Бизнесът търси кадри сред студентите ни в Берлин

На 30 компании от България ще се срещнат с българските младежи
12 апр 2018 19:53,
15
Бизнесът търси кадри сред студентите ни в Берлин
Снимка: Български кариерен форум

Над 30 компании от България ще потърсят кадри сред българските студенти в Берлин по време на ежегодния "Български кариерен форум".

Той ще се проведе на 21 април в германската столица.

Фирмите, които търсят контакт с българските младежи, са в сферата на компютърните технологии, инженерните науки, банковия и финансов сектор, консултантските услуги, производството, потребителските стоки и човешките ресурси, съобщиха организаторите.

Изложението се провежда за четвърти път в Германия, но за първи път е в Берлин. Предишните издания се състояха в европейския финансов център Франкфурт.

"Преместването на форума в Берлин беше важна стъпка за нас, за да можем да достигнем до възможно най-много българи в Германия. Направихме крачката към столицата и заради засиления интерес на българите в града и околностите", обясни оперативният координатор в Берлин Елена Карагяурова. 

Тя допълни, че това е първото българско кариерно изложение с такива мащаби в Берлин. Организацията му стартирала през есента на миналата година от 40 активни млади българи.

През март тази година подоно изложение се проведе и в Лондон. 22 родни компании гостуваха в британската столица и се срещнаха с близо 200 млади българи, които живеят, учат и работят на Острова.

Форумът в Берлин се очаква да предизвика още по-голям интерес сред българите в Германия. По официални данни те са 100 000 само в столицата и прилежащата й провинция Бранденбург. Близо 8 000 от тях са студенти в едни от най-елитните висши учебни заведения в Германия.

Всички те ще имат възможност да научат какви са вариантите за кариера в родината от десетки компании, сред които банки, световни вериги с клонове у нас, представителството на Европейската комисия и неправителствени организации като "Лечение без граници", "Заедно в час” и "Обединени идеи за България”.

Форумът ще се състои в зала FORUM Factory на 21 април, а в онлайн платформата на "Български кариерен форум" има непрекъснат достъп до десетки обяви за отворени позиции и стажантски програми, за които може да се кандидатства директно чрез прилагане на CV, обясниха още организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българската държава дава до 5000лв , да се върнат в България .. Лошото е че се връщат само икономисти и бизнесадминистрация..
10
0
 
5
 
! Отговори
от Берлин преди 6 години
Тук има едни ,,организирани" студенти, с връзки към организации на чичо Шорош.. Не са много, но умеят да се организират бързо и да правят шум.Аз по скоро си мисля, че става въпрос за получаване на субсидий,които ще изчезнат в нечие конто... Това са и деца на определени хора от българският политически и стопански живот,и знаят как да въртят подобни схеми.По стечение на обстоятелствата, съм имал контакт с тях, и голям патриотизъм не видях.Искащите да се развиват са по библиотеките!!!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8"Давайте нормални заплати и няма да търсите" - какво ще рече това "нормална заплата"? Дай пример каква заплата трябва да получава някой БГ "висшист", който е влизал само на 1/3 от лекциите си, преписъл или е бил пуснат на 2/3 от изпитите си, а стажът му е от фирма чиито собственик е познат на родителите му, а младия мамин-златен не е стъпал и 1 ден там. За сметка на това не е прекарал трезва петък вечер, но има диплома удостоверяваща че си е платил семетрите...
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Компютърни науки в Берлин - учат 5-6 българи ,, Всичкото е икономика и иска да става началник , не иска да работи ..
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давайте нормални заплати и няма да търсите
6
1
 
5
 
! Отговори
BG преди 6 години
търсщт и не искат да плащат заплати ! просто нема такива !
5
1
 
17
 
! Отговори
akud преди 6 години
когато започнат да дават необходимите заплати няма да им се налага да търсят
4
1
 
16
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
за нищо на света не правете грешката фа се върнете тук ...защото българските пишман предмиачи не щат да плащат заплати ! ЗА НИЩО НЕ СВЕТА ! ше ви излъжат !
3
2
 
7
 
! Отговори
lol преди 6 години
1000 на седмица нали? или на ден. не си оточнил.
2
4
 
20
 
! Отговори
BB преди 6 години
САМО МИ Е ИНТЕРЕСНО КОЙ НОРМАЛЕН ЩЕ ОТИДЕ НА ТАКЪВ ФОРУМ ВЕРОЯТНО НЯКОИ МАМИНИ ДЕЧИЦА НА БЪЛГАРСКИ ЧИНОВНИЦИ /РАЗБИРАЙ КРАДЦИ/ В ПОДГОТОВКА НА СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ ТАКИВА
1
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако дават 1000 лв заплата, идвам си !