Засилва ли се руската експанзия след оттеглянето на САЩ?

Анализатори: Президентът Радев стоеше самотен в Русия
Обновена: 24 май 2018 10:17 | 24 май 2018 09:22, Екип на Bulgaria On Air
233

Визитата на Румен Радев в Русия е част от една по-обща политика, която ще бъде демонстрирана и в по-далечно бъдеще след оттеглянето на САЩ от сцената.
Още по темата
Българският президент представлява държавата ни, но в неговата делегация нямаше представители на изпълнителната власт или на бизнеса. Така стоеше малко самотен. Не е хубаво политическото разделение в България да бъде показвано и в международното пространство.
 
Така анализаторът проф. Михаил Константинов коментира в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR официалната визита на президента Румен Радев в Русия и срещата му с Владимир Путин.

Според Константинов в момента България е в благоприятната позиция да защити интересите си, но тези вътрешни боричкания могат да провалят всичко.

"Изискват се синхронни действия на политиците у нас, за да просперира България. Съвсем скоро трябва да се разреши и енергийният проблем, който е доста сериозен.

По думите на социалния антрополог Харалан Александров има прозорец за възможност, която позволява подобряване на отношенията ни с Русия.

"Радев беше доста самотен на тази визита. От едната страна стоеше Руската Федерация с цялата си мощ, а от другата президент, който сякаш не беше подкрепен нито от държавата си, нито от народа", смята той.

Александров е категоричен, че руската експанзия ще продължи, особено на Балканите, с оглед отдръпването на САЩ от глобалната политика.

"Нормално е Русия да се опита да разшири влиянието си. Реално нишката България - Русия никога не е била прекъсвана, просто не винаги е била много силна. Важно е, че страната ни даде силна кандидатура за регионално лидерство", добави още анализаторът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Защо изчезна новината за ПОСКЪПВАНЕ на парното ??? И къде са сега ВСИЧКИ институции, организации, синдикати, срещу поредното ОГРАБВАНЕ на българина ??? Заплатите реално трябва да са не по-малко от 2000 лева, за да може човек спокойно да си плаща всички сметки !!! Лъжат ни,много ни лъжат !! В кой век живеем ???
132
6
 
11
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 5 години
RISIYA I BULGARIYA ZAEDNO....NAD VSICHKI!
131
10
 
9
 
! Отговори
Pe6o преди 5 години
Радев не само стоеше "самотно" . Путин директно му каза , че срещата им е безсмислена и поиска среща с Бойко , който държи реалната власт у нас ...Така че Радев получи поредното си унижение и доказа непригодността си да прави градивна политика ...
130
6
 
2
 
! Отговори
До 58 преди 5 години
Какви изуй ***, какви пет лева? Вика Бочко, да го напапуряса с папур между дъгите и после ще му набие чемберите!
129
2
 
5
 
! Отговори
Е ,*****да се четат- преди 5 години
ЦАР ЦЪР...ВУ...ЛАН. И ЦЪР...ВУ...ЛИ...
128
0
 
4
 
! Отговори
Г- н Професор! преди 5 години
Кажете го на Али Бобо и разбойниците му!!
127
0
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Когато искаш среща с някого, ти отиваш при него .
126
4
 
15
 
! Отговори
101010 преди 5 години
В същото време ББ е канен няколко пъти на официално посещение, но той си е намирал причини да не отиде. Може Меркел да го е благословила да отиде! С посещението на Радев стана известно на всички за поканата. Можеше и сега да откаже, но няма начин. Стана известно на всички. Лошото за него, че самият той и екипът му са много неподготвени и непрекъснато говорят едни неща, които впоследствие всеки може да използва срещу тях. Или не помнят или мислят, че Бог е с тях. А това е до време
125
13
 
24
 
! Отговори
Русия преди 5 години
До ТръмпВ голяма грешка си !!!! Ставаме 3- та република на Русия !!!Щом минава газопровод руската армия ще ни пази и ще слага местен премиер (губернатор) ес нямат никаква власт в България вече и ще върнете всичко което откраднахте от българския народ .Ще ходите на съд , но по законен начин .
124
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВЗащото олигарсите ни ще си издерат очите кой да краде и *** повече,затова не могат да се разберат за проектите,алчен г Ъз се на.ира!Сега тези от фотоволтаците ще ревнат срещу АЕЦа,стой та гледай!
123
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е истина,писаха,че Радев е предложил на министри да участват във визитата заедно с него,но ББ не ги е пуснал.Тук явно става дума за пари,а не за политика,от ГЕРБ са ненаситни.Радев има голям рейтинг,много по-голям от ГЕРБ,откровена лъжа е,че няма рейтинг.Единственото вярно е,че руснаците винаги са имали влияние и в момента са смачкани всички противници на Путин.Но това се дължи и на българския народ,който не иска да скъсва връзките си с Русия,а и европейските народи които имат бизнес с
122
8
 
