пълна – тя е най-многодетната майка
22 дек 2016 09:07,
39
Пълна къща, голям празник: Как се празнува Коледа с 13 деца?
Снимка: България Днес

Коледата е по принцип празник за семейството. А представяте ли си каква е Коледата в едно българско семейство с 13 деца? Веска Петрова може да ви разкаже.

Ивайло, Боряна, Женя, Теодора, Петър, Нели, Ани, Атанас, Борислав, Антоанета, Мартин, Валери и Димитър са рожбите на Веска Петрова - най-многодетната майка у нас.

"Посрещам Коледа с всичките си 13 деца. Едно от тях е в Англия с баща си, надявам се и то да успее да дойде. Украсила съм елхата, ще приготвя вкусни гозби. Да бъдем всички заедно е най-големият подарък", споделя майката пред "България Днес".

Редът в къщата на семейство Петрови е впечатляващ, както и възпитанието на децата, които от малки се занимават с народни танци, пеене и спорт.

Петър, Ани, Нели, Борислав и Атанас имат повече от 70 медала от различни спортни състезания.

Макар и да й е доста трудно, Веска се бори децата й да са чисти, спретнати и да не останат гладни. Ако няма пари праща децата на училище с принцеси и сандвичи, за да могат да издържат до обяд, когато се прибират у дома за обяд. 

"Хубаво е, че сметките за ток и вода са платени. Има и достатъчно дърва за огрев за зимата. Ще има и подаръци под елхата от сърце. Аз съм щастлива майка на 13 деца. И със сметка от 180 лв. за ток се справих", сподели борбената Веска.

По-големите й деца работят във Варна и не пропускат възможност да помагат на многолюдното си семейство и да се събират на празници.

Макар и да живее с оскъдни средства, семейството успява да преживее и най-тежките финансови времена. Гледат зеленчуци и плодове в двора си от пролет до есен, имат и животни. Никога не са ходили на почивка. Вярват, че за да са добре, трябва всички да са заедно.

"Пожелавам на семейството си и всички хора най-вече здраве, защото то е най-важното", категорична е Веска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
2
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
Да роди още 13! Ще стане два пъти по-щастлива!
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16.По времето на тоталитаризма,децата бяха на нивата още на 6,7 години.Работеха заедно с родителите си от сутрин до вечер,да могат родителите да им купят за училище по 5 тетрадки и един чифт гуменки,а за в къщи един гардероб или една печка.Аз също съм от многодетно семейство, и знам как сме я карали и какво сме яли и какво сме обличали,знам и `купищата пари`които даваха за едно дете-за първо 5 лева,за второ 10,за трето 15!Храната почти си беше наше производство.Няма `такъв филм`!
14
14
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
колко от децата са студенти колко от децата владеят чужд език обречени децаот безмозьчни родители
13
13
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
колко от децата са студенти колко от децата владеят чужд език обречени децаот безмозьчни родители
12
0
 
17
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Селото е Ново Оряхово.Ако някой ходи лятото на плаж там, да спре и да купи някакви плодове или зеленчуци от децата.Първата сергия след центъра в ляво:)
11
1
 
24
 
! Отговори
ники преди 7 години
Познавам тези хора лично,имам къща в селото в което живеят.Много честни и трудолюбиви деца.Всяко едно от децата се занимава с някакъв спорт,въпреки немотията и безпаричието,лятото имат маса за плодове и зеленчуци собствено производство пред къщата където децата продават.Никога не съм чул някой да се оплаква,не като днешните лигльовци ревящи за по-скъп смартфон.Не са ходили на почивка но пък девствените плажове на селото са на метри от тях,така че не са изгубили кой знае колко.
10
1
 
29
 
! Отговори
До лошите преди 7 години
Лично познавам тези хора и ви уверявам, че по-добри,честни,възпитани,трудолюбиви от тях не съм срещала.Никога,ама никога не са разчитали на чужда помощ.Те само могат да бъдат пример за всички,плюещи ги тук(най-вече за теб 8 )
9
1
 
29
 
! Отговори
4 деца преди 7 години
Ние сме 4 деца,вече сме големи,но винаги си спомням колко хубаво ни е било да сме всички заедно.Браво на тази жена,да са живи и здрави всички!
8
6
 
48
 
! Отговори
Стефи преди 7 години
Това семейство е за пример!
7
5
 
51
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Браво!Някога имаше социални привилегии за многодетни майки, имаше даже паспорт "майка-героиня" за 3 деца и нагоре. Тая женица какво получи итн държавата, на която е дала в 13 качествени гражданина?
6
7
 
54
 
! Отговори
хъм преди 7 години
пример за младите майки от софията и големите градове, дето с едно дете се оплакват се е едно е краят на света. няма ги вече тие български майки, силни жени, каквито бяха нашите баби, до някъде и нашите майки...
5
6
 
64
 
! Отговори
daaaaa преди 7 години
Тази жена трябва веднага да получи държавна пенсия от 3.000 лева - парламентат да я гласува веднага.Светъл пример, евала.Бог да я благослови нея с мъжът и, децата и , дай Боже многоте внуците и...
4
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Да са живи, здрави и все така сплотени!
3
5
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
eвала на жената!!за съжаление повечето дами сега предпочитат да си сложат силикон и джуки и да реват, че държавата не им дава пари за деца или че не искат да си развалят фигурите......
2
3
 
61
 
! Отговори
Елена преди 7 години
Да са живи и здравие!
1
4
 
114
 
! Отговори
бмп преди 7 години
Можело значи и с много деца да живееш достойно,да ги отглеждаш и възпитаваш,а не да чакаш на държавата или да ти разхвърляш по домове и приемни семейства!