У нас липсва единен регистър на онкоболните

Рекорден спад на смъртните случаи в САЩ
15 яну 2020 20:16, Красимир Ангелов
6

Смъртността от рак в Съединените щати е намаляла с 2,2 процента за една година. Данните са за периода 2016 – 2017 година. Това е най-големият спад на годишна база, отчитан някога, сочи доклад на Американското дружество за борба с рака.

Експерти коментират, че основните причини са напредъкът в лечението на рак на белия дроб и намалената употреба на цигари.

Как обаче изглежда ситуацията в България?

Страната ни все още не разполага с единен регистър на онкоболните, а българските пациенти често пътуват в чужбина за лечение.

Темата в предаването "Директно" коментира проф. Иглика Михайлова, началник на отделението по перкутанно лъчелечение в УСБАЛ по онкология и Евгения Александрова, председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания.

Гледайте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АзКато гледам, като Теб мислят 2-*** и 2-*** ти пишат минуси. Вероятно недоволните ги храниш Ти. Егати клептоманите нещастни!
3
0
 
1
 
! Отговори
Пациент до КИКА-3 преди 4 години
Какво значи не ми признават?? Вие сама ли сте си написали епикриза??? Установяването е лесно и достъпно!!!.Че има недобри лекари да-но 90% не са А вие явно не сте болна-радвайте се!!!.....Откриха ми го,химиотерапия след операцията в продължение на 7 месеца/12 процедури/ с флуороурацил в СБАЛОЗ-София и засега вече пета година......да чукам на дърво.Прекрасен персонал и добри грижи.Благодарен съм.А обидите ......нито ще ви помогнатвсе ,нито ще ви излекуват, напротив водят до по-лошо!
2
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Кому е нужен? Пределната възраст е по-висока и народа мре по-късно. Ние нямаме регистър за децата, вие ...Що няма регистър за неосигурените, които се лекуват за сметка на плащащите (като мен) данъци и здравни осигуровки?Що няма регистър за работещите без осигуровки (и в чужбина), които после искат пенсии от България?!Аз защо да плащам за тарикати? А Вие искате ли?А за мигранти да плащам ли? Не получавам толкова като работя, колкото те, като мързелуват!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то у нас какво ли не липсва?