НАП: Няма да има принудително изпълнение през извънредното положение

Над 80% от данъчните декларации са подадени от вкъщи
28 апр 2020 06:15, Анисия Иванова
19
НАП: Няма да има принудително изпълнение през извънредното положение
Снимка: БГНЕС

Три дни остават до крайния срок за подаване на данъчни декларации в тазгодишната кампания на НАП. Тя приключва точно на 30 април, но ще бъде ли удължена и какво е различното в правилата.

От НАП съобщиха, че във времето на извънредното положение, принудително изпълнение няма да има.

В последните три дни обслужваме два пъти по-малко хора, отколкото миналата година. Над 80% от данъчните декларации са подадени от вкъщи, обясни говорителят на НАП Росен Бъчваров пред БНТ.

Няма необходимост човек да ходи в НАП, тъй като това може да стане изцяло по електронен път чрез ПИК, категоричен е той.

Ако данъчната декларация не бъде подадена в необходимия срок или няма възможност за навременно покриване на сумата в нея, то започват да текат лихви. Никой обаче няма да ви продаде имота за неплащане на 100 лв. данък върху имот, например, обясни Бъчваров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
До 16 . Който има неразпределена пемалца, ако ще и 10 бона, след падане на изв. положетие НАП ще се нахвърли да се покажат парите.Който не маже, и е теглил помощи ... жив ще го одерат.Чистя кеша (неразпределена печалба) плащам данъци като луд, щото 2017 още ми държи врага. Тогава НАП наппави пак акция за неразпр. печалба и цая народ изгоря.Аз в последния момент се изчистих ...Та ... който има заеми и данъци да плаща, да потяга ***, че сред 13.05 ще има двойно протикване
15
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 4 години
До: номер 14 (asd)Да вземем за пример Швеция!Там всичко им е безплатно.Ама наистина всичко.Но с данъците им режат главата от кръста нагоре!Доколкото знам, близо половината им заплата отива за данъци.Говорил съм със шведи - и те много се оплакват от данъците.Така че у нас социализъм никога не е имало, имало е комунистическа диктатура.Социализъм има във Швеция!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"НАП: Няма да има принудително изпълнение през извънредното положение" Ама после ДУПЕ да ви е яко!
13
4
 
2
 
! Отговори
asd преди 4 години
Данъкът на физически лица е за получен доход. Получен кеш. Значи кеша сме получили, но искаме да не плащаме данъка? Защо? Значи който е закъсал има начин да му се помогне, но не е това начина. Защото ако се отпусне да не се внасят данъци за получен доход, ще се възползват всички, а не само тези, които са закъсали и имат нужда от помощ. Диванната армия ...
12
2
 
1
 
! Отговори
asd преди 4 години
До даПомагат ама данъците им двойно и тройно по-големи от наще. Ако ви харесва...
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най безумната държава, за 1 лев дължимо могат да ти разкажат играта. Махам се завинаги, сбогом дано си щастлива, макар че ме съмнява
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на мен някой плати ли,че не успя да ми запази личните данни през 2019?
9
2
 
13
 
! Отговори
да преди 4 години
В повечето бели държави, коъм която неуспешно ни убеждават е България принадлежи, помагат с пари КЕШ , само тук финанситсчето Горанов ни предлага безлихвени кредити за временна безработица!!Но ако от временна стане постоянна, какво правим , а?Или хората ще трябва да продават къщите си за да погасят заем от 4500 лева!!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то винаги е било така, няма връзка с коронавируса.Данък сгради до края на този месец може да се плати на две вноски или накуп с отстъпка.След април може да се плати обаче целия данък когато си поискаш до края на годината.Но лихви не знам да има. Със сигурност има, но не са ли за предходна година?Имот на село съм плащал през май месец и то без лихви например.
7
3
 
8
 
! Отговори
Да, ама не преди 4 години
През отчетната година коронка нямаше, ама коронката ми изяде парите приготвени за данъци на отметната година.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През отчетната година коронка нямаше.
5
8
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
До 1Ма те данъците са за изтеклата 2019, през която не е имало изв. положение !Българите нямаме елементарна фин. култура и навици ...Що си купи айфон за 2,5 бона ппез 2019, а?Работиш за 500 лева, а си с телефон дето и бизнесмен не го ще, но по други причини...Плащай и да ти увира главата Българино!
4
4
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Аз предлагам да забраним използването на автомобили в България, за да сведем до минимум жертвите по пътя !Така Бойко ще може да го дават за пример в цял свят и ще сме на първо място в класациите за най-малко жертви на ПТП-та.Добре е, нали ?!Питам, понеже точно това правят управляващите с коронавируса в момента.Заради бълхата изгориха юргана.Доц. Мангъров ви го каза вчеро отново - починали винаги е имола и ще има. Смъртта е неизбежна част от живота.Не може заради нея да спрем да живеем !
3
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Другото е интересно,Уж стагнация а депозитите в банките растат.Значи много разделено общесво,на два полюса.Тия с депозитите да не използват ситуацията и да намалят декларирането,щото гладът може да стане по-силен от тока.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засега няма да прашаме момците, чак на 15-ти.
1
3
 
21
 
! Отговори
Засрамете се ! преди 4 години
Какви данъци, какви декларации ?!Ограничихте ни пътуванията, оставихте ни без работа и без доходи.Данъците ги търсете от Щаба !Аз пари за данъци тая година нямам.Карантината ми ги изяде !