Спор в НС кое е по-важно - бюджетът или позиция за войната в Украйна

ДПС: В Комшията гори, имаме проблем, само нашето НС няма позиция
84
Спор в НС кое е по-важно - бюджетът или позиция за войната в Украйна

Управляващи и опозиция влязоха в спор дали да прекъснат дебатите по държавния бюджет или да започнат работа по обща декларация за военната намеса на Русия в Украйна.

„В комшията гори. Ние имаме проблем и не можем да се правим, че нищо не се случва и не може да се занимаваме с точки и запетаи. Ситуацията е сериозна и може би сме единственият парламент в Европа, който все още няма позиции“, каза лидерът на ДПС Мутстафа Карадайъ.

Още по темата
„В тази ситуация нито властта, нито коалицията са по-важни от държавата. Нека да имаме държавническо поведение и отношение и да се вземем насериозно в тази сериозна ситуация. Всичко друго, което правим, е неотчитане на сериозността на ситуацията, в която се намираме“, призова Карадайъ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова също призова парламентът да преосмисли дневния си ред и да започне да се движи по дневния ред, който е важен за българските граждани, Европа и света.

„Пет часа няма съгласие между ПГ за една обща декларация. Преди дни нашата ПГ предложи текст на декларация, тя все още не разгледана“, припомни тя.

Атанасова поиска закрито заседание от 16 ч. днес, на което да бъдат поканени шефовете на службите.

Председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров обаче направи обратно предложение.

„Намираме се в много сложна ситуация и заради това би било безотговорно да оставим държавата без бюджет в тази ситуация. В момента текат активни консултации с институциите в държавата и заради това предлагам да продължим с бюджета и да проведем закрито заседание утре, на което да поканим премиера и службите и да получим информация, която да е актуална и подробна“, каза той.

Йордан Цонев от ДПС му отговори, че депутатите няма да оставят страната без бюджет.

„Ако трябва ще работим цяла нощ, но да оставим до утре парламента без позиция, това е знак към Украйна и партньорите. Не ни трябва позиция само на правителство и само на президента, трябва ни на НС. Тук е представен целият български народ, цяла Европа и целият свят ни гледат. Не можем да чакаме някой да се върне от Брюксел, ако премиерът трябва да отиде, да отиде, ще направим заседание с останалите и тук не става въпрос за актуална информация, която ще съберат службите, а да покажем позиция на българската държавност в българския парламент“, каза той.

В крайна сметка депутатите прекъснаха дебата по бюджета, за да обсъдят общата позиция за войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: НСУкрайнабюджетРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
4
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Кое е по-важно за хората у нас? Бюджетът, или гладния стомах? При всяко НОВО влизане в маркетите на веригите, заварваме дибидюс НОВИ етикети на всички продукти? Познайте какви са те? Питаме отново, тия от "промените" :-При следващото ни влизане в тези магазини отново ли ще има съвсем НОВИ етикети? / Трябва да имаме изпреварваща информация, за да можем да знаем и да предприемаме, ние, сами, нужните мерки за излизане от незавидното ни положение и хал. Така, де...
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами прави са другарят карадайъ и дуловската дукеса как така ще минем без декларация, декларациите са основата на цивилизационното развитие на света, какво е спрямо нея един бюджет, ето даже и от СОС излезнаха с декларация по случая.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скуката без ковида е преодоляна чрез Руската олимпиада - 2022. Благодарим на Зеленски, Путин, Столтенбер, Байдън за великолепното шоу.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковида и Китайската олимпиадата свършиха. Почва Руската олимпиада.
57
2
 
7
 
! Отговори
Бустеризиран преди 2 години
Какво стана с ковидо, да излизам ли вече из под леглото.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе дреме ми кого гледа Европа. Ние без война имаме по-висока смъртност на глава от населението от Украйна и Сирия взети заедно. Да си гледаме нашата каша, че нямаме пари да си избършем задниците!
55
0
 
