Марешки vs. Каракачанов заради трагедията в Крумово

"Няколко български екипажа са си играли на руска рулетка"
13 юни 2018 13:00,
40
Марешки vs. Каракачанов заради трагедията в Крумово
Снимка: архив, БТА

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки отново скочи на военния министър Красимир Каракачанов и поиска оставката му. Той настоя, че вицепремиерът трябва да понесе политическа отговорност за смъртта на двамата военни пилоти при инцидента с разбилия се хеликоптер.

Още по темата

По думите му политическото ръководство на Министерството на отбраната е отговорно за трагедията, тъй като не е осигурило средства за обучението на пилотите.

"Тези, които не са осигурили средства за обучение на българските пилоти, са ги пратили на сигурна смърт. Кой носи отговорност, ако не политическото ръководство на Министерството на отбраната? В този ден няколко български екипажа са играли на руска рулетка, 4 екипажа са се сменяли на този хеликоптер и останалите 3 се кръстят, че не се е случило на тях", каза Марешки.

Той заплаши и че ще сезира Прокуратурата за бездействие или несвършена работа във връзка с инцидента в авиобаза "Крумово".

Лидерът на "Воля" отново подхвана и темата с одобрените средства за модернизацията на армията и настоя, че това е "грабеж, обричащ българите на бедност".

Според него щом ще се дадат милиарди за нови самолети, съвсем няма да има средства за военните и обучението им.

"Няма как Каракачанов да се оправдава, че не е имало пари за 180 часа да летят, а намират 6 млрд. за самолети. Отдавна този човек трябваше да е излязъл от министерството", заключи Марешки.

По повод готвения от левицата вот на недоверие към правителството по тема "Сигурност", лидерът на "Воля" каза, че партията му няма да го подкрепи, тъй като е безсмислен и няма нужда от нови парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
2
 
! Отговори
майка Българийо преди 5 години
магарешки се прави на луд не иска силна армия в услуга на кремъл
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА какво е "vs." ?срещу,против например Иван срещу ДраганВ българските медии не се заучиха да използват български думи.
30
5
 
3
 
! Отговори
Старши преди 5 години
Хайде сега да видим Минитър Каракачанка, ще има ли смелост да си подаде оставката ?!
29
4
 
4
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Марешки, не че нямам критики към Каракачанов, но нали не си въобразяваш, че можеш да заемеш мястото му?
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някой разследва ли изобщо дали това не е атентат?Обикновено при катастрофа с летателни апарати,това е първата версия която се проверява сериозно.Поне на запад е така.
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо ББ уволни,а не Каракачанов!
26
5
 
9
 
! Отговори
Аптекаря-Милиардер преди 5 години
На Марешки, няма ли кой да му зададе въпрос защо неговите дружества реализират незаконен ре-експорт на лекарства, с което ощетяват хиляди болни!??
25
3
 
13
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Поредният политически труп, който се хваща като удавник за сламка.
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
той оправи цените на горивата, сега армията......
23
6
 
23
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Марешки, няма Държава без Армия. В най черните за България дни, Армията е свършила своята работа. И на Сливница, и на Чаталджа и под Силистра. Политик който лобира срещу Българската армия малко след като се блещи и *** на Червения площад, където се възхищава на руската се нарича НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. Още повече, че делата ти са в пълен противовес с глупостите които говориш. Ти си жалка патерица, и поради това, че си безполезен в следващия парламент ще си само лош спомен.
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли друга държава, на която президентът е летец, а премиерът е пожарникар?
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бюджета за армията се гласува в парламента дрогар Магарешки ти сигурно гласува против нови самолети и хеликоптери за да падат пилотите и да се убиват. Каракачнов внасяй иск за 50 млд за изтребители искаме нови изтребители, а не щайги.
20
6
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
РАЗБИРАМ ПОЗИЦИИТЕ НА ЦЪФТОК ЦЪФТОКОВ И СОЛМОНЕЛ ПСИХИ ...-ТЕ СА "НАШИТЕ"- ЗА -"ЦЪР -ЦЪР-УУУ" И "МОСИ-МОСИ-САД" - ... -КУПИ -КУПИ -И- ПРОДАЙ !!! СЕМИТО-ЦЪФТОЦИТЕ СМЯТАТ ,ЧЕ БЪДЕЩЕТО Е НА "СИЛИКОНКИТЕ" ОТ "ДОЛИНАТА" !!! УБЕДЕН СЪМ ,ЧЕ ЗЕМЯТА Е НА ТЕЗИ ,КОИТО ЖИВЕЯТ НА НЕЯ / ПА БИЛИ И ЕВРЕИ / И БЪДЕЩЕТО НА ЛЮДЕТЕ Е ТЯХНО !!!
19
2
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
До Анонимен 11Май не слушаш и не четеш. Хеликоптера има след ремонта 300, а не 3 летателни часа.
18
11
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
МАРЕШКИ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ ! СРЕЩУ КОГО ГОТВИМ "АРМИЯ " БЕ ГЕПЪРИ ??? СРЕЩУ КОЙ "ВРАГ " ЩЕ АТАКУВАМЕ С БРОНИРАНИ МАШИНИ "ХЪМПТИ-ДЪМПТИ" ???ТУРЦИЯ НИ БЕШЕ БРАТ -ПРЕДИ АМЕРИКАНСКАТА НАМЕСА И УНИЩОЖАВАНЕТО НА ТЕЖКИТЕ НИ РАКЕТИ С/У "КОНСТАНТИНОПОЛ" !!! КАКВО ЗНАЧАТ ИЗТРЕБИТЕЛИ СРЕЩУ ИРАН/КОЙ ДРУГ /??? ДА ОСТАВИМ МАКЕТАТА ...КОЙ ДРУГ ИМА ПО-МАЛКО ИЗТРЕБИТЕЛИ ОТ НАС ??? ЗАЩО НЕ РАКЕТНИ УСТАНОВКИ БЛОКИРАЩИ ОПИТИ ЗА ...- А ИЗТРЕБИТЕЛИ ???НЕ СТЕ НАРОДНИ , А КЛАНОВИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ !
17
4
 
5
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Калеко Алеко - несъмнено. А ти си шут та шут. А сега обясни смислено, извън тъпите шегички, предишния "инцидент" с новия френски хеликоптер, какъв тип рулетка и на какво се дължеше? И да те светна за още нещо. А, и друго. Поради високата сигурност на тази машина и ниските и експлоатационни разходи, американската армия в Афганистан също я използва. И те ли си падат по рулетките, ***?
16
3
 
19
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Народът така и не разбра... не самозваните полиици да решават неща които са от компетенция на експертите. Сега един ТЮФ лек, един бензинджия, да не говорим Цв. потника тръгнали да ми обясняват за Беляне, F16 и т.н. Такива да си одят на село и да си копат доматите.
15
6
 
14
 
! Отговори
traf преди 5 години
не го харесвам марешки, но е прав ! министъра на отбраната - ОСТАВКА !
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя нещо никой не може да го разбере, хем недоволен от отбраната и разходването на пари , хем нямало да подкрепи вота , че не било време за избори , сам си прориворвчи , и как няма че при следващи избори пак ще е зрител но само че извън парламента
13
6
 
34
 
! Отговори
смях преди 5 години
Винаги ще има някой като Марешки, Бареков, Яне Янев и подобни шутове. Винаги. Играят ролята на полезния шут, който говори глупости и в едно изречение се самоопровергава с цел, за всекиго да има по нещо. Пълнят му мелницата - работата върви. Кво стана с бензиностанциите, що не направи 100 или 200 такива. Щото му одрязаха крилете. Ся просто има нова роля.