Благородно: Мотористи помагат на деца със Синдром на Даун

Инициативата е на БФМ, сдружение Widow`s Sons Bulgaria и фондация "Движение на българските майки"
4

Мотористи помагат на деца със Синдрома на Даун. Каузата е инициирана от Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ), сдружение Widow`s Sons Bulgaria и фондация "Движение на българските майки". А целта - да могат деца със Синдром на Даун да спортуват.

"Идеята на този проект се роди още преди 3 години. За съжаление все не успявахме да стигнем до реализацията му. Благодарение обаче на обединените усилия, сега получихме този шанс да помогнем на дечицата, защото те го заслужават", сподели в студиото на "Денят ON AIR" Росица Букова от фондация "Движение на българските майки".

"Децата със Синдром на Даун има какво да си вземат от нашето общество. И затова ние решихме да им го предоставим именно под тази форма", допълни още тя.

Пред Bulgaria ON AIR президентът на "Синовете на вдовицата" Даниел Капсъзов посочи, че за да стартира проекта са били нужни 10 000 лв. Тази сума не е била събрана, но пък постъпилите за кампанията средства все пак са достатъчни.

"Събрахме близо 3200 лв. Направихме няколко неща, неприсъщи за българското мото пространство - обединихме състезателите с обикновените любители мотористи. Това не се беше случвало доста отдавна", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би защото си приличат с тях ...
2
1
 
1
 
! Отговори
Тафров Пендолфинито преди 4 години
*** помагат на Дауни...Мило...
1
0
 
4
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
Браво, достойно за уважение.