Отдалечават ли се евроинституциите от гражданите?

Британците си тръгват, защото не знаят какво ЕС е направил за тях
Обновена: 19 юни 2018 06:17 | 18 юни 2018 22:44, Екип на Bulgaria On Air
17

Има отдалечаване на европейските институции от гражданите на държавите-членки на ЕС и това се вижда с просто око. Хората във Великобритания решиха държавата им да напусне Съюза, защото не знаеха какво е направил за тях. Именно заради това много популистки и националистки движения добиха голяма мощ в цяла Европа.

Това каза Искра Михайлова - председател на комисията по регионално развитие в ЕС, в студиото на "Денят ON AIR".

Тя е категорична - "европейските граждани очакват бюджетът на ЕС да бъде насочен към засилване на сигурността, защита на границите, мерки за опазване на околната среда и чак тогава запазване на конкурентоспособността на европейската икономика".

"Имаме нови приоритети и те са фокусирани върху сектор "Сигурност". ЕС е създаден, за да гарантира мира. Въпреки това парите за следващата година ще са по-малко, защото Великобритания напуска и няма да вкара своята вноска. Така ще бъде преразпределена една по-малка сума", уточни Михайлова.

По думите ѝ има страни, които са готови да увеличат вноската си за бюджета на ЕС, но има и такива, които не са съгласни на такова решение.

"Ще има тежка битка в Европейския парламент за гласуването на бюджета на ЕС. Конфликтите ще бъдат много изострени. Надяваме се, че до европейските избори през 2019 г. ще подготвим законодателните пакети на първо четене. Ако не се получи, сценарият ще бъде доста тежък - особено за някои страни. Може да очакваме един доста пъстър Европарламент", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Какво направи за България ЕС, г-жо Михайлова? А какво получи като вноски от страната? Балансът и анализът за сумите в него, ефектът - икономически, социален - от инвестициите ще покажат най-точно. Ще ги изнесете ли за публично обсъждане и преценка ПРЕДИ следващите евроизбори?
13
0
 
2
 
! Отговори
това е истината преди 5 години
Лаф да става, заплата да върви...
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британските граждани решиха да напуснат ЕС защото не знаеха какво е направил за тях...Брей !! Ти да видиш !! И ае си представиме какво ще е то, след като не са знаели..НИЩО ! Нищо не е направил ЕС за никого !!ЕС направи нещо само за Германия, корпорациите и всички политици-тунеядци с 20000+ евра на месец заплатки и синекурни длъжности.За обикновените хора - един гол банан,...или права краставица, по европейските стандарти...
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от кухи продажни ***! Празни приказки, нищо наяве...
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кукли на конци, нищо общо с гражданите на ЕС нямат, изпълняват поръчки на господарите си
9
0
 
14
 
! Отговори
евроТИТАНИК преди 5 години
Тая па леля с това джендърско сако и без звук като я гледам, знма какво ще каже. Ясен знак и силен сигнал за това, че е куха продажна лейка.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Михайлова, какво лошо има в популизма и национализма? Друга песен пееше преди години! Подло е да се порицава популизма и национализма! Та нима всяко управление не трябва да е съгласно и да изпълнява задачи в името на народа? А без национализъм няма различие, няма развитие, няма движение! Всички се сливат в една застояла, воняща, подчиняваща се каша! Това ви се иска, щом влезете или стръвно се стремите към властта...
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братовчеде тои е от нашето време сватливо момче е нема да е другото ниво
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще бъде всичко по равно и без насоки програми дадени за всеки за всички да няма ощетени а не единия отработил 500 а другия няма ех българино бедни лакомията на някои краи няма
5
0
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Експерт, специалист, умник от какъвто и да е клас и калибър.Всички тези са обслужващ персонал на "собствениците на света".
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те никога не са били близко, за да се отдалечават.
3
0
 
17
 
! Отговори
Генчо Пернишки преди 5 години
Тея от ЕС сакат само винкело. Това са една cгaн кукли на конци на ФАЩ, като им свършат мръсната работа ша ги изритат и ша си направят световно правителство на Антихриста у Фашингтон. Много е просто, кой му дреме за икономическите роби.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо популистко няма в това да виждаш как нещо не работи защото е дефектно и като замисъл и като изпълнение.Какво вижда обикновеният човек от ЕС? Хиляди чиновници и политици живеещи в някакъв измислен розов свят в който сами си определят заплащането и качеството на твърде съмнителния си труд.Последните 4-5 години с кво се занимават?С бежанци и мигранти на социални помощи?С некви *** и малцинства?Е то хубаво ама само по малцинства,*** и клошари на социални помощи не се живее.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога и не са били близо...