Първият редовен полет София - Одеса ще е утре

С него ще лети наша делегация, водена от Валери Симеонов
15
Първият редовен полет София - Одеса ще е утре
Снимка: България Ер

Първият редовен полет по маршрута София - Одеса - София, по който е назначен въздушният превозвач "България Ер", ще бъде изпълнен утре.

Всяка седмица - в петък и в неделя, ще се извършват полети в двете посоки.

Линията ще подобри свързаността между двете държави и ще позволи на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Така ще се създаде възможност учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12 часово пътуване с автобус.

Откриването на линията е по инициатива на вицепремиера Валери Симеонов. Проектът е осъществен с активното съдействие на министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, съобщиха от правителствената информационна служба.

Със законови промени през юни беше облекчено договарянето със сезонни работници, което позволи в летния туристически сезон 2017 над 3000 граждани на Украйна и Молдова от български произход да работят у нас.

Новата въздушна линия ще позволи по-високата им мобилност през 2018 г., както и развитието на двустранните туристически и икономически отношения с Украйна и Молдова.

В първия полет до Одеса ще участват народни представители и правителствена делегация, водена от вицепремиера Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦЯЛО СТАДО ХАЙЛАЗИ НАЧЕЛО С ПАТРИОТАРА ЗАМИНАВАТ НА КОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ В ОДЕСА.
11
0
 
1
 
! Отговори
УФФФФ преди 6 години
Няма от утре да летят до никаква Одеса!Утре ще има един специален полет с делегати, които да преговарят за такъв полет. Може изобщо и да няма!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес бг, дали не е добре да си проверявате новините?! В кой сайт го прочетохте? Има ли полетите на сайта на България еър? Отврат. Аман от фалшиви новини!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гарна новинка!!!
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна не е добра дестинация за туризъм. В страна в която се води война е опасно за туристите. Има далеч по спокойни дестинации!
7
1
 
4
 
! Отговори
Соте Ньорев преди 6 години
Украинските ми бизнес партньорки са най -добри в съотношението цена/качество пратих Валеро Сшамарев да набави малко ,че има недостиг за ЕС членството...
6
8
 
4
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
Не ви съветвам да пътувате. Там все още има ракети, останали от съветско време. Може да влезнете в графата "минус"....
5
3
 
8
 
! Отговори
Козия рог-казрмата преди 6 години
Е нале ще вкарват евтини роби от там, че тукашните измират от рак мак или бегат в омразния от "Пътриотичните" агенти ЕС да живеят като хора...
4
2
 
5
 
! Отговори
ТИ преди 6 години
Еми докато лети да излезе на въздух да пусне една вода .
3
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
Хич да не се връща,ръководителя на делегацията,балевски да остава при братята си татари там,защото черкезите и татарите са братя
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1: За регистрационните номера всъщност има някаква логика - объркването тръгва от там, че по европейска директива трябва буквите да са част от латиницата, а не от кирилицата. В миналото, преди да се въведат тези европейски правила, Шумен си е бил Ш. Но тогава не се е пътувало на запад.
1
4
 
3
 
! Отговори
// преди 6 години
Някой да има логично обяснение защо Air го пишат Ер? Вероятно по същата логика, по която регистрационен номер с "Е" е Благоевград, "Н" е Шумен, "ЕВ" е Габрово, "А" е Бургас.