Ромът бияч срещу акушерката: 500 години турците са ви...

Насилието над медици: Болестта, която тресе държавата ни
Обновена: 14 юли 2017 10:40 | 14 юли 2017 10:40, Петя Славова
214

Пияният мъж, който посегна на акушерката Мая Гочева извил ръката й по много жесток начин. На неприятния инцидент е станала свидетел старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова.

Агресията на пияния мъж от ромски произход била отключена след отказа на акушерката да го допусне до отделението по неонатология. Там е забранено за външни лица, а бебето му било вътре, защото се е родило недоносено.

"Направих му забележка, защото не ни разрешават. Той ми каза: "Ти не знаеш кой съм аз. Трябва да вляза. Хвана ме за ръката, изви я назад, аз извиках, защото ме болеше. Старшата се върна от отделението и стана свидетел на случилото се", спомня си стресът Гочева.

Старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова си обяснява  агресията с това, че тези хора не оценяват  какво им дават лекарите – живот. По думите й, жената на нападателя е лежала 10 дни в болничното заведение.

В деня на изписването той е обиждал и псувал. С едната си ръка държал по-голямото си дете, а със свободната ударил и стъклото с юмрук. "500 години турците са ви...още 500 години ще ви, а ти моето момиче - от теб човек няма да остане“, казал ромът на акушерката.

Случаят породи възмущението на обществото.

"Насилието над медици е болест, която тресе цялата ни държава. Това е позор за нашата нация. Обидно и жалко е когато хората, които са се жертвали, за да помагат, получават не благодарности, а бой.

Още по темата

Това е реакцията на медиците от АГ-клиниката в Стара Загора след като техен служител бе нападнат от опиянен баща, който искал моментално да види новороденото си дете.

"Ние се чувстваме омерзени и обидени. Хората все по малко започват да ценят работата ни", казаха те пред репортера на Bulgaria ON AIR Мирела Дончева.

Нападателят вече е освободен от ареста срещу парична гаранция. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
10
 
8
 
! Отговори
Живот!!! преди 6 години
Давате живот...?!Ми не, майката и бащата дават живот, Бог дава живот!С този начин на мислене правите хората агресивни!Вие помагате, този живот да поеме първата си глътка въздух!!!Но, платено!!! Мястото, където се "дава живот" срещу заплащане - се нарича пазар, хората които продават услугите си се наричат продавачи. По "демократично" - еднолични търговци.Хората които лекуват, без оглед на беден и богат и не взимат пари се наричат ЛЕЧИТЕЛИ - ЛЕКАРИ - звание дадено свише, лекарите не ги бият!
128
20
 
5
 
! Отговори
Чалгарски медии! преди 6 години
Боклучава история. Търси се сензацията и изкуствено насаждано напрежение и омраза. Ще се изпишат и кажат много *** работи и то заради един пиян.
127
5
 
0
 
! Отговори
Farma now how преди 6 години
Tova e novoto nai - moderno efikasno lekarstvo...
126
3
 
10
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 6 години
Трябва на всички поданници на тая държава да им вземат ДНК проби. Така като се роди дете ще се знае кой е бащата почти винаги и няма да има самотни майки и много ще намалеят помощите. Отделно немалко престъпления, където има останала ДНК, веднага ще се разбира кой е извършителя. Тогава на много хубавци ще им дойде акъла като почне тоягата.
125
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На оръжие,тази *** трябва да се ликвидира.
124
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се зосилят мерките против насилие в болниците и да се увеличан наказанията за нападение-хулиганство,над тях.
123
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВЧЕРА гледахПак е еднакъв за всички, но зависи, какъв е законът, за кого е писан, и каква е еднаквостта. Скоро чух една мъдра мисъл: "ВСЯКА МРЪСОТИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБЛЕЧЕНА В ЗАКОН". Толкоз! Нашата правна мисъл и юристи са за Нобелова премия в изпълнението на тази мисъл. В кой наш закон няма мръсотия!Ето, сега със закон ще ни задължават всичко, което плащаме над 1000 лева, да става през банките! Диво нарушение на човешките права и собствеността в услуга на банките - такси, следене, терор!
122
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 103Тупо гуедо, ако не бяха акушерките, тебе нямаше да те има на бял свят да разваляш въздуха, мpъсна cмpaд такава. Но донякъде си прав - на cвинете не им трябва акушерка, а ветеринар.или кoляч.
121
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ги гледам новите млади лекарчета.Да не дава господ да се разболяваш и да попаднеш на такива.Нищо не разбират,и как ще са научили професията като по цяла нощ копунясват в чалготеките в студенски град.
120
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекари- неграмотмниСанитари -простиА болните бог да ги прости.Р.Ралин
119
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за това изскаване за 500-те години трябва да го пратят в затвора
118
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много медици са за затвора.Много хора умориха поради лекарски грешки,но всичко се замазва.Има лекари които не могат направат разлика между аналгин и асперин.Разбира се има и добри и съвестни.Но повечето гледат на теб като на банкомат.Ако нямаш пари или не им дадеш няма да ти обърнат внимание.Те са бялата мафия.Само гледат кинтите.Но и това не ще те оправи ако попаднеш на неграмотни.Всичко е късмет.Зависи на какви ще попаднеш.
117
8
 
2
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Казах ли тук вече, че местя? Ако не съм сега го казвам.
116
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете да им давате помощи,накарайте ги да работят,наказвайте ги подобаващо за престъпленията които вършат,и ще видите как набързо ще се изнесат от Бг.Толкова е просто и елементарно!А защо не се прави?Защото чрез тях управляват корумпираните ни политици.Които прибират и пари от НПО-тата.
115
4
 
40
 
! Отговори
до 120 преди 6 години
"стига с тази абсолютна и недоказана простотия за 500те години"...... Господин ***, това с недоказаните 500 години можеш да го говориш на баба си, а да наричаш робството и пет вековен погром над един народ е много долно и позорно. Що не вземеш Ти рязана цев такава не се махнеш от БЪЛГАРИЯ И не се върнеш в Анадола ,където ти е мястото на теб и на всички като теб мислещи по този начин, па си вземете и вашите братя *** .....
114
2
 
27
 
! Отговори
Приказка за стълбата преди 6 години
Ехо, Волене-е! Къде се спотайваш?
113
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналото лято пътувах от Добрич до Търново по второстепенни пътища,през по-малки села и градове.Навсякъде гледката беше една и съща-препълнени кафенета с роми!Набиват се в очите три факта-че са много,че не работят,и че имат пари.Бях с едни чужденци-бяха доста шокирани!
112
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромбът-бияч да оценява- вие за какъв го вземате?
111
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго много важно-който няма средно-не гласува,точка!
110
3
 
37
 
! Отговори
ВЧЕРА гледах преди 6 години
снимки на ВСС, че сключват обмяна на опит с ИТАЛИАНСКОТО правосъдие: В съдебните зали(италиански пише( ЗАКОНЪТ е ЕДНАКЪВ за ВСИЧКИ!") Как е в България?1.Такива като този и други роми, които БИЯТ, крадат, убиват, не учат, не работят, просят СЕ ЛИШАВАТ от ВСЯКАКВИ ПОМОЩИ и от ГЛАСУВАНЕ.2.УНИЗИТЕЛНО е за италианците да бъдат избирани от хора НЕУКИ, НЕСПАЗВАЩИ ЗАКОНА, ВОДЕЩИ ЖИВОТ ИЗВЪН законоустановените правила.3.ЗАЩО в България такива хора,водещи животински начин на живот, гласуват?Осъзнават л