20% от младежите у нас нито работят, нито учат

Как да се повиши мотивацията на младите - Христина Христова пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 май 2017 09:34 | 27 май 2017 09:18, Елка Василева
138

20% от младежите у нас нито учат, нито работят и не се влияят от трудовата и социалната система у нас. По този показател страната ни е първо място в Европейския съюз, сочат данни на УНИЦЕФ, цитирани от Bulgaria ON AIR.

Все по-тревожно е нарастващото неравенство на доходите. Преди дни Европейската комисия излезе с ключова препоръка към страната ни по отношение на реформите в социалния сектор. Програмите по отношение на пазара на труда трябва да са по-добре насочени.

Трябва да се подобри и връзката на социалните услуги със заетостта на хората в неравностойно положение.

Ромското население трябва да получи по-добър достъп до образование. Друга мярка е прословутият "прозрачен механизъм" за определяне на минималната заплата, който към момента буксува заради неразбирателство между социалните партньори.

Има ли формула за това как да се повиши мотивацията на младите да работят?

Темата коментира в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR бившият социален министър Христина Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ситуацията с такава младежка маса започва да ми прилича на описаното от Хърбърт Уелс в "Машината на времето".
110
1
 
36
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 6 години
ПЛАЩАЙТЕ НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ ЗА ДА ИМА КОЙ ДА ВИ РАБОТИ И ТОГАВА ЩЕ ОЧАКВАТЕ И КАЧЕСТВО, ДИСЦИПЛИНА, ЛОЯЛНОСТ ОТ ПЕРСОНАЛА СИ. В ПРОТИВЕ СЛУЧАЙ ВКЛЮЧВАЙТЕ РОДАТА И СИ РАБОТЕТЕ САМИ. ДОСТАТЪЧНО ЗАБОГАТЯХТЕ ЗА 27 ГОДИНИ ВРЕМЕ Е ДА РАЗВЪРЖЕТЕ КЕСИИТЕ СКЪПИ РАБОТОДАТЕЛИ. ГЛЕДАЙТЕ КАКВО СТАВА ПО ЧЕРНОМОРИЕТО В МОМЕНТА СКРЪНЗЛИВИ РАБОТОДАТЕЛИ ЩЕ СИ ЗАТРИЯТ БИЗНЕСА САМИ. ТОВА ВИ ЧАКА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СКРЪНЗИ АЛЧНИ.
109
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но за сметка на това внасяме безценни МИГРАНТИ.
108
16
 
22
 
! Отговори
Пъзел преди 6 години
Като чета коментарите и ми става ясно, че всички са виновни само мързеливците -НЕ !Те си имат оправдание за всичко, всичко им пречи да почнат работа...всеки им е виновен...за всичко! Нисък им бил стандарта, ами хванете се за работа и си вдигнете стандарта. В чижбина получавали повече, ами получават, като работят! Идете там, НО там искат да се работи, не да се хленчи!
107
1
 
21
 
! Отговори
Програмист преди 6 години
Кой внася ИТ специалисти, какви са тези глупости!!!
106
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не са 20% лъжа е много повече са така като гледам поне 80-85% да не кажа и повече
105
1
 
35
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 6 години
Интересна ще е и друга статистика колко от тези 20% младежи са от ромски произход.....След няколко години процента ще е 30% защото ромските неработещи младежи ще се увеличават а бледоликите младежи ще продължават да се евакуирват от територията освен ако нещо не се примени в територията което е малко вероятно!
104
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господа и госпожи неуважаеми и отвратително нагли управляващи ни след 1989 г! Ясно е,че положението в държавата и Еврогейския съюз на престъпниците и терористите Ви е ясно!Но не е ясно откога Ви е ясно,след като от 27 г все едни и същи сте в управлението на държавата!Ако не сте знаели,че така ще се получи-значи дипломите Ви са фалшиви и осъзнато незаконно ни управлявлявате!А ако сте знаели-значи съзнателно унищожавате държавата и народа!Но и в двата случая сте УМИШЛЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!БАСТА!
103
1
 
19
 
! Отговори
Use преди 6 години
Bg ucheni sa s na-niski zaplati v eu. Smeshno niski...Smeshni ucheni...Hem mnogo rabotiat...hem sa mnogo ucheni...hem zaplatite im sa kato na neuchenite...Lud umora nema...
102
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неработенето е форма на протест срещу ниското заплащане.
101
2
 
31
 
! Отговори
работяга преди 6 години
Работим, работим. продаваме друга, друсаме чалга, висим по заведения и кафенета- Не сме били образовани- защо ни е образование- нали виждате- необпазованите цъфтят, образованите ровят в кофите! Единстена държава в света, в кято всичк е обърнато и объркано !
100
0
 
18
 
! Отговори
Hasan преди 6 години
E kak ?Sediat na kilimcheta i chakat pod krushata...tova sasto e rabota...
99
2
 
51
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Имаше един виц където царят вдигал, вдигал данъците. Накрая народът спрял да работи и по цял ден пиел, ял и теглил майната на държавата.В момента, същото виждаме в България. Хората са обезверени, защото нищо положително не се случва в страната.Тези, които остават тук живеят ден за ден. Пият, лентяйстват и си живеят живота. Не ги интересува да правят семейство, да отглеждат деца или да работят, защото не виждат бъдеще.Народът вижда корупция, престъпници, ниски заплати, несправедливост.
98
3
 
46
 
! Отговори
младеж преди 6 години
Днешните младежи не са глупави, те знаят колко им струва труда, а комунистическата поговирка-за лудо работи , за лудо не стой, само смях поражда у тях. Скоро няма и тия 20% младежи да отчитате, защото ще са напуснали територията на глупостта.
97
0
 
20
 
! Отговори
MAKEDON преди 6 години
Da be...... budali se mladite da vi rabotaat za 100-200e a vie starite Bolgari '' gazdi ''da go toporite kaj mladite sekretarki.........
96
4
 
45
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Отново ли да върнем крепостните , това ли да направим с младежите,за под 1000 лева не трябва да се работи в тази страна,Да фалират малките дребни тарикатски фирми , които експлоатират децата ни.Добре не работят, докато не почнат фирмите да вкарват в образованието, да не говорят толкова.
95
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За чий да учат?! еднокнижника ужпрочел една книга и три пъти премиер.Петербурски, оня търговеца на шевни машини трета ръка стана министър за трети път - за чий да се труди като на държавно е по-престижно и платено!
94
2
 
34
 
! Отговори
Да ви пита чиляк преди 6 години
А защо бастисахте и изпокрадохте Трудови войски?
93
0
 
24
 
! Отговори
гъз преди 6 години
мъ ко да праят у тъз изтакована евро държава ***?
92
1
 
40
 
! Отговори
Неа до 85 преди 6 години
Имам приятелки учителки . С повишението взимат 660 бруто .... Жалка история ...