Михаел Шумахер на 49: Светът продължава да му стиска палци

Ето какво трябва да знаем за 7-кратния световен шампион във Формула 1
12

Снимка: Reuters

На днешния 3 януари легендата на Формула 1 Михаел Шумахер навършва 49 години. От 4 години той е в тежко състояние след ски инцидент във Франция в края на 2013 година.

Шумахер е роден през 1969 година в град Хюрт, Западна Германия. Дебютът му във Формула 1 е през 1991 година, като в своята богата кариера той става 7 пъти световен шампион, с което поставя абсолютен рекорд. Постига 91 победи във Формула 1 в общо 308 старта.

През годините е карал за отборите на Джордан, Бенетон, Ферари и Мерцедес. Последният му старт е в края на 2012 година за голямата награда на Бразилия.

Ето какво трябва да знаем за легендата Шумахер:

Любовта му към високите скорости никак не е случайна. Бащата на Михаел е наемател на карт-пистата в Керпен, така че Михаел има възможност отрано да се занимава с моторни спортове.

Като малък се състезава в карт-състезания, където се конкурира с някои от бъдещите си съперници като Хайнц-Харалд Френцен и финландците Мика Хакинен и Мика Сало.

В първото си състезание, което е на пистата Спа, Михаел се класира на сензационното 7-мо място.Пред него са единствено Айртон Сена, Ален Прост, Найджъл Менсъл, Нелсон Пикет, Жан Алези и Герхард Бергер. Четирима от тях са световни шампиони.

Печели първата си световна титла през 1994 година след драматично последно състезание в Австралия.

На 22 октомври 2006 г. Михаел Шумахер официално прекратява своята състезателна кариера като пилот във Формула 1. Три години по-късно обаче той официално обявява завръщането си за сезон 2010 г.

Шумахер е световен шампион за 1813 последователни дни, което е абсолютен рекорд. Това става от 8 октомври 2000 до 25 септември 2005.

През 2002 година стана световен шампион 6 състезания преди края на сезона.

Брат му Ралф също е известен пилот от Формула 1, макар че няма успехите на Михаел.

Синът на Михаел – Мик, уверено върви по стъпките на баща си и експертите му предричат бляскаво бъдеше във Формула 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
М. Шумахер притежава богатство от 1 милиард евро, но същото не е в състояние да му помогне особено много. Над 100 човека се грижат за него в момента. Мозъчната му травма е страшна и необратима и той не е в състояние да различава близките си. Едва ли знае кой с той, самият. Жалко, защото бе наистина един от най-големите автомобилисти на всички времена! Рових се по много немски сайтове и прочетох какво съобщава един от коментиращите. "Михаел в момента има IQ равна на нула". Това е страшно...
9
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-великият в моторните спортове! Не случайно името му стана нарицателно за бързо каране! Винаги е бил звяр на пистата и джентълмен извън нея! Изключително скромен и не парадиращ с нищо, въпреки, че беше един от най-богатите спортисти. Да не говорим, че имаше фондация и подпомагаше множество благотворителни инициативи! Изключителен пример за подражание! Не заслужаваше това, което му се случи!
8
4
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
а у нас пенсионерите стискат палци леефскалар да си платат вересиите. както се казва, разлика в нюанса
7
5
 
27
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Беспорно най-великият пилот във Ф1! Сена, ***, Хакинен - имаха своите пикове, но Шуми беше машина, супер постоянен и винаги на 100%! Дано се оправи!
6
2
 
2
 
! Отговори
боян преди 6 години
картинг комплекса в керпен и прилежащите наоколо територии отдавна са собственост на шуми. баща му може да е бил наемател преди 45 години
5
12
 
8
 
! Отговори
berba преди 6 години
Бях го забравил вече. Много нелеп инцидент.
4
7
 
6
 
! Отговори
Е79 преди 6 години
До ГОШУ; ***,,,,,,,Кой си ти бе?
3
31
 
14
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Абсолютно нечестен играч и пилот. Никога не съм го харесвал. Караше мръсно, нямаше феърплей при него
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФенъЪъ, човекът не е на животоподдържащи системи в кома. Няма какъв щепсел да дръпнат, освен ако не извършат убийство. А и ако умре, нали пак за тях ще са парите? Може да са алчни, но не виждам алчността като причина да го държат жив.
1
24
 
8
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Голям шампион, голям човек! Евала! Обаче е време алчните роднини да дърпат щепсела, край на мъките! Обаче им се осладиха милионите и ще го мъчат още доста време.