21
 
! Отговори
лъв преди 5 години
Правителството отказа да прати свои представители с Президента. Това трябва да се подчертае, а не че той бил самотен. Представи се достойно и това е по-важно , без да се изживява като бог на Олимп, за разлика от други,ясно кои.
121
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало,122 и теб подобни недораслеци, явно сте от "модерните промити мозъци" та плещете шарени пръдни - напъни на мъничета срещу слон! Тя злобата точно от вашите писания вони, а днес,за съжаление,България нито е толкова независима,нито толкова суверенна, колкото това би трябвало да бъде. Нали слушкаме и нищо не правим без ОК на САЩ!!!
120
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук има много психично болни. Става въпрос за тези.., които плюят Велика Русия, която ни е помагала винаги. Историята го доказва."Когато фактите говорят и Боговете мълчат".И който е против Русия е против българските национални интереси.
119
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велик е българският гений !!! Путин бил спрял ЮП ! Браво , още малко ако се напъне този дето го твърди , може даже да роди .
118
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 124Кълвач ЮП го спря самия Путин. Защото ЕС имаше изискване по тръбата му да се допуска и газ от други източници . Недей приказва глупости, като не си запознат. България не е отказвала ЮП . Ние сме само малка част от схемата. ЕС - Русия там решават тези неща.
117
10
 
21
 
! Отговори
България е велика преди 5 години
България е велика, защото фактически е създала Русия като и е дала и азбуката и християнската вяра и така е направила от безпросветното руско племе - народ.
116
10
 
28
 
! Отговори
Ъъъ преди 5 години
Г-н Х. Александров, с уникалната на света професия "социален антрополог" (който може да обясни що е то, печели джакпота), е по-известен като щатен придворен изговорител на хвалби за Тиквата и обкръжението му, и в този смисъл твърдението на антрополога, че Радев бил "президент, който сякаш не беше подкрепен нито от държавата си, нито от народа", е само фраза, с която той гледа да си заработи надницата. Радев има по-висока подкрепа от цалия ви герп, шефе!
115
12
 
30
 
! Отговори
В преди 5 години
ПУТИН НЕ НИ ОБИЧАЛ,А КОЙ МУ СЕ ИЗПИКА НА ЮЖЕН ПОТОК,КОЙ УНИЩОЖИ АТОМНИТЕ ЦЕНТРАЛИ,КО РАЗГЛОБИ 200 САМОЛЕТА,КОЙ ПРОДАДЕ НАД 2000 ТАНКА И ОРЪДИЯ,КОЙ РАЗГЛОБИ ВОЕННИТЕ УЧИЛИЩА,КОЙ ДАДЕ БАЗИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ БЕЗ ПАРИ,КОЙ НИ ОСТАВИ ОТ ТРИ АРМИИ БЕЗ НИЩО,КОЙ ,КОЙ ПУТИН ЛИ,КОЙ ПРИНУДИ ДА ИЗБЯГАТ МЛАДИТЕ НА ЗАПАД ПУТИН ЛИ,КОЙ ЗАРОБИ ТРИТЕ ОБЕКТА,КОИТО ЩЯХА ДА НИ НОСЯТ 1МЛД ПЕЧАЛБИ,ПУТИН ЛИ,РУСНАЦИТЕ ЛИ,ЗАЩО УНГАРЦИ И ДРУГИ МОГАТ,А НИЕ САМО ЗЛОБЕЕМ,ЩОТО СМЕ ТАКИВА КАКВИТО НИ КАЗВА,НЕ ЕТРЯБВАЛО ДА НИ ОСВОБ
114
2
 
4
 
! Отговори
До Hafen die Wahrhei преди 5 години
Нещо повече: възрастната жена, моя близка е личен свидетел и жертва на този геноцид. Каква по-"първа" ръка от това?