Служебният кабинет приключва мандата с 1,5 млрд. излишък

Фискалният резерв на страната е около 13 млрд. лева
28
Служебният кабинет приключва мандата с 1,5 млрд. излишък
Снимка: архив, БулФото

С бюджетен излишък от около 1.5 млрд. лева се очаква да завърши във финансов план мандатът на служебния кабинет.

Само за април по предварителни данни излишъкът в хазната е от порядъка на 500-600 млн. лева. Това е и последният месец от данъчната кампания за тази година.

Положителният финансов резултат е следствие от добра събираемост на приходите, според източници от финансовото министерство.

Фискалният резерв се изчислява на около 13 млрд. лева.

Официално Министерството на финансите ще публикува данните за изпълнението на бюджета в петък. 

Очаква се във вторник следващата седмица служебният кабинет да отчете цялостно мандата си, а в сряда да е последното заседание на правителството на Огнян Герджиков преди да предаде властта на третия кабинет на Бойко Борисов. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, ама те на 24.04.17 не продадоха ли ДЦК и леко ни завишиха дълга с 2 милиарда лева?
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, ама те на 24.04.17 не продадоха ли ДКЦ и леко ни завишиха дълга с 2 милиарда лева?
23
1
 
1
 
! Отговори
Леле мале! преди 6 години
До Анонимен 23Всъщност знаеш ли какво означава данък във Франция, Британия, САЩ, Италия, Германия, Финландия или 1 куп други към които гледаме с насълзени очи. Ако нашите данъци, едни от най-ниските в света, са дране на кожи, тогава техните са чисто изкормване Цели корпорации за милиарди бягат от някои от тези държави, защото имат непосилни данъци. Защо Apple е регистрирана в Ирландия според теб, а не в САЩ?
22
0
 
2
 
! Отговори
Леле мале! преди 6 години
До Анонимен 23Обясни ми как държавата печели от износ на стоки. Държавата печели от данъците на предприятия, които се занимават с износ на стоки. И какво точно е печалба от развитие на икономиката? Проблема не е, че печелим от събираемост на данъци, защото това е грешно. Проблема е, че печелим от акцизи и други разни недадеждни глупости, които показват че никое предприятие не иска да работи на светло. По този начин няма корпоративни данъци, няма и печалби. А и данъците ни са достатъчно ниски.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E......ти държавата,която вместо да разчита на печалба от износ на стока,развитие на икономика,разчита на приходи от събираемост на данъци!!!Т.е. на стрижбата на овцете!!!Че кръв вече пускат и вълна няма-няма значение!!!Бръснача и почват да дерат кожа!!!
20
1
 
4
 
! Отговори
Леле мале! преди 6 години
Абе между другото, вие на Боко да не му ровите по джобовете или нещо? Все го знаете какво от къде и от кой, с кой и за какво краде. Направо сте по-запознати от ЦРУ, ФСБ, МОСАД и МИ6 събрани! Боко си прави стойките на мъжкар, а вие го обвинявате за всяко... изпражнение... което се озове във вашите ***.
19
0
 
2
 
! Отговори
Леле мале! преди 6 години
До Анонимен 10Излишъка моето момче, означава по-добре свършена работа. Нещо като да предвидиш 1000 левчета да си направиш ремонтче на бараката, като от тях 100-200 са пари в резерв, АКО объркаш нещо или има усложнения, но в крайна сметка си я свършиш както трябва и ти останат 200 бюджетен излишък. В противен случай се получава едно друго нещо, за което обвинявате управляващите - ДЪЛГЧЕЕЕЕ! Скоро да ви обясня и защо минимална заплата не е каквото си мислите с вечно недоволните си главици.
18
0
 
2
 
! Отговори
Леле мале! преди 6 години
Ама любимото ми е като почнат да питат подигравателно "НЯМА ЛИ ДА УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ С ТЕЯ ПАРИ?" Ами да ви призная... няма да ги увеличат. Защото заплатите зависят от частниците за които работите. Ако частника дава повечко, държавните заплати също растат. Иначе не, за да не се изпада в гръцки крайности. Между другото от няколко десетилетийца си работим по модела на свободния пазар. Тоест трябва да мислиш себе си и държавата не ти е длъжна за сумите, които получаваш. Ако не сте разбрали казвам.
17
1
 
3
 
! Отговори
Леле мале! преди 6 години
Става ми смешно като гледам какви експерти в коментарите. За вас правителствата не трябва да харчат. Само като манна небесна да получават пари от някъде. После почват да сучат лукума за заемите на Борисов. Няма страшно, те са си в резерва и са при рядко добри условия. Още не е решил да ги профуква. Дали не е измислил как или не знае как си е негова работа.
16
5
 
2
 
! Отговори
Таня преди 6 години
За два месеца профукаха цял милиард,такова правителство разсипническо не сме имали до сега..
15
5
 
4
 
! Отговори
браву преди 6 години
Гирджека от 3млрд. ги направи 1.5 .
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е излишната информация . Да бяхте си мълчали . Що казвате ,че няма пари за урегулиране на доходите ? Виновни са съветниците - счетоводили , икономисти , идеолози , особено философите , ако има такива .
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С този излишък борисов какво ще стори? Ами ще поиска нов заем, защото експериментът Герджиков фалира държавата. Това поне сме го гледали вече.
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герджиков е в пъти по-коректно премиер от Борисов.Без много шум и свърши много повече и полезни неща за България!!!
11
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи , не може да бъде !? Без ТИКВАТА ??? Шест месеца без НЕГО , а свобода се почувства !
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на кого ще го дадат? Всеки случай няма да увеличат заплатите, нито ще го вложат където трябва. Грешка! Ще го вложат където "трябва". Все пак ЕС си иска лапачката и не само те.
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пари Боце си ги е заделил за папкане. Няма да му ги пипате, ей.. ;)
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Противно на това, с което ви приспиват политиците - изклишъците означават калпапаво проектиран бюджет, нераздадени заплати и финансиране на обществения сектор.. чисти пари за раздаване "по усмотрение" на наши хора от кръговете. Тиквата ви го причинява вече години наред!
7
5
 
14
 
! Отговори
Maфията ГЕРП ще лапа преди 6 години
Какво са милиард и половина за мафиотите от ГЕРП?Нищо, ще ги излапат за един месец; таман след този месец ще внесат внародното събрание гласуване за поредния борч -този път за 36 Милиарда - 18 милиарда да връщаме стария и още 18 милиардаза крадене.Да му мислят тези, които ще връщат - дотогава Тиквата и неговата банда ще саизнесли парите и ще са си построили замъци на океана в САЩ.Америка приема с отворени обятия бивши бандити с милиардите, които носят в САЩ.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1,5 млрд излишък . ЗНАЧИ ИМА ЗА ПЕНСИИ?