8
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Цяла Европа нас била гледала - хахахахах. Слабата ни държавица им е през оя какво ще кажем. Отдаааавна не сме фактор. Нямаме армия, нямаме изтребители. Къде се слагаме изобщо алоу :D
54
0
 
6
 
! Отговори
Върхов. на Бюджетя преди 2 години
Бюджетя ни е най-важен, калъфи! Макар, че тва дето го пишете много трудно може да се нарече бюджет, турнете там некви цифри и след неколко месеца, направете военен бюджет, ако можете, налъми;))) Мое ли сте толкова, просте, бе? Нали таа "армия", дето е ся, като е фърлете срещу руснаците и турците, дето ще се сбият на наша територия заради Босфора, за нея трябват пари. И за ковчезите трябват пари! Аи за лопатите за общите гробове трябват пари! Тия лопати требе се клепат!;)))
53
2
 
6
 
! Отговори
Стенли преди 2 години
Плюете по "Копейкин", ама неговият рейтинг расте, докато на всички останали пада. И защо НС да подкрепя фашистите, без тях и народът на Украйна ще си отдъхне.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За предпочитане е най-после да мислим и действаме самостоятелно, в синхрон между институциите и без погледи извън страната - БЮДЖЕТА НИ Е ПО-ВАЖЕН!!!!
51
2
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
И като излезе НС с декларация за позиция какво? Какво ще се промени? Украйна и Русия ще се стреснат и ще спрат да се бият ли? Всички ще хвърлят оръжие и ще се запрегръщат от страх да не дойде българската армия от 5 готвача и 20 офис работника? Я си вършете работата за която ви плащаме заплати и в свободното си време си приемайте колкото искате декларации и протестни ноти! БЮДЖЕТА е приоритет за България! РЕФОРМИТЕ са приоритет за България, а не какво става на майната си!
50
2
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Стига с тези декларации, позиции, ноти и глупости! Приемайте бюджета, правете реформите и ако ви остане време чак тогава си гласувайте простотии! Единственото нещо което трябва да се чуе днес е абсолютен неутралитет! Да си оправим нашата си *** преди да се занимаваме с проблемите на другите! Няма какво да губите 5 часа за някаква хартия която никои друг няма даже да погледне! Да сме световна сила като САЩ, Русия или Китай да мислим какво ще каже светът, като сме плюнка какво се пънем?
49
9
 
4
 
! Отговори
Оф! преди 2 години
Путин и Русия не е едно и също. Правете разлика. Там е диктатура. Декларацията не е против Русия, а против Путинската агресия. Сега разбрахте ли кой наистина плаща на Костадинов?Наистина Путин.
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашата позиция е толко важна, колкото на Бутан или Сан Марино, ама нали са дупетати веднага се хванаха за палците ...
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия си подават носът навсякъде ,слуги на сащ ,ми направите бюджет за Украйна ,има красиви украйнки )
46
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Никой не ни е питал дали искаме да сме члeн на НАТО. И за ЕС не ни питаха. За конституцията също не ни питаха, а предишната я приехме с всенародно гласуване.
45
14
 
5
 
! Отговори
Оставка преди 2 години
на Възраждане! Ако не искат доброволно, да се заличи тази партия от регистирите като антидържавна. Спешно! Че ще докарат войната и тука с техните простотии.
44
2
 
4
 
! Отговори
Ако преди 2 години
Възраждането не бавеха подписването , досега да са приключили с нея и да си коментират бюджета. Ама Костадинова магарешка им работа! Всичките наопаки, те - терсене!
43
2
 
9
 
! Отговори
дааа преди 2 години
Има такъв народ в няма такава държава - простотия до шия -ОСТАВКА
42
10
 
5
 
! Отговори
ЦоЦиалист преди 2 години
Рубладниите от БСП и Копейкин спират декларацията от НС. Това ще им се напомни няа следващи избори