Протести в Баня и Обзор

Входират писма до Румен Радев
29 мар 2022 20:15, Росен Стойчев
5
Протести в Баня и Обзор
Снимка: БГНЕС/EPA

Жители на село Баня протестират днес срещу отделянето на Обзор и още 6 села от община Несебър. Повод за протеста е, че в 11 часа днес жители на Обзор ще внесат 1 600 писма в президентството, с които питат защо се забавя указът за създаването на нова община с център Обзор. Преди една година на референдум 73 на 100 от местните жители гласуваха за образуването на нова административна единица, съобщи БНР.

Още по темата
Една година продължават протестите и контрапротестите "за“ и "против“ създаването на нова община с административен център Обзор.

В началото на месец юли миналата година се състоя и контрареферендум, на който жителите на четири села се обявиха против отделянето им в нова община. Какъв е поводът за днешния протест на жителите на село Баня, обяснява Росица Ракова:
 
"Както през последната една година нашето мнение е, че Община Обзор не трябва да има, не е рентабилна, не е в обществен интерес. Продължаваме да твърдим, че това е частен корпоративен интерес и най-вероятно, ако не дай Боже президентството не може да устои на натиска на тези хора, които нямат нищо общо с Обзор, както се е оказало през последната една година, това ще бъде първата частна община в България".
 
В същото време жители на Обзор обявиха, че ще входират 6000 писма до държавния глава Румен Радев. В тях те питат защо се бави отделянето на Обзор от община Несебър.
 
Жителят на Обзор Иван Илиев даде подробности. Той твърди, че община Несебър е спряла да отдава общински терени на търговци, които бяха подкрепили референдума. Така ги принуждават да търсят реализация в други градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: несебърпротестобзор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Паисий инфекционист, ваканцуващ с телевизионерка на мостика, негодуе от тебе паиисиииеее
3
0
 
7
 
! Отговори
Паисий преди 2 години
Едно предложение към автора на статията: Намери думата входирам в речника (сигурно си чувал, ако и да не си виждал речник). Награда пура или кокосов орех по избор.
2
2
 
3
 
! Отговори
Протест в Баня преди 2 години
Да не са арестували Бойо?
1
2
 
4
 
! Отговори
NZ преди 2 години
Нека пробват с референдум за присъединяване към Русия и няма да се проеалят.