Данъчни на протест, не искат да ги съкращават

Звеното "Оперативни проверки" на НАП ще бъде закрито
41
Данъчни на протест, не искат да ги съкращават
Снимка: Dnes.bg

Служители на Националната агенция по приходите (НАП) излизат на протест в София. Причината са планираните масови съкращения в системата.

Още по темата

Данъчните ще направят шествие от столичната териториална дирекция на НАП до централното управление с искане за лична среща с изпълнителния директор Галя Димитрова.

Съкращенията предвиждат звеното "Оперативни проверки" да бъде закрито, а договорите на всички близо 300 служители, работещи в него, да бъдат прекратени от 1 май.

Решението е в отговор на акцията на специализираната прокуратура в края на март, при която бяха арестувани 20 данъчни служители от същото звено по обвинение за участие в организирана престъпна група и изнудване на търговци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
3
 
! Отговори
iceblast88 преди 6 години
Най накрая една добра новина - опит на държавата да съкращава раздутия държавен апарат.А тези протестиращо могат ли да отговорят на простите въпроси:След като толкова лесно може да се съкратят-те реално нужни ли са? Каква точно е ползата от тях?А държавата трябва да отговори на въпросите - защо толкова късно? защо толкова малко се съкращават? И най важния КОЙ носи отговорност за това, че тези очевидно ненужни на системата хора са били толкова време на заплата и осигуровки платени от нас?
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Най-после умно решение! Тези рекетьори отдавна трябваше да бъдат съкратени.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече няма безработни, а хайлазите в бюрата по труда са толкова, колкото бляха и преди 15 години, дори повече.Нали ще въвеждат електронно правителдтво, това означава 50 % съкращения на ненужни чиновници, ама за такова нещо не се говори.
37
1
 
6
 
! Отговори
ДА СЪКРАЩАВАТ! преди 6 години
ЗАЩО ГИ НЯМА 15 МИЛИАРДА ОТ ДДС?
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Италия полицията се разхожда по улиците с автомати от десетки години. Тук полицията се свързва само с КАТ ? Къде са полицайте по улицата да внасят респект ? Имаме най-много полицай на глава население или поне сме топ 3 в европа. Тях кога ще ги съкратят ? Защо плащам толкова за тях, а всеки ден разбити коли и жилища ?
35
2
 
9
 
! Отговори
Прометей преди 6 години
Като са много работливи и честни, нека кажат, къде са отчитали част от рекета. С дневна заработка по 2000 на калпак, едва ли всичко е било за тях.
34
1
 
7
 
! Отговори
Бирник преди 6 години
Хак да им е. Евала на шефката на НАП. Сега да ги видим как ще муфтят. Не че някой друг няма да блажи след тях де...но все пак...да си има едно наум
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NAP TUNEQDCI SYKRASCHTENIQ DO DUPKA
32
2
 
19
 
! Отговори
БПФ преди 6 години
Помните ли оня разследващ репортаж - за абсолютно незаконното кафене в незаконното софийско гето Баталова воденица? Поглите ли наглият "ром", дето го върти от 15 години - който - като го пита журналистката дали плаща данъци, той и се изсмя в лицето: "Кви данъци, душа, ти като плащаш данъци, нещо повече ли си от мене?"Да попитам тия протестиращи хрантутници: КАК тоя упражнява незаконна търговска дейност на ТРИСТА МЕТРА от НАП Красна поляна? Поне СЛЕД репортажа, направихте ли му проверка, cвини?
31
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са 300 чиновника съкратени. Най- малкото 3000 трябва да съкратят. После да подхванат общинските съвети и областните администрации. Разни земеделски фондове, Бюро по труда...В централната част на всеки областен град има едни сгради, с едни хора, които влизат и излизат от там с десетилетия, стоят в едни стаички, сгушени зад монитора, събули си обувките под бюрото, надули радиоточката и чакат да стане 17h, за да си тръгнат. Ако някой ги пита какво работят, не могат да ти отговорят конкретно.
30
3
 
25
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
И де ще си търсят такава лишперска работа?
29
2
 
28
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Вечно киселите и *** ли ще протестират? Ами свърши им хранилката без нищо да правят. по-невъзпитани служетиле няма от тях, айде чао
28
2
 
31
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Те и без това нищо не работят...
27
3
 
29
 
! Отговори
Ehhh преди 6 години
Искат да крадат и да вземат рушвети и след пенсия! Пък те ги съкращават тцтцтц. Срамота!
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14 - Глупостта ти ми докара сърдечен удър ...
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тази новине е за да ги подкрепиме ли? Че нещо не разбрах ...
24
3
 
11
 
! Отговори
Андрей преди 6 години
Данъчните с апредатели ! Ако бяха истински българи, нямаше да ни тормозят !!!!
23
1
 
46
 
! Отговори
Анти преди 6 години
Когато трябва да ти върнат ДДС върху 5 хил. лева, те разпитват на крак все едно че си Осама бен Ладен! А за ДДС върху 20 млн. те посрещат на блага ракия в извънработно време в съседната кръчма!
22
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да направят някое риалити "Държавен служител почва работа в частния бизнес".Ама от самото начало - ходене по интервюта и т.н.Ще е голямо шоу :)
21
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
а сега спокоино могат да си отворят магазини и да посрещат колегитеси