Трети сме по смъртност в света, Афганистан и Украйна след нас!

Това са данни от годишното изследване на ЦРУ
22 мар 2018 20:05,
221
Трети сме по смъртност в света, Афганистан и Украйна след нас!
Снимка: pixabay.com

ЦРУ прави годишно изследване на смъртността по държави и в него България е на трето място. Страни, в които е имало или има военни действия, се намират след нас в тази класация - Афганистан е на десето място, а Украйна на пето място.

През последния четвърт век се промениха всички условия, от които зависи здравето и възпроизводството на населението в България, коментира проф. Трендафил Митев пред БНР.

"С какво се храни българският народ? Катастрофата на българското земеделие доведе до това, че изчезна онзи хубав розов домат, изчезнаха хубавите краставици, изчезнаха хубавите плодове, изчезна всичко онова, което беше здрава българска народна храна. През последния четвърт век ние консумираме преди всичко зеленчуци и плодове от Турция, от Гърция. Нашето население се храни с плодове и зеленчуци, без да познаваме с каква химия се обработват те. Освен това България се превърна в гробницата на старите автомобили в Европа. Въздухът се отрови".

Очевидно демографската политика на България не е това, което трябва да бъде, добави още проф. Трендафил Митев.

"Не се стимулира раждаемостта достатъчно. Не се осигуряват онези финансови разходи, които са необходими на едно младо семейство, за да отглежда деца, за да може съотношението да бъде в полза на живите, на активните, на младите, които дават прираст във всяко едно отношение", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 години ГЕРБ 10 години геноцид. 2008 герб завари 8 милиона - 2018 вече са 6 милиона
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последният да загаси лампата
172
1
 
5
 
! Отговори
до трак от славянин преди 6 години
Младите българи ги няма в България и не искат и да я чуват - за какво ''светло'' нейно бъдещи говориш!? *** си и доста скаран с елементарната логика!
171
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Измираме сигурно, България скоро ще стане 4 милиона, гарантирано от ГЕРБ!!
170
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рядко глупави думи се ръсят в тая статия!Другите ни тровели... да бе ;)Младите не поемат отговорност за създаване на семейство, а не,че няма пари.Значи за ТВ, лаптопи, коли, скъпи телефони пари намират, а за деца нямали пари. Всяко семейство има по 2-3 коли!Не е до парите !Тая статистика е измислена, убеден съм ;)
169
1
 
5
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Нищо, Шиши, Боко и цялата ненаяла се тумба политици и отрочетата им, се хранят добре, живеят в чисти страни и пръскат скъпо шампанско за кеф! И то за наша сметка!Те ще оцелеят, останалата част от народа не е важна, освен около изборите!
168
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
та в Турция и Гърция не консумират ли плодове и зеленчуци като нашите, а пък живеят повече, едва ли е до плод и зеленчука, но ако ви харесва турците да са виновни и затова няма проблем. Те турците за всияко са виновни.
167
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това вече е по вярно, сами си сметнахме озни ден, че в Монтанско и Видинско имаме над 20 процента смъртност и си дадох сметка че в тези райони един на пет се споминава, така, че за пет години тези две области би трябвало да изчезнат. Но дръжте 1200 евро квадратния метър панлно жилище, знам, че има логика.
166
2
 
3
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Още една неолиберална и демократична реформа ,в която здравето е стока ,както и смъртта и можем да сложим табелка "затворено".Трябва да се дерзае в тази посока ,целта е близо,а пък територията е апапетитна ,все ще има ,кой да я засели ,няма да пустее.Това ,което османското присъствие и двете националникатастрофи от 1913 и 1918 година ,не успяха да направят ,то за по.малко от 30 години неолиберален и демократичен преход ,вече факт.Все си спомням ,че 1989 година бяхме почни 9 милиона
165
6
 
7
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Челните места по смъртност ги държат все страни,които бяха окупирани от съветска армия и това е факт,заслужаващ повече внимание.
164
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшива новина.Как изобщо вярвате на подобни историйки ?!Я погледнете напролет, в хубав ден, колко много деца има, много млади семейства!Стига с тези измислени новини които трябва да смачкат народа допълнително.Живейте си живота.
163
1
 
1
 
! Отговори
до Некъф преди 6 години
А той ще ни чуе ли ? Зает е с "по-важни " дела от народа си.Гласът на народа е " глас в пустиня".Нови избори с искане за международен контрол срещу фалшифициране на резултати.
162
2
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Това го кажете на Боко
161
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помните ли радиоактивния дъжд от Чернобил , а ?Ето го ефекта сега.Благодарим ти БКП !
160
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямали младите пари, затова не отглеждали деца - пълна лъжа. Просто не искат да бъдат родители.Има народи много по-бедни от нас, с по 3-4 деца в семейството.Застаряваща нация сме и затова има висока смъртност, кое му е чудното ?Работилите през комунизма в мръсните фабрики и заводи сега са вече възрастни и това също дава отражение.
159
5
 
16
 
! Отговори
С преди 6 години
У нас има Прецедент. - за първи път в българската история българи умишлено погубват народа си / българи /.Никъде по света го няма това. После , защо е носталгията по Живков ?
158
4
 
14
 
! Отговори
бръмчо преди 6 години
Псевдо демокрацията , некомпетентност и чуждопоклоничеството на правителствата доведоха да трагедията в България . Като се започне от Костов и се стигне до Борисов , никой не помисли за народа.Няма сигурност , само престъпления и убийства, няма грижа за деца, работещи и пенсионери.Храната е само с имитиращи продукти и Е-та.Е , как да живеем ????Кофти тръпка !!!!!!'
157
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В първата и втората има ВОЙНА, при нас ГРОБ са на власт!!!
156
1
 
10
 
! Отговори
ED преди 6 години
Втора по смъртност в света е Литва, а четвърта е Латвия.
155
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 6 години
"Медици", трябва още да поработите за да станем първи! Не може медици със самочуствие на "световни специалисти" с притенции за световно заплащане да допускате да сме трети! МЗ и НЗОК ще Ви помогнат! Дерзайте....!!!