МВнР предупреди: Започват стачки в жп транспорта на Франция

Ако ще пътувате, информирайте се за движението на влаковете
Обновена: 2 апр 2018 22:25 | 2 апр 2018 22:18, Веселина Йорданова
5
МВнР предупреди: Започват стачки в жп транспорта на Франция
Снимка: БТА

Работещите в сферата железопътния транспорт във Франция започват 3-месечни стачни действия от 3 април. Предвижда се стачните действия да продължат до 28 юни, като ще се стачкува на всеки 5 дни, предупреди МВнР.

По информация на българското посолство в Париж на някои места стачката на служителите в железопътния транспорт ще започне още днес - 2 април, вечерта.

Стачни действия са обявени за следните дати:
- През април: 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29
- През май: 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29
- През юни: 2, 3, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 22, 23, 27 и 28.

По време на стачните действия средно само един влак TGV (високоскоростен влак) от осем ще бъде в движение. В провинцията ще се движи средно един влак TER (регионален експресен транспорт) и един влак Transilien (влакове, обслужващи предградията) от пет.

Авиокомпания Air Franace Inter също призовава служителите си да стачкуват на 3 април. Планирани са още два дни за провеждане на стачни действия - 10 и 11 април.

В случай на отменен полет, авиокомпанията гарантира, че ще уведоми лично клиентите в деня преди отпътуването чрез SMS или електронна поща. Авиокомпанията следва също така да поддържа актуална полетна информация на уебсайта си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
ж преди 6 години
Ало журналистите-за какво стачкуват? Може би за годините за пенсия или.......за по малки заплати
4
1
 
4
 
! Отговори
икономист преди 6 години
А точно това се опитват да ни внушат политиците и властимащите, в голяма част от т. нар. демократични страни! Постепенно нещата вървят на там, че всеки момент очаквам, някой "умник" да предложи идеята, за евтаназия на ненужния човешки материал. В България вече има много политици и бизнесмени, които отдавна говорят за хората като за нежива материя. Очаквайте скоро и навсякъде по света! Всичко това ще се случи, ако обикновените хора не се надигнат, за промяна на икономическата система!
3
0
 
4
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Хората си уважават труда, и това е съвсем нормално нещо! А този Макарон(грешката е умишлена), както и други съвременни лидери на развити и не толкова развити държави, гледат само да ограничават човешките права. Целта е поробване на масите, и тяхното обричане на глад и мизерно съществуване, за сметка на богатите и все по-изтъняващата средна класа. Не че тези две групи хора, не заслужават удобствата и лукса, с които разполагат. Но това не означава, че за другите не трябва да има нищо!
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франсетата съвсем полудеха.Имайте предвид че те са една от най-мързеливите нации в Европа.Само претенции и нула работа.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо стачкуват нали при демокрацията няма стачки, а краварите от страх спят със оръжие под възглавниците и се оглеждат на всяко кьоше някой да не им светне по един куршум.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe