Благородно: Сирак от Смолян за втори път намери и върна чанта с пари

Илия е израснал в дом, наградата ще дари за благотворителност
7 окт 2019 16:00, Анисия Иванова
29
Благородно: Сирак от Смолян за втори път намери и върна чанта с пари
Снимка: Община Смолян

Мъж от Смолян намерил дамска раница с портфейл с над 3000 евро, 1450 лв., дебитни карти и лична карта и ги е върнал на собственичката Таня Коленарова, съобщават от Община Смолян.

Илия Савов намерил раницата и чантата до сградата на Пощата в Смолян по време на автомобилно шоу "Смолян рейс-2019“. След като издирил собственичката чрез Facebook и медиите, уговорил да се видят с нея в неделя пред сградата на ОДМВР, за да ѝ върне парите.

При срещата я помолил да преброи парите, но тя категорично отказала. "Не вярвах, че ще ми върнат парите. Благодаря на Илия. Той е достоен човек и ми върна вярата в доброто“, признава Таня.

Благодарната жена дала на Илия 100 лева, а той смята да ги дари за благотворителната кауза на "Смолян рейс“, с която се събират пари за операция на млад мъж, за да проходи.

Мечтата на Илия е да ремонтира банята в общинското жилище, в което живее, както и да има семейство, за което да се грижи. Дори и за миг не си помислил да присвои парите, въпреки че много хора му се чудели защо не ги задържи за себе си.

Това е вторият случай, в който младият мъж намира изгубено портмоне. В края на ноември миналата година до бившето кино "Дружба“ в Смолян той открил портфейл с 1000 евро и лева, намерил собственичката, а тя го почерпила с шоколад.

Илия е сирак, израснал в дом. Мъжът не търси благодарности, смята че е постъпил честно и справедливо, допълват от Общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Думи нямам преди 4 години
В нормалните държави намираш нещо чуждо и го предаваш. Често не на собственика, а в бюро. И никой не чака за това да получава бакшиш, защото е длъжен да го направи, ако го присвои е крадец. От повечето коментари се вижда сбърканото мислене на нашия народ. Жалка работа!
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много свидлива,много,виж да беше някоя беднячка и това да са парите от наследствен имот ,бих я разбрал да даде 100лв,защото парите щяха да са и много необходими,ама тука виждам добре гледана жена явно с възможности,мойто лично мнение е ,че наградата трябваше да е от 500лв нагоре,а най-логичното - да раздели парите наполовина
23
1
 
4
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 4 години
Погледнал се Илия - пак в тия (бедняците).
22
3
 
6
 
! Отговори
хъм преди 4 години
Странно ми е тази защо мъкне толкова пари в раница! НАП няма ли нещо да се задействва?
21
5
 
6
 
! Отговори
Само 100 лв?! преди 4 години
Мега грозна Дебелана, тая скрънза не заслужава да й върне нито лев, щото съм сигурен че не ги е изработила по честен път! С дадени пари е станала бизнесменка, не плаща на работниците си и за наказание е изгубила парите, а тоя добряк ли, гл.упак ли взел че й ги връща! Е браво, нема що - герой!
20
6
 
5
 
! Отговори
Пострадалата преди 4 години
Дадох му 100 лв., понеже с неговия късмет като пусне 2 фиша и изтърка 5 билета, ще стане мултимилионер.
19
14
 
4
 
! Отговори
Тома Неверни преди 4 години
Ако още веднъж намери на някой портмонето, портфейла или чантата...И то в толкова малък град? Дали чисто по статистически не значи, че първо ги краде, за да ги върне после? За да му се чува името и да си купи общинското жилище?Сигурно не съм прав... Ама питам. Какво мислите?
18
1
 
25
 
! Отговори
Ilia преди 4 години
Познавам го това момче, от годините когато беше в дом за сираци в Широка лъка (преди поне 25г.) и изобщо не ме изненадва постъпката. Понмя и други момчета и момичета, които учиха и помагаха от малки на възрастните хора в селото, така че са възпитани на труд и уважение. Особено Илия беше най-деен във всичко. Да е жив и здрав и дано намери по-добър живот, заслужава го!
17
1
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Браво Илия, само така! Това е едно кармично изпитание с което ти се справи успешно!
16
1
 
22
 
! Отговори
seira преди 4 години
ПОЗНАВАМ СКРОМЕН БЪЛГАРСКИ БИЗНЕСМЕН, КОЙТО В СОФИЯ, НА ТРОТОАРА, НАМЕРИ ПОРТФЕЙЛ С ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ И ДЕБИТНА КАРТА С 20 000 лв. В СМЕТКАТА. МИСЛЯ ЧЕ БЕШЕ ОТ РАЙФАЙЗЕНБАНК.ИЗДИРИ СОБСТВЕНИЧКАТА - МЛАДА БЪЛГАРКА,ЖИВЕЕЩА И РАБОТЕЩА В ЧУЖБИНА И ГИ ВЪРНА!ПРИСЪСТВАХ НА ВРЪЩАНЕТО В ОФИСА И ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ ПОМНЯ УДИВЛЕНИЕТО НА ЖЕНАТА, КАКТО И НА ДОШЛИЯ С НЕЯ ПРИЯТЕЛ, ОТ БЛАГОРОДНАТА ПОСТЪПКА НА ЧОВЕКА!ЩОМ В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ ИМА ТАКИВА ХОРА, ЗНАЧИ НАШАТА СТРАНА ИМА БЪДЕЩЕ!НАРОДЕ!!!
15
5
 
26
 
! Отговори
Хах преди 4 години
Момчето и връща близо 8000 лв, тя му подхвърля 100 кинта.
14
0
 
14
 
! Отговори
Загубен преди 4 години
Постоянно ли в Смолян се губят хиляди евро?
13
3
 
11
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Да ги беше дарил всичките за болния мъж...
12
1
 
30
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
и на мен така ми върнаха пълният портофейл с всичко. аз извадих всички пари и ги оставих на човека - бяха около 300-400лв. Чесността трябва да се възнаджадава а и загубеното е загубено, въпреки че се е върнало по тоя начин
11
2
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Виждаш, че това момче живее бедно , честен , добър и ви връща парите абе помогни му шоколад и 100 лв
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди повече от 20 г.. на улицата съм намерил 2 лева. От тогава и стотинка не съм намирал. А този все хилядарки намира. Да се пробва с Тото щом е такъв късметлия може да удари милионите и да си купи жилище. По интересното е дали като е връщал изгубеното поне 50 лева дали ли са му за благодарност. Щото аз ако изгубя 3000 евро и такъв като този ми ги намери и ми ги върне ще му дам поне 500 лева. Щото можеше да се простя с 6 000 лева.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е постъпил, щом съвестта му така му подсказва. Най-кофти се живее с нечиста съвест.
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ се хвана за главата. Колко пьти трябва да опитвам да му помогна?'
7
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До SSи щеше да си оправи банята
6
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедните хора са в пъти по-честни от богатите.